LanguageCert vizsgahely lettünk!

A szeptemberi vizsga jelentkezése augusztus 5-én indul, és ekkor már a Svetits is választható vizsgahely lesz a szeptemberi vizsgára. A jelentkezés augusztus végén zárul. További információk alább olvashatók.

tovább >>


Cserediák programon Münchenben

Gimnazistáink müncheni cserediák programjának témája a futball volt. (Az FC Bayern München csapatát több magyar edző és játékos segítette a bajnoki kupák elnyerésében.) Diákjaink és vendéglátóik a futball jegyében ismerkedtek München városával. A svetitses diákokat Ragány Rita és Kovács Nóra tanárnők kísérték el Bajorország fővárosába.

tovább  a képekhez >>


Természetismereti táborunk

Június 24-29. között, az Aggteleki Nemzeti Park területén, Szelcepusztán táboroztak a természet iránt érdeklődő általános iskolás és gimnazista diákjaink.
A program igen gazdag volt. Diákjaink részt vehettek - Dr. Juhász Lajos (DE MÉK) és Váradi Zoltán (Természettár) vezetésével - madárgyűrűzésen, esti rovarmegfigyelésen, éjszakai vadlesen, előadáson, "termeszvár" építésén és "gerlefészek" rakásán. A tábor szervezői, Dr. Juhászné Rippert Teodóra és Ilauszky Gyöngyi tanárnők kézműves foglalkozásokkal, közösségépítő, játékos foglalkozásokkal színesítették a táborozók napjait, akik ellátogattak a rudabányai bányatóhoz, megtekintették a Baradla-barlangot, eljutottak Szádvárra, a derenki romközségbe, Miskolc-Tapolcára és megnézték a Világ Legnagyobb Könyvét. Volt kalandtúra, tábortűz, énektanulás, vetélkedő, fürdőzés.

tovább a képekhez >>


Gimnazistáink vízi tábora

Gimnazistáink június 22. és 27. között Tiszafüreden táboroztak. Nagyné Farkas Gyöngyvér és Takácsné Bodnár Margit tanárnők által szervezett és vezetett vízi tábor gazdag programban bővelkedett: természetesen volt evezési lehetőség, kalandpark, kerékpározás, vetélkedő, motorcsónakozás, túra, ökológiai témájú előadás, városnézés és nagy lubickolások sora.

tovább a képekhez >>Magyar Örökség-díjat kaptunk!

Állampolgári javaslatok alapján a Magyar Örökség és az Európai Egyesület Magyar Örökség-díj Bírálóbizottsága a kommunista diktatúrában működött nyolc katolikus gimnáziumnak – közöttük a SVETITS GIMNÁZIUMNAK – ítélte a MAGYAR ÖRÖKSÉG kitüntető címet. A díjról szóló oklevél és aranyjelvény ünnepélyes átadására a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében június 22-én került sor.

A Svetits Gimnázium egykori és mai szerzetes-és világi nevelői, egykori és jelenlegi diákjai nevében is KÖSZÖNJÜK minden támogatónk lelki és anyagi segítségét! Isten jutalmazza meg élő és már elhunyt jótevőinket!

tovább a laudatio-hoz >>Te Deum az általános iskolánkban

Szentháromság vasárnapján ünnepi szentmisében adtak hálát általános iskolás diákjaink a 2018/19-es tanév minden eseményéért, remek tanulmányi és sporteredményéért, osztályközösségükért, szüleik, tanítóik, tanáraik áldozatos munkájáért.

tovább a képekhez >>


Ballagás és búcsúzás az általános iskolánkban

Ballagó általános iskolás nyolcadikosaink és búcsúzó hatodikosaink közös szentmisében adtak hálát Istennek az elmúlt évek gazdagító perceiért, szüleik, tanáraik gondoskodó szeretetéért, a Svetits közösségében megélt élményeikért.

tovább a képekhez >>


Te Deum a gimnáziumunkban

Gimnazistáink hálát adtak Istennek a 2018/19-es tanév minden kegyelméért, öröméért, remek versenyeredményeiért, nehéz pillanataiért; tanáraik, szüleik áldozatos munkájáért; a tanév minden lelket, szellemet és testet gyarapító kulturális, sport-és közösségépítő eseményéért.

tovább a képekhez >>


DÖK-napunk

Diákönkormányzatunk számos szórakoztató, ügyességet, figyelmet kívánó, elmét és testet is megmozgató programmal örvendeztette meg gimnazistáinkat ezen a napon. Drukkolhattunk focista tanárainknak és öregdiákjainknak is.
A nap gimnáziumi tanárainkat köszöntő, megindító műsorral indult.

tovább a képekhez >>


Svetitses a világ élvonalában

Hamecz Zsófia (10.B) a Pulában rendezett IDF Táncvilágbajnokságon szólóban és csoportban is I. helyezést ért el, a Grand Prix Vienna Versenyen show szólóban és modern szólóban is ezüstérmet szerzett.


Általános iskolásaink sportnapja

Forró hangulatban, számos mozgási lehetőséggel zajlott általános iskolás diákjaink sportnapja. Vendégünk volt Szabó Péter, a magyar triál válogatott tagja, aki fantasztikus bemutatóval örvendeztette meg lelkes diákjainkat.

tovább a képekhez >>Környezetvédelmi világnap

„Ha akadna elég ember, aki elhiszi, hogy a jövő legalább részben a saját kezünkben van, nagymértékben nőnének túlélési esélyeink."

A Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) szerint a fosszilis tüzelőanyagok kétharmadát a földben kell hagyni ahhoz, hogy elkerüljük a klímakatasztrófát. 

tovább a plakáthoz >>


Európa legjobbjai között is van svetitses diák

Weertben (Hollandia) megrendezett Junior Triatlon Európa Bajnokságon Ferenczi Nikolett (11.B) csapatával III. helyezést ért el.


Csapatunk hármas sikere a Számítástechnikai Emlékversenyen

Fülöp Kata (9.A) és Jertyity Dávid (9.A) PKP elnevezésű csapata a Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékversenyen, a 9-10. évfolyamosok kategóriájában I. helyezést ért el. Kata és Dávid párosa ugyanezen a versenyen elnyerte a "legprofibb cégalapító" és a "legjobb weblap készítője" címet is.


Búcsúzunk iskolába készülő óvodásainktól

Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves szülőket és hozzátartozókat június 8-án, szombaton az iskolába induló óvodás gyermekeink búcsúztatására, közös ünneplésre, amely 10.00 órakor kezdődik a Svetits tornateremben.

tovább a csoportok meghívóihoz >>


PRO NATURA DÍJ adományozása

Dr. Nagy István agrárminiszter PRO NATURA DÍJAT adományozott Dr. Juhászné Rippert Teodóra tanárnőnek, intézményünk szaktanárának, aki közel négy évtizede végzi szívvel-lélekkel a természet megismertetését és védelmét célzó nevelői munkáját és színvonalas szervezői tevékenységét az ökoiskolai mozgalomban. Szívből gratulálunk Dóri néninek!


II. Svetits Röplabda Torna győztese

A május 22-én rendezett II. Svetits Röplabda Tornát gimnáziumunk leánycsapata nyerte. A csapat edzője Nagyné Farkas Gyöngyvér.


Csereprogramon Lengyelországban

Lelkes diákjaink idén is ellátogattak lengyelországi (kielcei) testvériskolánkba, ahol számos színes programon vettek részt. Az idei találkozón fantasztikus meglepetésben is részesültek: Varsóban, a Lengyel Köztársaság elnökének felesége, Agata Kornhauser-Duda fogadta őket. Diákjaink a Szent Keresztről nevezett bencés monostorban Krisztus keresztjének egy darabját is láthatták, illetve megérinthették. A monda szerint ezt az ereklyét egykor Szent Imre herceg ajándékozta a bencés közösségnek. A vendéglátó családok remek programokat állítottak össze gimnazistáink számára. Köszönet érte!

tovább a képekhez >>Megszületett diákjaink első aranyérme a Torna Diákolimpián!

A Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Torna Szövetség rendezésében került sor április 27. és 28. között a Torna Diákolimpia országos döntőjére, melyen "A" kategóriában, a legkisebbek korosztályában Gulyás Gellért Bulcsú (1.b), Kind Benedek (1.b), Bakator Csanád (2.a) és Kovács Ármin (3. b) csapatban I. helyezést ért el.


Elsősegélynyújtásban is élen járunk

Az MVK Debrecen Területi Szervezete által rendezett 48. Országos Elsősegélynyújtó Versenyen gimnáziumunk csapata II. helyezést ért el. Csapattagok voltak: Dancs Dorka (8.B), Frankó Virág (8.B), Gráfel Eszter (12.B), Homovics Petra (8.B) és Molnár Bálint (8.B). Felkészítő tanáruk Takácsné Bodnár Margit volt.


