Lelkigyakorlat 2007

Teljes meggyőződéssel állíthatom, hogy azon a hétfő reggelen, amelyen elkezdődött, kis közösségünk minden tagja valamilyen más érzéssel ébredt: „Ma folytatódik a pihenés. Nem lesz tanulás, jól fogjuk érezni magunkat, és megpróbáljuk egy kicsit jobban szeretni a másikat.”

Mikor az Óra kilencet ütött, belépett a terembe Janka Gábor atya Timi néni társaságában. Kezdetét vette a móka! Szerintem mindannyian másra voltunk felkészülve: három napos turkálás az elhagyatott kis lelkünkben. Nos ez volt az, ami nem történt meg... vagyis nem úgy, mint ahogyan számítottunk rá, ugyanis egész végig játékosan oldottunk meg minden feladatot, amelyeket, szó se róla, nagyon élveztünk. Sokat énekeltünk, ami nem volt hátrányos, mivel köztudottan a 8.A osztály nagyon szeret énekelni.

Tehát ott hagytam abba, hogy belépett Gábor atya. Aztán beindult az osztály. Játszottunk és beszélgettünk. A játék során pedig az osztály ideiglenes indulójává vált a Tíz kicsi néger című dalocska.

Első nap a halálról beszélgettünk, és arról, hogy mi történik velünk utána. Igen érdekfeszítő téma volt és mindnyájunk fantáziáját megmozgatta. Előjött rengeteg olyan történet, amely a kórházakban halottá nyilvánított emberekről szólt, és akiket aztán az Úr visszaküldött a világba. Mindezt megvizsgáltuk vallásos szempontokból. Aztán Gábor atya megtanított nekünk egy székes játékot, amelyért mindenki oda volt, hiszen nagyon élveztük, olyannyira, hogy nem is nagyon akartuk abbahagyni.

Második nap arról beszélgettünk, hogy milyen közel is van egymáshoz a mennyország (7-es szám), és * pokol (6-os szám). Erre Is volt egy játék, amelyen megtapasztalhattuk, hogy valóban milyen nehéz megkülönböztetni a kettőt. Az atya egyik kezében 6, a másikban 7 gyufaszál volt és alig pár másodperc alatt kellett meghatároznunk, melyik-melyik. Ezután Is előjöttek a különleges történetek. Például olyan emberekről, akiket megszállt a Sátán. Ilyen kissé keHemetlen élményei Gábor atyának is voltak,sajnos.
Aztán délután, ebédszünetben az egész osztály elment cukrászdába. Ennek Is Gábor atya volt az ötletadója, s hála neki jó kis program kerekedett belőle.
A szünet végeztével visszamentünk az iskolába és jött a szeretett székes játék, amit mi harcoltunk ki arra a délutánra, míg Timi néni elment madzagot vásárolni nekünk egy újabb feladathoz, ugyanis miután visszaérkezett) megtanultuk a Scsotki csomó kötését. Na jó, az túlzás, hogy megtanultuk, mert ez a feladat igazán próbára tett minket, és megmutatta, ki mennyire kitartó, de ez volt a cél. Bár őszintén bevaHomén már nem emlékszeiogy kell csinálni, mert nagyon bonyolult, mégis megérte, mert arra az időre mindenki elfoglalta magát és a tudatalattijában könyörgött Istenhez, hogy végre sikerüljön már összehúzni egy szabályos csomót. A nagy megmérettetés után következett egy másik: a gyónás. Nos két személy lement az atyíhoz, hogy megpróbálják megkönnyíteni a lelküket, de a dolgok teljesen más irányba mentek cl és egy élvezetes beszélgetés lett a vége.
Hariadikn már mindenki egy kicsit szomorúbban indult neki a napnak, hiszen ez volt az utolsó. Bár ez sem okozott gondot sokáig, mert hamar belefogtunk egy hittanos vetélkedőbe, amelynek eredményét közkívánatra nem közölhetem, hiszen Igen érdekes lett a végeredmény.
Az aznapi beszélgetés arról folyt, hogy az igazi hős valójában az, aki legyőzi önmagát. Ezt Malacka történetén keresztül vizsgáltuk. A nap végére megismertük Gábor atya családfájának kialakulását, történetét, amit nagyon élveztünk.
Ez volt a lelkigyakorlat 2007-ben. Reméljük, a jövőben sem lesz rosszabb.

 

8.A 

ökoiskola

Svetits-hetek előadásán
Általános iskolás kisdiákok
Svetits-nap
Karácsonyi műsor
Termények megáldása-óvoda
Óvodai karácsony
Általános iskolás kisdiák
Nyakkendőátadó műsor
Máriapócsi zarándoklat
Karácsonyi kézműveskedés
Karácsonyi műsor a gimnáziumban
Szalagtűző
Gimnáziumi évnyitó
Gimnazisták klubja
Farsang az általános iskolában
Sítábor
Kollégiumi beavató
Mikulás műsor az általános iskolában
Gimnáziumunk röplabda csapata
Szalagtűző műsor
Kaláka együttes koncertje
Svetits-nap
Évnyitó az általános iskolában
Svetits-cukrászda
Diákelőadás a Svetits-héten
Január 2020
H K Sz Cs P Szo V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
jan.27. H, 16:30 -
Szülői értekezlet (1-2. évf.)
jan.28. K, 16:30 -
Szülői értekezlet (3-4.évf.)
jan.29. Sze, 07:00 - 17:00-jan.30. Cs
Befizetés
jan.29. Sze, 16:30 -
Szülői értekezlet (5-8. évf.)
jan.30. Cs, 15:45 - 20:00
Farsang (gimn. - DÖK)
febr. 1. Szo-febr. 4. K
Síszünet
febr. 6. Cs, 07:30 -
Közös mise (gimn.)
febr. 6. Cs, 08:00 - 16:00
Pótbefizetés
febr. 8. Szo, 10:00 - 11:00
Ismerkedés, játék a más ovikból jelentkező leendő elsősöknek
febr.12. Sze, 09:00 - 11:00
Ovis nyílt nap
febr.14. P
Farsang (felsősök)
febr.16. V, 09:00 - 10:00
Közös iskolai mise (alsósoknak)
febr.18. K, 16:30 -
Szülői képviselők gyűlése
febr.21. P, 18:00 -
Farsangi bál (DÖK: 9-12.évf. és öregdiákok)
febr.28. P, 13:00 -
Felvételi beszélgetés a svetitses hatodikosoknak
febr.29. Szo, 09:00 -
Személyes találkozás, felvételi beszélgetés a gimnáziumba jelentkezőknek
márc.17. K, 16:30 -
Szülői értekezlet és fogadóóra (gimn.)