Jókedvűen ünnepeltünk

Május 15-én emlékeztünk az intézményünket fenntartó szerzetesrend, a Boldogasszony Iskolanővérek alapítójára. Ebből az alkalomból ellátogatott hozzánk az iskolanővérek általános főnöknője, Roxanne Schares nővér, aki a rend római központjából irányítja a kongregációt. Vendégünk volt még a Magyar Tartomány elöljárója, Lobmayer M. Judit nővér és tanácsosai, valamint több nővér érkezett a budapesti és a szegedi rendházból is. Megismerkedhettünk a magyar iskolanővérek két jelöltjével is. A nap programjában szerepelt Roxanne nővér és M. Judit nővér előadása, bábelőadás, kacagtató pantomim és természetesen hálaadó szentmise is. A szokásos habos kakaó és briós sem maradt el.

tovább a képekhez >>


Ezt a kupát is elnyertük!

Gimnáziumunk röplabda csapata az Amatőr Röplabda Diákolimpián elnyerte Hajdú-Bihar megye legjobb csapatának járó kupát.A Föld napja

A Föld napja ma már a világ legnagyobb környezeti eseménye. A fajok mára a vártnál százszor gyorsabban pusztulnak - a Földön található gerinces fajok populációi 58%-kal szorultak vissza 1970 óta, az édesvízi populációk pedig 81%-kal. Ha továbbra is ugyanígy használjuk a Föld erőforrásait, akkor 2020-ra már 67%-os veszteséggel számolhatunk. A kutatók szerint ilyen mértékű fajpusztuláshoz normális esetben legalább 10 000 év kellene.

tovább a plakáthoz >>


ÁLDOTT HÚSVÉTOT KÍVÁNUNK!

„A Húsvét felé vezető utunk éppen arra szólít bennünket, hogy újítsuk meg keresztény arcunkat és szívünket a bűnbánat, a megtérés és a megbocsátás révén.”

Ferenc pápa szavaival kívánjuk minden Svetitshez tartozó családnak, hogy „élje meg a húsvéti misztérium kegyelmének gazdagságát,” örömét, reményét, gyógyító szeretetét és lendítő erejét! 


A svetitsesek dalos kedve is szép eredményt hozott

Az Éneklő Ifjúság minősítő hangversenyét a Svetits Kicsinyek Kórusa Arany Diplomával, az Iniciálé Szkóla Arany minősítéssel zárta. Az Iniciálé Szkóla - a gregorián hiteles tolmácsolásáért - elnyerte a zsűri különdíját is. Karvezetők voltak: Horváth Katalin és Suba Dorottya.


Röplabdásaink nagyszerű helytállása

A 20 csapatos Amatőr Röplabda Diákolimpia országos döntőjében Gimnáziumunk csapata VIII. helyen végzett. Vojth Laura (11.B) elnyerte a legjobb támadó játékosnak járó különdíjat. A csapat edzője Nagyné Farkas Gyöngyvér.


Összefogásban és futásban is jók vagyunk!

Március 31-én a Rotary Jótékonysági Futáson intézményünk csapatversenyben II.helyezett lett, így 80.000 forintos könyvcsomag boldog tulajdonosai lehettünk.

Köszönjük a svetitses diákok és szülők lelkes részvételét!

további képek >>


OKTV-s sikerünk

Pete Miklós (12.A) az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) országos döntőjében olasz nyelvből II. helyezést ért el.

Bus Dániel (12.B) az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) országos döntőjében latin nyelvből V. helyezést ért el.

Gratulálunk nekik!


I. helyezéssel ünnepeltük a költészet napját

A XVII. Debreceni Költészeti Fesztivál keretében rendezett szavalóversenyen Tátrai Marcell (11.A) I. helyezést ért el. Felkészítő tanára Marosi-Nagy Edit volt.


Ismét Svetits bál!

Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves szülőket és családtagjaikat hagyományos jótékonysági bálunkra!

tovább a plakáthoz >>


Röplabdásaink remek teljesítménye

Gimnáziumunk röplabda csapata bejutott az Amatőr Diákolimpia országos döntőjébe, melyet április 11. és 14. között rendeznek Debrecenben. A csapat edzője Nagyné Farkas Gyöngyvér.


Olaszosaink országos sikere

A 2019. évi Festival D'Italiano Országos Középiskolai Olasz Nyelvi Diáktalálkozón Élőbeszéd B kategóriában Pete Miklós (12.A) I. helyezést ért el.

Versmondás kategóriában Pallag Sára (12.A) II. helyezést ért el.

Ki tud többet Olaszországról? kvíz kategóriában Jertyity Róbert (12.A) III. helyezést ért el.

Élőbeszéd B kategóriában Szabó Ábel (11.A) III. helyezést ért el.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Olasz Tanszékének pályázatai prózafordítás kategóriában Pete Miklós (12.A) III. helyezést ért el.

Prózamondás kategóriában Tátrai Marcell (11.A) III. helyezést ért el.

Felkészítő tanáruk Csurkó Evelin volt


Svetitses az ENSZ-ben

A Boldogasszony Iskolanővérek, SSND – nem kormányzati szervezetként – 1993-tól képviselteti magát az ENSZ-ben. 1998-tól pedig különleges tanácskozási státusza van az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsában. A Boldogasszony Iskolanővérek ENSZ NGO Hivatalának vezetője Eileen Reilly nővér, aki állandó tagként képviseli a rendet az ENSZ-ben.
Az Egyesült Nemzetek nők helyzetét vizsgáló bizottságának 63. ülésszaka 2019. március 11-22. között került megrendezésre New Yorkban.
Ezen az ülésszakon a Boldogasszony Iskolanővéreket – 5 munkanapon át – egy Brazíliából, Amerikai Egyesült Államokból és Magyarországról érkezett iskolanővérekből, tanárokból és diákokból álló, nemzetközi delegáció képviselte, melynek tagja volt gimnáziumunk egyik diákja, Bódis Mira (11.A) és intézményünkben tanító Ivanics M. Andrea nővér is.
A 2019-es ülésszak kiemelt témái voltak: a társadalmi védőháló rendszerei, a közszolgáltatásokhoz való hozzáférés, a nemek közötti egyenlőséget szolgáló fenntartható infrastruktúra, valamint a nők és a lányok szerepvállalásának erősítése.
A képek a 63. ülésszak első hetében készültek.

tovább a képekhez >>
 


A VÍZ VILÁGNAPJA

Március 22-e a VÍZ VILÁGNAPJA

Ebben az évben a világnap szlogenje: VIZET MINDENKINEK!

A Föld lakóinak 1/5-e él vízhiányos területeken, itt az emberek, állatok, növények sem jutnak elegendő vízhez. Ha víz hiányában a növény és állattenyésztés korlátozott, akkor az ott élők nem jutnak elegendő élelemhez. Több milliárd ember, ivóvíz hiányában a túlélésért küzd. Jelenünk és az eljövendő generációk sorsa múlhat azon, miképp gazdálkodunk a Földön meglévő vízkészleteinkkel, hogyan óvjuk és hasznosítjuk vizeinket.


Erdők napja

2013 óta az ENSZ Közgyűlésének határozata alapján a márciusi napéjegyenlőség napja (március 21.) az erdők napja. Az emléknap célja a figyelemfelkeltés. Erdők és fák nélkül nem élhetünk, évente mégis 15 milliárd fával csökken a Föld erdőállománya. Az erdők jelentősége mind a földi rendszer működése, mind az emberiség élete szempontjából alapvető fontosságú.

tovább a plakáthoz >>


Óvodás Báb-és Színjátszó Találkozó

Március 19-én Óvodánk Búzaszem Bábcsoportja részt vett az Iciri-Piciri Óvodás Báb-és Színjátszó csoportok XXII. Térségi Találkozóján az Egerecske című mese előadásával.

Búzaszem bábcsoport tagjai voltak: Fullajtár Áron, Kiss-Frankó Emma Rózsa, Lovász Lázár Lionel, Malonyai Márk, Mester Dániel Ákos, Nagy Máté, Schmidt Zoltán, Simon Jázmin és Szilágyi Noém. Hangszeres kísérő Grünwald Eszter Anna volt. Felkészítő óvodapedagógus Farkasné Nagy Mária és Németh Norbert volt.

tovább a képekhez >>


Apák napja Óvodánkban

Március 19-én, Szent József ünnepén szívet melengető műsorral lepték meg óvodásaink édesapjukat, nagypapájukat.

tovább a képekhez >>Gimnazistáink milánói útja

Olasz nyelvet tanuló diákjaink egy csoportja Milánóban és környékén ismerkedett az olasz nyelvvel, szokásokkal, szépségekkel.

tovább a képekhez >>


Gimnazistáink párizsi útja

Francia nyelvet tanuló gimnazistáink Párizsban ismerkedtek a francia nyelvvel, kultúrával, szokásokkal.

tovább a képekhez >>Első Svetits Diákbálunk

Diákönkormányzatunk színvonalas, remek hangulatú, sokszínű programmal gazdagított bált szervezett. Köszönjük mindazoknak, akik munkájukkal, adományaikkal segítették őket.

tovább a képekhez >>
Az első Svetits Diákbál

Március 1-jén, pénteken 18.00 órától kezdődik a Diákönkormányzat által szervezett I. Svetits Diákbál. A mulatságra szeretettel hívjuk és várjuk jelenlegi diákjainkat és azokat a fiatalokat, akik az elmúlt években végeztek a Svetitsben! tovább >>


Óvodába hívogató

Február 12-én, kedden 9.00 és 11.00 óra között szeretettel hívjuk és várjuk az oviba készülő gyermekeket és szüleiket!

tovább a plakáthoz >>Svetitsesek sítábora Ausztriában

Hóban, síelésben, gyönyörű napsütésben és közösségi programokban gazdag egy hetet töltöttek diákjaink Ausztriában. A sítábor vezetője Nagyné Farkas Gyöngyvér és Takácsné Bodnár Margit tanárnők voltak.

tovább a képekhez >>


Iskolába hívogatónk záró programja

Január 26-án tartottuk általános iskolánk iránt érdeklődő óvodások és szüleik számára Iskolába hívogató programsorozatunk záró alkalmát.

tovább a képekhez >>


Elnyertük az Örökös Zöld Óvoda címet

12 éves tudatos óvodai környezeti nevelésünk elismeréseként 2019. január 21-én Budapesten, szakmai nap keretében vehettük át az Örökös Zöld Óvoda megtisztelő címet. Az elismerést igazoló oklevelet László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára és Pálfi Erika, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelési Tartalomfejlesztési főosztályvezetője adta át a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárban.  tovább a képekhez >>


A magyar kultúra napja

Kölcsey Ferenc Hymnus, a’ magyar nép’ zivataros századaiból című versét 1823-ban írta, a kéziraton szereplő dátum szerint január 22-én fejezte be művét. Ez a nap 1989 óta a magyar kultúra napja.

tovább >>


Iskolába hívogató

Január 26-án, szombaton szeretettel hívjuk és várjuk leendő elsőseinket és szüleiket iskolába hívogató programsorozatunk harmadik, záró alkalmára!

tovább a plakáthoz >>


OKTV-híreink

Gólya Richárd (12.B) történelemből bejutott az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny második fordulójába.

Pete Miklós (12.A) olasz nyelvből bejutott az OKTV második fordulójába.

Gráfel Eszter (12.B) és Sárvári Péter (12.A) német nyelvből bejutott az OKTV második fordulójába.

Bus Dániel (12.B) és Gráfel Eszter (12.B) latin nyelvből bejutott az OKTV második fordulójába.


Újabb első helyezésnek örvendhetünk

Holozsai Hanna (11.A) a németországi Brandenburg tartomány által szervezett 51. Nemzetközi Festő-és Rajzversenyen linómetszetével, kb. 3000 beérkezett alkotást megelőzve, korosztályában I. helyezést ért el. A díjnyertes művek vándorkiállításon tekinthetők meg a tartomány nagyvárosaiban.
Általános iskolásaink karácsonya

Negyedik évfolyamos diákjaink igen színvonalas és látványos, lelket megérintő betlehemest adtak elő diáktársaiknak.

tovább a képekhez >>

 Adventi hangversenyünk

December 17-én intézményünk kórusai adtak adventi koncertet a Szent Kereszt kápolnában.

tovább a képekhez >>


Gimnazistáink karácsonya

Nyolcadik évfolyamos diákjaink - közösségi karácsonyozásunk alkalmával - tanulságos színdarabbal lepték meg gimnazista társaikat.

tovább a képekhez >>Újabb éremmel gyarapodtunk

Fekete Attila (10. B) a Karate Európa Bajnokságon az U16 korcsoport - 70 kg kategóriában III. helyezést ért el.


Iskolába hívogató

December 8-án, az Iskolába hívogató programsorozatunk második rendezvényén vidám és sportos órákat töltöttünk általános iskolánk iránt érdeklődő óvodásokkal és szüleikkel.

tovább a képekhez >>


Szalagtűzés Gimnáziumunkban

December 7-én ünnepi szentmisében imádkoztunk végzős diákjainkért. Szabó Ervin atya megáldotta a Svetits Gimnázium közösségét jelképező szalagokat, majd a szentmisét követően került sor a szalagtűzésre.

11. évfolyamos tanulóink – 12. évfolyamos társaik számára készített – szellemi ajándéka Sütő András: Káin és Ábel című darabja volt.  tovább a képekhez >>


Meglátogatott bennünket a Mikulás

Szent Miklós napján hetedikes gimnazistáink A Mikulás kesztyűje című mesével lepték meg alsós diáktársaikat.

tovább a képekhez >>


Svetitsesek adventi hangversenye

Szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődőket december 17-én, 16.30-kor óvodásaink, általános iskolásaink és gimnazistáink hangversenyére, melynek helyszíne a Szent Kereszt kápolna lesz.

tovább a plakáthoz >>


Hangulatos szerda reggelek

A Diákönkormányzat tagjai - adventben - szerda reggelenként kedvességgel, forró teával, finom sütivel és nyitott szívvel várják gimnazista diáktársaikat Kollégiumunk aulájában.

tovább a képekhez >>Koszorúáldás Óvodánkban

November 30-án bensőséges ünnepség keretében áldotta meg Markovics Balázs atya az óvodai csoportok és családok adventi koszorúit.

tovább a képekhez >>


"A hálás élet művészete"

November 29-én Dr. Béres Tamás, az Evangélikus Hittudományi Egyetem Rendszeres Teológiai Tanszék vezetője, egyetemi tanár „A hálás élet művészete” című előadása zárta teremtésvédelem témájú projektünket. Dr. Béres Tamás előadásában beszélt az emberről mint a természet alkotóeleméről, a természet és az ember közötti személyes kapcsolat, illetve érintettség felelősségéről, az önszeretet valódi, a természetre, környezetünkre is kiható értelméről, a hálás szív értékéről.

tovább a képekhez >>


A gimnáziumi Svetits-heti pályázatok helyezettjei

A Svetits-héthez kapcsolódó, „Közösségben a teremtett világért” című pályázati felhívásunkra érkezett művek nagy alkotókedvről, kreativitásról és szépérzékről tanúskodtak. A helyezettek névsora itt olvasható.

tovább a képekhez >>


Gyorskorcsolyázónk újabb remekelése

November 23. és 25. között, a lengyelországi Sanokban megrendezett Rövidpályás Gyorskorcsolyázó Versenyen (Danubia Kupa harmadik állomásán) Kókai Balázs (7. A) 777 méteren II. helyezést ért el. Balázs 500 méteren és 777 méteren is korosztályos országos csúcsot korcsolyázott.


Iskolába hívogató

December 8-án, szombaton, 9.00 és 11.00 óra között ismét játékos sport kalandra hívjuk és várjuk leendő elsőseinket és szüleiket.

tovább a plakáthoz >>

 


Európai Hulladékcsökkentési Hét

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét minden év november utolsó hetében megrendezésre kerülő kezdeményezés. Ennek keretében lelkes önkéntesek saját akcióötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára. Miért jó ez a kezdeményezés? Azért, mert az elmúlt 40 évben megduplázódott a háztartási hulladék mennyisége, és évente további 1-2 százalékkal nő. Ez a nagy mennyiségű hulladék a túlzott fogyasztás eredménye. Ezért fontos, hogy tudatosabban figyeljünk hulladéktermelésünkre! tovább>>


Svetits-nap

Teremtésvédelemmel foglalkozó témahetünk zárónapja a gazdag programmal felépített Svetits-nap volt. Palánki Ferenc püspök atya mutatott be hálaadó szentmisét a Svetits Intézet alapítóiért, a Svetits-házaspárért. Ezt követően került sor az újrahasznosított anyagokból készült alkotások és Assisi Szt. Ferenc Naphimnusza ihlette fotósorozatok kiállításának megnyitójára. M. Zsuzsanna nővér SSND a Svetits valamennyi pedagógusa és növendéke nevében helyezte el a tisztelet és hála koszorúját a Svetits-házaspár emléktáblájánál. A napot az osztályközösségek teremtésvédelemmel kapcsolatos projektmunkáinak bemutatásával zártuk.

tovább a képekhez >>


Étkezzünk egészségesen - a nyolcadik évfolyammal!

Az "Étkezzünk egészségesen!" című pályázatunk győztesei november 15-én nagy buzgalommal készítették el finom vacsorájukat.

tovább a képekhez >>

 


Étkezzünk egészségesen!

Gimnáziumi teremtésvédelmi témahetünk keretében meghirdetett „Étkezzünk egészségesen” című pályázatunk eredményhirdetésére november 15-én került sor. Pénzes Andrea, a Svetits élelmezésvezetője értékelte a beérkezett menüterveket. Az eredményhirdetésen vendégünk volt Miháldy Kinga, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) dietetikusa is. A pályázat megosztott első helyezettje a 8. A és 8. B osztály lett, így a nyolcadik évfolyam diákjai elnyerték a lehetőséget, hogy a november 15-i vacsorát – természetesen szakemberek segítségével – ők készíthessék el.

tovább a képekhez >>


Debrecen főkertésze volt a vendégünk

Gimnáziumi témahetünk keretében, november 14-én Kuhn András, Debrecen város főkertésze „Felelős vagy a rózsádért" - Mindennapi tájépítészet címmel tartott előadást diákjainknak. Kuhn András bemutatta a tájépítészetet, mint új diszciplínát, annak szakterületeit, fontosabb irányelveit és célkitűzéseit. Előadónk hangsúlyozta az ökológiai összefüggések vizsgálatának fontosságát, a hétköznapi ember felelősségét környezetünk megóvásában, széppé formálásában.

tovább a képekhez >>


A burokban született emberiség

Gimnáziumi témahetünk keretében, november 13-án, Dr. Ferencz Orsolya, az űrkutatásért felelős miniszteri biztos tartott igen érdekes előadást intézményünkben, A burokban született emberiség címmel. Dr. Ferencz Orsolya előadásában beszélt – többek között – a magyar tudósok és magyar tervezésű eszközök űrkutatásban betöltött szerepéről, az űrkutatás fontosságáról, illetve mindennapi életünket is érintő hasznosságáról, Földünk különleges, más bolygóktól jelentősen eltérő adottságairól, a napkitörések földi életre gyakorolt hatásairól, az ember Földet károsító tevékenységének következményeiről.

tovább a képekhez >>


Workshop a teremtésvédelem jegyében

Gimnáziumi témahetünkön vendégünk volt egykori diákunk, Adriány Csenge, aki Ruháid láthatatlan címkéi címmel tartott műhelyfoglalkozást diákjainknak. A praktikus életvitelbeli tanácsokat, negatív utazási élményeket ismertető, környezettudatos életmódra buzdító, megunt ruhadarabok újrahasznosítását is bemutató foglalkozásokon mindkét nembeli diákjaink aktívan, kreatívan és lelkesen vettek részt.

tovább a képekhez >>


Röplabdásaink sikere

Gimnáziumunk amatőr röplabdásai - az igazolt játékosokat is fogadó - nyílt diákolimpia városi döntőjében bronzérmesek lettek. Gratulálunk a csapat tagjainak és edzőjüknek, Nagyné Farkas Gyöngyvérnek!


A teremtésvédelem hete

November 12-én, hétfőn Erős M. Renáta nővér előadásával megnyitottuk idei tanévünk témahetét, melynek keretében Földünk és közvetlen környezetünk helyzetének és védelmének lehetőségeivel foglalkozunk. M. Renáta iskolanővér átfogó, tanulságos és környezetünk iránt felelős cselekvésre serkentő helyzetképet tárt elénk előadásában.

tovább a képekhez >>

 

Ismét remekeltünk!

Október 26. és 28. között, Debrecenben megrendezett Csizmadia Trophy Nemzetközi Rövidpályás Gyorskorcsolyázó Versenyen, melyen hat nemzet közel 130 versenyzője vett részt, Kókai Balázs (7. A) 777 méteren II. helyezést, 500 méteren III. helyezést ért el.


12. B-s diákjaink végzős bálja

Október 27-én, szombaton rendeztük meg 12. B-s diákjaink remek hangulatú, végzős bálját.

tovább a képekhez >>


12. A-s diákjaink végzős bálja

Október 26-án vidám és táncos lábú végzős bálon múlathattuk az időt.

tovább a képekhez >>


Iskolába hívogatónk

November 10-én jókedvű délelőttöt töltöttünk leendő elsőseinkkel és szüleikkel.

tovább a képekhez >>


Svetits-heti pályázatok

November 12. és 16. között rendezzük meg ismét a Svetits-hetet, melynek témája az idei tanévben a felelős teremtésvédelem lesz.

A Svetits-héthez kapcsolódó, „Közösségben a teremtett világért” című pályázati felhívásunk itt olvasható.


Rendi születésnap

2018. október 24-én ünneplik az Iskolanővérek 185. rendi születésnapjukat. A Boldogasszony Iskolanővérek Kongregációját a bajor származású Boldog Maria Theresia von Jesu Gerhardinger alapította azzal a szilárd hittel, hogy a nevelés által megváltoztatható a világ. Jelenleg 30 országban szolgálják az iskolanővérek a nevelés ügyét.

Isten éltesse intézményünk fenntartóját, a Boldogasszony Iskolanővérek Rendjét!

tovább a plakáthoz >>


Mária-énekverseny

Felkészítő tanáruk Horváth Katalin volt. 

tovább a képekhez >>

Az október 20-án, a debreceni Szent Anna székesegyházban rendezett, városi Mária-énekversenyen diákjaink kiváló eredményt értek el.
I. kategóriában: 2.helyezett: Gulyás Bulcsú, Szabó Balázs (1.o.), 3. helyezett: Both Mara (2.o.).
II. kategóriában: 1. helyezett: Szabó Blanka (4.o.), 3. helyezett: Hortobágyi Csenge (4.o.) és Kondor Zoltán (3.o.).
III. kategóriában: 2. helyezett: Pete Borbála (5.o.) , 3. helyezett: Both Panna (7.o.).
Közönségdíjat kapott: Mester Dániel Ákos 5 éves óvodás.

Az 1956-os hősökre emlékeztünk

Általános iskolánk hatodik évfolyamos diákjai szívet megérintő műsorral emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire.
A megemlékezés rendezője Kárpátiné Könczöl Tímea, Kepics Ilona és Mászlainé dr. Nagy Judit volt.

tovább a képekhez >>

 Ne pazarolj!

Október 16-a az élelmezési világnap, a kenyér világnapja. A Föld népessége egyre növekszik, így 2030-ra 60%-kal kellene növelni az élelmiszertermelést ahhoz, hogy képesek legyünk ellátni a szükségleteket. Ugyanakkor évente közel 1,3 milliárd tonna élelmiszer vész kárba, ez az egyes országokban a megtermelt étel közel harmadát jelenti. Jelenleg a Földön minden 9. ember éhezik. Ahhoz, hogy 2030-ig sikerüljön teljesen felszámolni az éhezést, erre a célra évente átlagosan 267 milliárd dollárt kellene fordítani.  tovább a plakáthoz>>


Jubileumi rendtörténeti verseny a Svetitsben

Fenntartónk, a Boldogasszony Iskolanővérek (SSND) Magyar Tartománya 2018-ban ünnepli megalapításának 160. évfordulóját. Ebből az alkalomból a Magyar Tartomány rendtörténeti versenyt hirdetett intézményeiben tanuló felsős és gimnazista diákjai számára. Az izgalmas és jó hangulatú megmérettetésnek, melyre 182 tanuló érkezett Debrecenbe, a 122 éves Svetits adott otthont.

tovább a képekhez >>


Örvendezünk

 

Fekete Attila Mihály (10. B) a Damashi kupa országos versenyén U16 korcsoport - 70 kg kategóriában I. helyezést ért el, és ezzel kvalifikálta magát a novemberben megrendezésre kerülő Európa bajnokságra.

 

 

Ferenczi Nikolett (11. B), a DSC-SI triatlonistája, a Buenos Airesben megrendezett Ifjúsági Olimpián egyéniben futásban a nyolcadik legjobb európaiként ért célba, összességében a 13. helyezett lett.


A Svetits közösségébe fogadtuk új gimnazistáinkat

Október 8-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepén szentmise keretében imádkoztunk gimnáziumunk legfiatalabb tagjaiért. A szentmisét követően 12. évfolyamos diákjaink - a Svetits közösségének nevében - átadták hetedikeseinknek összetartozásunk egyik szimbólumát, a jelvényünkkel ékesített nyakkendőt.

tovább a képekhez >>


160. születésnap

Október 8-án ünnepli intézményünk fenntartója, a Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya alapításának 160. évfordulóját.
Isten áldását kérjük továbbra is a Magyar Tartomány tagjainak munkájára! Az Úr áldja meg mindazokat, akikkel az iskolanővérek szolgálatuk során találkoznak!

tovább >>


TEREMTÉS HETE

Szeptember 30-án kezdődött a TEREMTÉS HETE, „mely értékes lehetőség számunkra, hogy megálljunk egy pillanatra a mindennapokban, és elgondolkozzunk az élet szövetén, amelynek mi is részesei vagyunk.” Az Ökumenikus Teremtésvédelmi Munkacsoport – melynek tagja Erős M. Renáta SSND is – által készített és a Teremtés Hetével kapcsolatos segédanyag az alábbi linken érhető el:

http://www.meot.hu/szocetm/317-teremteshete2018


Terményáldás óvodánkban

Szeptember 28-án, pénteken ragyogó napsütésben tartottuk meg táncos és játékos kedvű terményáldásunkat, melyet Markovics Balázs atya által vezetett imával nyitottunk meg.

tovább a képekhez >>


Szeretetszolgálatosaink megáldása

Szeptember 27-én, szentmise keretében kértük a szeretetszolgálatot megkezdő, 9. évfolyamos diákjaink számára az Úr nyitottságot, türelmet, figyelmességet, tapintatot, felelősséget erősítő kegyelmét. A szentmisén, melyet Górski Jacek OP celebrált, Kielce-ből érkezett, cserediák-programon résztvevő vendégeink is jelen voltak.

tovább a képekhez >>

 


Kalandos nyílt nap gimnáziumunkban

Szeptember 22-én, nyílt nap keretében, izgalmas feladatok, kísérletek megoldása közben, a pincétől a padlásig bekalandozhatták a Svetitset a gimnáziumunk iránt érdeklődő általános iskolások.

tovább a képekhez >>

 


Autómentes nap

Szeptember 22-én, szombaton arra buzdítunk mindenkit, hogy szálljon ki autójából, és - környezetünk megóvása érdekében - válasszon környezetbarát közlekedési módot.

tovább a plakáthoz >>

 


Nemzetközi békenap

2002 óta szeptember 21-e az ENSZ Nemzetközi Békenapja. Ferenc pápa arra szólít fel bennünket, hívőket, hogy imádkozzunk és tevékenykedjünk a békéért. Vessük ki a lelkünkből a békétlenséget, és kapcsolatainkban törekedjünk a figyelmes, embertársaink érdekeit is figyelembe vevő magatartásra.

továbba plakáthoz >>


Megnyitottuk a 2018-19-es nevelési évünket az Óvodánkban

Szeptember 13-án nagy örömmel és játékos kedvvel nyitottuk meg idei nevelési évünket. Markovics Balázs atya által vezetett liturgia keretében került sor a felújított óvodai játszótér avatására, amelyet óvodásaink az ünnepség után azonnal birtokba vettek.

tovább a képekhez >>


Veni Sancte a Gimnáziumunkban

Szeptember 3-án, hétfőn a Hármashegyalján nyitottuk meg az évet kincskereséssel, akadályversennyel, majd a napot évnyitó szentmisével zártuk.

tovább a képekhez >>Veni Sancte az Általános Iskolánkban

Szeptember 2-án, vasárnap verőfényben, lelkes szívvel kértük a Szentlelket, hogy az idei tanévben is segítsen bennünket a lelki, szellemi és testi növekedésben. Örömmel fogadtuk a Svetits közösségébe elsőseinket.

tovább a képekhez >>


Imanap a teremtett világért

Ferenc pápa hirdette meg a Teremtett világ védelmének szentelt imanapot, amelyet 2015-től minden szeptember 1-jén ünneplünk, felekezeti hovatartozástól függetlenül. A pápa arra kéri a keresztény közösségeket, hogy imádkozzanak a teremtett világért, viseljék annak gondját, együtt ünnepeljék Istent, mint a Teremtőt, fejezzék ki közös hálájukat az élet ajándékáért, és kérjenek bocsánatot Istentől a környezettel és a természeti erőforrásokkal szemben elkövetett visszaélések miatt. tovább >>


Ringató az Óvodánkban

2018. augusztus 30-án, Ringató foglalkozás keretében kezdődött óvodai nevelési évünk. Horváth Zsuzsa zenepedagógus közreműködésével énekes - mondókás játékokkal vártuk leendő óvodásainkat és szüleiket. A vidám hangulatú program a gyermekek leendő csoportjában játékos ismerkedéssel folytatódott.

tovább a képekhez >>


Regisztráció


Tudnivalók évkezdésre - KOLLÉGIUM

Beköltözés:  szept. 1-jén (vasárnap) 15 és 19 óra között,

A szeptemberi étkezési díj befizetésének napjai: aug. 29. és 30. (csütörtök és péntek) 

7.00 és 17.00 óra között.

Átutalással is fizethetnek, szeptemberre 23 nappal számoljanak (1200 Ft/nap).

További részleteket a közös intézményi tájékoztatóban találnak.

A kollégiumi programok éves díja 5000 Ft (500 Ft/hó).

Befizetés: beköltözéskor egy összegben.

 

Szükséges felszerelés, tudnivalók:

 • saját ágynemű, huzattal együtt
 • fürdőköpeny/köntös; törölköző, papucs, tisztálkodási szerek
 • viszonylag kevés ruha, mert a szekrények nem túl nagyok;
 • kirándulásra alkalmas cipő, ruha; ünnepi ruha (színházba)
 • nem egyeztethető össze értékrendünkkel a hajfestés, az extravagáns ruha stb.
 • élelmiszer a hálókban nem tartható, erre kijelölt hely a hűtőszekrény, ill. az ebédlő melletti élelmiszertároló kis láda, amelyet az újaknak szükség esetén tudunk biztosítani
 • értékes ékszert, nagyobb elektronikus dolgot nem ajánlatos hozni, mert ezekért nem tudunk felelősséget vállalni; a pénzt a földszinten található értékmegőrző szekrényekben érdemes elhelyezni
 • mobiltelefon használata: a mobil iskolaidőben, tanulóidőben és éjszaka nem használható; Wifi rendszer használható
 • iskolatáskára nem lesz szükség.

 

Tartalmas, szép nyarat és lelkes felkészülést kívánunk!


Fontos tudnivalók

Kedves Szülők! Befizethetik gyermekük térítési díját átutalással is - a tárgyhót megelőző hónap 30. napjáig -

az intézmény számlaszámára: CIB Bank 10702064-70469149-51100005   

Étkezés lemondása a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött e-mailben is lehetséges!

(Délig lehet lemondani a másnapi étkezéseket.)

Az elektronikus napló használatával kapcsolatos kéréseiket a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen várjuk.


Facebookon is kövess bennünket!

A Svetits 122. tanéve előtt, lelkes és a vakáció ideje alatt is iskolájukért munkálkodó diákjainknak köszönhetően, elindult intézményünk hivatalos Facebook oldala. Terveink szerint az oldalt folyamatosan fejlesztjük, hogy naprakész információkkal szolgálhassunk követői számára.


Svetitses képviseli hazánkat a nyári ifjúsági olimpián

A Buenos Airesben, októberben megrendezésre kerülő, harmadik nyári ifjúsági olimpián Ferenczi Nikolett (11. B) triatlonos (750 m úszás, 20 km kerékpározás és 5 km futás) képviseli hazánkat. Nikolett a spanyolországi Banyolsében megrendezett, európai ifjúsági olimpia selejtezőjén nyerte el az olimpiai részvétel jogát. Gratulálunk Nikinek és egyesületének, a DSC-SI-nek!


Svetits tábor a Zemplénben, Középhután

Ismét élményekkel teli napokat töltöttek (5.-8. évfolyamos) diákjaink június 25. és 29. között a Zemplénben, Középhután rendezett nyári táborban. Volt hajókázás Tokajban a Bodrogon, libegőzés és bobozás Sátoraljaújhely hegyoldalán. Nagyot túrázott a csoport Regéc várához, miközben megismerkedtek különböző gombafajokkal, a gombászás szabályaival és veszélyeivel. Dr. Juhász Lajos (DE MÉK) és Váradi Zoltán (Természettár) szakszerű közreműködésével volt madárgyűrűzés, rákászás, rovarmegfigyelés… stb. Vetítéssel egybekötött előadások keretében az év élőlényeivel és gyógynövényekkel ismerkedhettek meg diákjaink. Jó hangulatú, együttműködő, lelkes közösség kovácsolódott össze e pár nap alatt. Volt többféle kézműves foglalkozás, énektanulás, „mozizás”, kvíz, tábortűz, gátépítés a patakban és rengeteg önfeledt közösségi játék. A tábori hét a nyíregyházi Vadasparkban fóka show-val és állatsimogatással zárult. A tábor szervezői és vezetői Dr. Juhászné Rippert Teodóra és Ilauszky Gyöngyi tanárnők voltak.

tovább a képekhez >>


Tiszafüredi vízi táborunk

Június 23. és 28. között, Nagyné Farkas Gyöngyvér és Takácsné Bodnár Margit tanárnők szervezésében és vezetésével időztek gimnazistáink Tiszafüreden. Kulturális és lelki lehetőségek is színesítették a vízi táborozók programját.

tovább a képekhez >>


Jubileumi tanév lesz a következő évünk!

A 185 évvel ezelőtt alapított SSND Magyar Tartományának első nővérei 160 évvel ezelőtt érkeztek a történelmi Magyarország területére. Ebből az alkalomból Lobmayer M. Judit tartományfőnök jubileumi évet hirdetett.

tovább M. Judit  nővér leveléhez>>


Te Deum Gimnáziumunkban

Gimnazistáink június 17-én, a Szent Kereszt kápolnában adtak hálát az Úrnak a tanév minden öröméért, kihívásáért, tanáraik és szüleik támogató, erősítő jelenlétéért. M. Zsuzsanna nővér köszönetet mondott Kovács Nóra tanárnőnek, hogy 25 éve emberségével, szakmai tudásával gazdagítja svetitses diákjainkat.

tovább a képekhez >>


Te Deum az Általános Iskolánkban

Általános iskolásaink június 17-én, szentmise keretében adtak hálát az Úrnak a tanév minden tanulságos élményéért, a tudásért, őket segítő pedagógusaikért, szüleikért. A szentmisét követően számos diákunk részesült könyvjutalomban. M. Zsuzsanna nővér köszönetet mondott Bakó Jánosné, Ági néninek és Vasváry Zsoltné, Vali néninek, hogy 25 éve töretlen hittel és szeretettel munkálkodnak svetitses diákjaink körében.

tovább a képekhez >>


Nyolcadikosaink ballagása, búcsú hatodikosainktól

Június 15-én hálaadó szentmisében adtunk hálát ballagó nyolcadikosaink és búcsúzó hatodikosaink Svetitsben töltött éveik minden élményéért

tovább a képekhez >>

 Családi nap a Svetitsben

Május 26-án, szombaton vidám szívvel, ragyogó napsütésben, játékos kedvvel, kézműveskedéssel rendeztük meg idei tanévünk családi napját. Vendégünk volt Ilyés Szabó Anna mesemondó.

tovább a képekhez >>


DÖK-nap a gimnáziumban

Június 15-én DÖK-nappal búcsúztattuk a tanévet. A játékos nap programjának része volt - többek között - a filmpuzzle, zenefelismerő verseny, honfoglaló, "zászlós" csapatverseny, tabu.

továbba a képekhez >>


Sportban is elsők között

A 2018. évi Diákolimpián Judo (80 kg) sportágban Papp Bálint (8.B) I. helyezést ért el.


Általános iskolai sportnapunk

Június 14-én az esős idő sem tudta elriasztani általános iskolásainkat attól, hogy élvezzék az intenzív mozgás örömét.

tovább a képekhez >>


A biológiai sokszínűség nemzetközi napja

Május 22-én, a biológiai sokféleség nemzetközi napján vagy más néven a biodiverzitás védelmének világnapján, az ENSZ az élővilág sokféleségére, illetve az azt fenyegető veszélyekre igyekszik felhívni a figyelmet. A biológiai sokféleség a földi élet, az élővilág változatosságát jelenti, amelynek megőrzése mindannyiunk felelőssége.

tovább >>


A környezeti kultúra népszerűsítése

A Rónaőrző Természetvédelmi Egyesület Környezetkultúra népszerűsítése az oktatási intézményekben c. pályázata keretében, május 15-én a hortobágyi halastavak élővilágával ismerkedhettek meg általános iskolás diákjaink, június 13-án pedig témanapot tartottunk. melynek keretében hulladékból készült termékek interaktív kiállítását tekinthettük meg – tárlatvezetéssel.
Diákjaink – szelektív hulladékgyűjtés témájú – óriás társasjáték segítségével növelhették a környezetünk iránti érzékenységüket. A témanap programját két érdekes előadás és vetélkedő is gazdagította.

tovább a képekhez >>


Biciklitúra!!

Június 9-én, szombaton, Luca nővér szervezésében bátrabb gimnazistáink és elszánt szüleik biciklitúrán vettek részt. Kerekezés közben megtekintettük Vaján a Vay-család várkastélyát és Baktalórántházán a Baktai család által, a 14. században építtetett templomot, ahol Lázár István atya nagy szeretettel látott vendégül bennünket.

tovább a képekhez >>


Elbúcsúztunk iskolába készülő óvodásainktól

Június 2-án, szombaton szívet derítő, lelket építő ünnepséggel búcsúztunk iskolába készülő óvodásainktól. Az együtt örvendezés megható pillanata volt, amikor M. Zsuzsanna nővér - a Boldogasszony Iskolanővérek nevében - átadta Szásziné Sustyák Anna óvodavezetőnknek, értékes óvodapedagógusi és vezetői munkájának elismeréséül a Szent Gellért díj arany fokozatát.

tovább a képekhez >>


10. évfolyamos diákjaink evangéliumi előadása

Pünkösd ünnepére készülve különleges élményben volt része azoknak, akik május 17-én, a Református Kollégium Dísztermében jelen voltak a Svetits Gimnázium 10. évfolyamos diákjai által előadott Márk Dráma című előadáson, melynek rendezője Hodossiné Sugár Éva, magyar és kommunikáció szakos tanár volt. Az interaktív körszínházi előadás Andrew Page Szent Márk evangéliuma alapján írt drámáját dolgozta fel.

Jézus szerepében Káposztás Gábor református lelkészt láthattuk. További szereplők voltak: Balogh Ádám Tibor (10.A), Bódis Mira (10.A), Holozsai Hanna (10.A), Kiss Gábor (10.A), Komádi Barnabás (10.B), Milán Kornél (10.A), Pálosi Liliána (10.B), Szabó Ábel (10.A), Szőke Áron Attila (10.A), Tátrai Marcell (10.A), Tóth Péter (10.A) és Vasváry Márton (10.B). (A fotók a főpróbán és az előadás után készültek.)

tovább a képekhez >>


Megrendeztük az I. Svetits Röplabda Kupát

 

 

A május 16-án megrendezett I. Svetits Röplabda Kupán mind lány-, mind fiúcsapatunk II. helyezést ért el. Mindkét csapat edzője Nagyné Farkas Gyöngyvér volt.


Biciklitúra2018tavaszElballagtak végzőseink

Május 5-én búcsúztattuk a Svetits Gimnázium első koedukált évfolyamát.

tovább a képekhez >>


Európai Fenntarthatósági Hét

Idén május 30. és június 5. között rendezik meg az Európai Unió országaiban az Európai Fenntarthatósági Hetet. A programsorozat célja, hogy a közvélemény minél jobban megismerje a fenntarthatósággal kapcsolatos célokat, gondokat, és ne csupán száraz, tudományos tényeken keresztül szembesüljünk a fenntarthatósági kérdésekkel, hanem közösségünkön keresztül magunk is részesei legyünk a Földünket óvó fejlesztési célok megvalósításának.

(Programokról: http://www.nfft.hu/terkep

NFFT
Legyen részes 2018-ban is az Európai Fenntarthatósági Hétnek! Az Európai Fenntarthatósági Hét az európai országok közös kezdeményezése, mely célja a fenntartható fejlődési célok (SDG) és a fenntarthatóság eszméjének a hiredetése.
www.nfft.hu)

tovább a plakáthoz >>


Fordítóverseny Terézia anya napjára

 A Boldogasszony Iskolanővérek debreceni közössége a rendalapító, Maria Theresia von Jesu ünnepére készülve fordítóversenyt hirdet gimnazistáinknak.

A pályázók feladata Maria Theresia von Jesu néhány rövid imájának igényes fordítása angolról magyar nyelvre. Beküldési határidő: 2018. május 7.  További tudnivalók >>   

Fordítandó imák >>


ORSZÁGOS SIKEREINK

 

Pete Miklós (11. A) az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) országos döntőjében latin nyelvből I. helyezést, olasz nyelvből VI. helyezést ért el.


Arany minősítésünk az Éneklő Ifjúság hangversenyén

A Svetits Kicsinyek Kórusa és a Svetits Forrai Gregoria Kórusa is arany minősítést kapott a 2018. évi, városi Éneklő Ifjúság minősítő hangversenyén. 

Karnagyok voltak: Horváth Katalin és Moldován Tekla.

tovább a képekhez>>


Búcsú a 12. évfolyamos kollégistáinktól

Április 25-én vidám este keretében köszöntek el kolis társaik végzőseinktől.

tovább a képekhez >>

 


Éjszaka a Svetitsben

Vállalkozó kedvű gimnazistáink előtt április 20-ának éjszakáján megnyíltak a Svetits kapui. A sötét iskolaépületben számos izgalmas, elmét és testet megmozgató feladat várt diákjainkra. Az éjszakai mulatságot gimnáziumi tanáraink remek színházi előadása nyitotta meg.

tovább a képekhez >>Svetits bál

Április 14-én, a Svetits bálon kicsik és nagyok vidáman ropták a táncot. Köszönjük adományozóinknak és a bálozóknak, hogy ilyen módon is támogatták intézményünk nevelői-oktatói munkáját!

tovább a képekhez >>


Sikerünk a Festival d'Italiano 2018. versenyen

Rácz Balázs (12. A) a 2018. évi Festival d'Italiano Országos Középiskolai Olasz Nyelvi Diáktalálkozón Élőbeszéd B kategóriában, I. helyezést ért el.

Pete Miklós (11. A) a 2018. évi Festival d'Italiano Országos Középiskolai Olasz Nyelvi Diáktalálkozón Élőbeszéd B kategóriában és a meseírás kategóriában is I. helyezést ért el.

Tátrai Marcell (10. A) a 2018. évi Festival d'Italiano Országos Középiskolai Olasz Nyelvi Diáktalálkozón mind a versmondás, mind a prózamondás kategóriában II. helyezést ért el.

Jertyity Róbert (11. A) a 2018. évi Festival d'Italiano Országos Középiskolai Olasz Nyelvi Diáktalálkozón "Ki tud többet Olaszországról?" kvíz kategóriában II. helyezést ért el.

Szabó Ábel (10. A) a 2018. évi Festival d'Italiano Országos Középiskolai Olasz Nyelvi Diáktalálkozón Élőbeszéd A kategóriában III. helyezést ért el.

Pallag Sára (11. A) a 2018. évi Festival d'Italiano Országos Középiskolai Olasz Nyelvi Diáktalálkozón versmondás kategóriában IV. helyezést ért el.


A holokauszt áldozataira emlékeztünk

Április 12-én gimnáziumunk diákjai a Debreceni Zsidó Hitközség által szervezett programon vettek részt. Tanulóink megismerkedtek a Hitközség történetével, előadást hallgattak a zsidó hagyományokról, vallási előírásokról, illetve szokásokról. Meglátogatták a Pásti és Kápolnási utcai Zsinagógát, a napi rendszerességgel használt Imatermet, a rituális fürdőt, a Kóser vágodát, és lerótták tiszteletüket a Pásti utcai orthodox zsinagóga udvarán található emlékfalnál, amelyen annak a hatezer áldozatnak a neve olvasható, akik az elhurcolt 12.000 debreceni zsidó lakos közül életüket veszítették a munka-és haláltáborokban.

tovább a képekhez >>


Újabb svetitses diák sikerének örülhetünk

Tátrai Marcell (10. A) a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ által szervezett "Kiben van X?" tehetségkutató versenyen Vers-próza kategóriában I. helyezést ért el. Felkészítő tanára Marosi-Nagy Edit volt.


"Védd természetesen!" Március 22-e a VÍZ VILÁGNAPJA

Takarékosan bánj a vízzel! Gondolj arra, minden 20. másodpercben meghal egy gyermek a tiszta ivóvíz hiánya miatt!

tovább >>


Apák napja Óvodánkban

Hagyományainkhoz híven március 19-én, Szent József napján köszöntötték óvodásaink édesapjukat, nagypapájukat. Derűs hangulatú ünnepségünk szónoka Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke volt, aki az édesapák gyermekeinek nevelésében betöltött, kiemelkedően fontos szerepéről saját édesapjának példája nyomán beszélt.

tovább a képekhez >>


Gimnáziumi kórusunk országos sikere

Hetedikes gimnazistáink kórusa a XIX. Országos Rajeczky Benjamin gregorián-és népdalének-, népi hangszeres versenyen kiemelt arany minősítést kapott. Karnagyuk Suba Dorottya volt.Általános iskolásaink március 15-i ünnepe

Ötödikes diákjaink színvonalas és a márciusi ifjak hevületéhez méltó műsorával emlékeztünk meg az 1848-as forradalmunk kirobbanásának napjáról.

tovább a képekhez >>


Gimnazistáink a márciusi ifjakra emlékeztek

9. évfolyamos diákjaink műsorával emlékeztünk 1848. március 15-e lelkesítő eseményeire.

tovább a képekhez >>


Energiahatékonysági világnap

1998 óta március 6-án tartjuk az energiahatékonysági világnapot, melynek célja, hogy emlékeztessük magunkat a tudatos és megfontolt energiafelhasználásra. Odafigyeléssel rengeteg energiát takaríthatunk meg. Néhány nagyon egyszerű tanács:

Áramtalanítsd az elosztókat éjszakára! Sötét, téli napokon húzd el a függönyt, este pedig húzd be azokat! Kapcsold le a villanyt, ha elhagyod a szobát, osztálytermet! Ha elmúlnak a fagyos napok és lehetőséged van rá, kerékpárral gyere iskolába!

tovább a plakáthoz >>


Imával emlékeztünk a kommunizmus áldozataira

 

A kommunizmus áldozataira emlékezvén M. Andrea nővér a kevésbé ismert, meghurcolt, börtönbe zárt, kivégzett szerzetesek sorsát idézte meg diákjainknak.

tovább >>


Ismét svetitses diák az országos első

 

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem által meghirdetett Bölcs-Ész elnevezésű országos versenyen, kommunikáció szakon Barna Márton (11. A) I. helyezést ért el.


Újraélesztés-oktatás

Február 8-án kilencedikes, tizedikes gimnazistáink és a 11. A-s tanulóink - az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány jóvoltából - gyakorlatorientált képzés keretében sajátíthatták el az alapszintű újraélesztés tudnivalóit.

tovább a képekhez >>


Felsőseink farsangja

Február 9-én felsős diákjaink fergeteges hangulatú délutánon búcsúztak a farsangi időszaktól.

tovább a képekhez >>


Gimnazistáink farsangja

DÖK-ös diákjaink remek hangulatú farsangi mulatságot szerveztek - kvízzel, játékkal, fánkevéssel, tánccal fűszerezve a csütörtök délutánt.

tovább a képekhez >>

 


Gyújts gyertyát Te is!

Ferenc pápa 2015-ben február 8-át az emberkereskedelem elleni fellépés napjává nyilvánította, és imanapot hirdetett az emberkereskedelem és a modern kori rabszolgaság felszámolásáért. Becslések szerint napjainkban 36 millió embertársunkat érinti az emberkereskedelem. Ma este Te is gyújts gyertyát az áldozatokért, és néhány perces imában emlékezz meg róluk!


Gimnazistáink ausztriai sítábora

Síelni vágyó gimnazistáink élményekben, tanulásban és napsütésben gazdag egy hetet töltöttek az ausztriai Kreischbergen. A 45 fős sítáborunk vezetője Nagyné Farkas Gyöngyvér és Takácsné Bodnár Margit tanárnők voltak.

tovább a képekhez >>
 


Iskolába hívogatónk a farsang jegyében

Farsangi hangulatban ismerkedtek az iskolás élettel leendő elsőseink.

tovább a képekhez >>


Mondhatok egy verset?

"A vers az, amit mondani kell."

Minden versmondó diákunknak köszönjük, hogy a Magyar Kultúra Napján lelkes szavalatával, sőt saját versével, élményt ajándékozott nekünk!

Külön köszönjük a 9. B tagjainak lelkes érdeklődését és jelenlétét! Az Iskolanővérek Debreceni Közössége

tovább >>

 


Országos sikerünk

Az Arpinoi Cicero Verseny hazai válogatóján Pete Miklós (11. A) II. helyezést ért el. Eredményével bekerült az Olaszországban megrendezésre kerülő latin Diákolimpiára utazó, Magyarországot képviselő csapatba. Felkészítő tanára Géczy M. Erzsébet.


OKTV-s eredményeink

Még javában tart az idei tanév Országos Középiskolai Tanulmányi versenye. A következő fordulóba továbbjutott diákjaink:

Matematikából Szabó Benedek (12. B). Felkészítő tanára dr. Tóth Anna.

Francia nyelvből Veress Borbála (12. B). Felkészítő tanára Szurmai Tamás.

Olasz nyelvből Pete Miklós (11. A).

Latin nyelvből Pete Miklós (11. A). Felkészítő tanára Géczy M. Erzsébet.

Biológiából Sivadó Mira (12. A). Felkészítő tanára dr. Benkőné Ladányi Éva.

Történelemből Gólya Richárd (11. B). Felkészítő tanára Baranya Csaba.


Nevelők és szülők együttműködésére buzdít Ferenc pápa

Ferenc pápa korunk társadalmi, kulturális, szociális, ökológiai kihívásaival kapcsolatban arra hívta fel a pedagógusok és szülők figyelmét, hogy mindkét félnek szembe kell néznie a nevelés terén jelentkező nehézségekkel, és a gyermekek érdekében erősebb szolidaritást kell vállalniuk egymással, "szolidáris cinkosságot" kell teremteniük egymás között.  tovább >>


Újabb remek svetitses siker

Ferenczi Nikolett (10. B) ifjúsági triatlon és duatlon kategóriában elnyerte az Aranyjelvényes sportoló címet, és ifjúsági kategóriában 2017. év Triatlon sportolójának választották. Gratulálunk Nikolettnek és edzőjének!

tovább a képekhez >>


Karácsonyozás az Általános Iskolánkban

Negyedik évfolyamos diákjaink szívhez szólóan idézték meg a betlehem állításának középkorba visszavezethető hagyományát.
tovább a képekhez >>Adventi hangverseny

Kicsik és nagyok adtak hangversenyt az érdeklődőknek az adventi időszak utolsó napjaiban.

tovább a képekhez >>


Karácsony a Gimnáziumban

8. évfolyamos diákjaink Charles Dickens Karácsonyi ének című kisregényéből készült színdarabbal örvendeztették meg gimnáziumunk tantestületét és tanulóit. Az előadás után az osztályok szellemi és tárgyi ajándékokkal lepték meg egymást.

tovább a képekhez >>


Szalagtűzés

A szalagtűzés napján végzős gimnazistáink ünnepélyes szentmise keretében adtak hálát Istennek az eddig kapott kegyelmekért, és kérték az Ő támogatását további jóra törekvéseikre. Az Eucharisztia ünneplése után a 11. évfolyamos diákjaink elgondolkodtató előadással ajándékozták meg végzőseinket.

tovább a képekhez >>

 


Általános iskolásaink adventi vására

Általános iskolás diákjaink lelkesen bocsátották áruba a maguk által készített, valamint szüleik, tanítóik, tanáraik segítségével alkotott ajándéktárgyaikat.

tovább a képekhez >>


December 10-e, az Emberi jogok világnapja

1948. december 10-én az ENSZ Közgyűlése az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata elfogadásával írásban rögzítette a minden embert megillető alapvető, emberi jogokat. Bár a dokumentumot a világ összes állama ratifikálta, napjainkban is milliók szenvednek azért, mert számos ország súlyosan megsérti az Egyetemes Nyilatkozat előírásait.

tovább a plakáthoz >>


Ellátogatott hozzánk a Mikulás

Hagyományainkhoz híven hetedikes gimnazistáink örömmel lepték meg alsós diákjainkat Szent Miklós napján.

tovább a képekhez >>Adventi reggelek a Gimnáziumban

Advent szerdáin - DÖKös diákjaink - finom sütivel, meleg teával és jóízű beszélgetésekkel várják gimnazistáinkat.

tovább a képekhez >>


December 5-e az Önkéntesek világnapja

"Az irgalmasság minden cselekedete kedves Istennek, mert a testvérben, akinek segítünk, felismerjük annak az Istennek arcát, akit senki nem láthat...Hány szívet vigasztalnak meg az önkéntesek! Hány karnak nyújtanak támaszt; mennyi könnyet szárítanak fel; mennyi szeretetet árasztanak..." Ferenc pápa     tovább >>
 


Ismét iskolába hívtuk leendő elsőseinket

December 2-án, szombaton fergeteges olimpiára hívtuk és vártuk az óvodásokat.

tovább a képekhez >>


Meggyújtottuk az első gyertyát

Óvodásaink és szüleik bensőséges együttlét keretében gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját.

tovább a képekhez >>


Újabb sikerünk

A budapesti Örkény Színház Csehov Három nővér bemutatójához kiírt „Könyörgök, menjünk oda!” pályázatán Holozsai Hanna (10. A) I. helyezést ért el.


Az együttérzés szobra Debrecenben

November 18-án délelőtt, a Kossuth téren emlékeztünk a társadalom peremére szorult tagjaira. Ezen a napon Debrecen legforgalmasabb terén került elhelyezésre Timothy Schmalz kanadai szobrász Hajléktalan Jézus című alkotása. A megemlékezésen beszédet mondott Tóth László római katolikus plébános, Oláh István református lelkész és Zuró József görögkatolikus segédlelkész, saját novelláját Gyöngyösi Attila olvasta fel.

Közreműködtek gimnáziumunk diákjai: Mezei Botond (12. B), Milán Ákos (12. A), Pallag Sára (11. A) és Rácz Balázs (12. A), valamint a 955. számú Gróf Csákyné Wesselényi Anna cserkészcsapat tagjai.

tovább a képekhez >>


Svetits-nap a Gimnáziumban

November 17-én emlékeztünk intézményünk névadóira és jótevőire, Svetits Mátyásra és feleségére, Kojanitz Annára.
A Svetits-nap gazdag programja nosztalgia-és gimnazisták által tartott órákkal indult, majd előadást hallottunk Svetits Mátyás életpályájáról, Debrecen városáért végzett nagylelkű munkájáról. Szintén ezen a napon avattuk fel épületünk Szent Anna utcai falán Svetits Mátyás és felesége emléktábláját. Dr. Kerényi Lajos piarista atya buzdító szavai után szentmisében emlékeztünk meg a Svetits házaspárról és intézményünk valamennyi jótevőjéről.

tovább a képekhez >>


Röplabdásaink újabb sikere

A 2017/2018-as tanév Nyílt Röplabda Diákolimpián Gimnáziumunk leánycsapata városi II. és megyei III. helyezést ért el. Edzőjük Nagyné Farkas Gyöngyvér.


Iskolába hívogató

November 11-én vidám foglalkozás keretében találkoztunk leendő elsőseinkkel és szüleikkel. Következő programunk december 2-án, szombaton lesz. Ismét szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt!

tovább a képekhez>>


FONTOS VÁLTOZÁS!

Intézményünk bankszámla száma megváltozott. Kérjük, a térítési díjakat az alábbi számlára utalják:
CIB Bank 10702064-70469149-51100005

Köszönjük!


12. B-seink végzős bálja

Október 28-án vidám szívvel mulatoztunk 12. B-s diákjaink bálján.

tovább a képekhez >>


12. A osztályunk végzős bálja

Október 27-én igazi báli hangulatban töltöttük esténket a 12. A-saink körében.

tovább a képekhez >>


Az SSND új Általános Tanácsa

Örömmel adjuk hírül, hogy az október 24-én 184. születésnapjukat ünneplő Boldogasszony Iskolanővérek 24. általános káptalanjának tagjai, a 2018-2024. közötti, hatéves időszakra a következő nővéreket választották a Rendet irányító Általános Tanács tagjaivá:

Általános főnöknő (Generális):
Sister Roxanne Schares nővér (Afrikai Tartomány).
Általános főnöknő helyettese:
Irmã Inês Camiran nővér (Latin-Amerikai és a Karib-szigetek Tartomány).
Általános tanácsosok:
Carolyn Anyega nővér (Afrikai Tartomány),
Julianne Lattner nővér (Atlantic-Midwest Tartomány),
M. Martina Radež nővér (Szlovén Tartomány),
Kathleen Storms nővér (Central Pacific Tartomány).

Az Általános Tanács hivatalos beiktatására 2018. január 20-án kerül sor Rómában, a Boldogasszony Iskolanővérek központjában.1956-os forradalomra emlékeztünk

Általános iskolásaink a  6. évfolyamos diákjaink megrendítő műsorával emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire.

tovább a képekhez >>


Október 17-e a szegénység elleni küzdelem világnapja

tovább >>


Óvodásaink almáskerti látogatása

A Napocska és a Méhecske csoport a derecskei Almáskertbe, a Halacska csoport a bocskaikerti Dancsi almáskertbe látogatott el. Óvodásaink részt vettek almaszedésben, láttak sünodút és rovar-házikó, kipróbálták az almák osztályozását, almalevet kóstoltak, kirakójátékot játszottak, és névadói lettek két "Almafa-óvodásnak" is.

tovább a képekhez >>


Október 16-a az élelmezés világnapja

tovább >>


Október 14-én emlékezünk a természeti katasztrófák áldozataira

tovább >>


Új diákjaink közösségünkbe fogadása

Október 9-én szentmisében adtunk hálát Gimnáziumunk új diákjaiért, és kértük rájuk, osztályfőnökeikre és szüleikre az Úr áldását. Az ünnepi percek hetedikeseink ígérettételével folytatódtak, majd végzős diákjainktól megkapták az összetartozásunkat is jelképező nyakkendőket. Tizenkettedikeseink kedves műsorral lepték meg az új diákokat. Végül fergeteges játék zárta a befogadás "szertartását".

tovább a képekhez >>
Szabó Magda emléktáblájának avatása

Október 5-én, Szabó Magda 100. születésnapján - munkássága és végakarata előtt tisztelegve -, gyermekkori lakóháza helyén álló Svetits Kollégium falán emléktáblát avattunk.
Ünnepi beszédet mondott a Debrecen Kultúrájáért kitüntetett és Holló László-díjas Cserép Zsuzsa, az írónő egykori barátnője, valamint Tasi Géza, Szabó Magda keresztfia és szellemi hagyatékának gondozója.
Hálás szívvel köszönjük valamennyi adományozónknak nagylelkű támogatását, segítségét, amely nélkül az emléktábla avatására nem kerülhetett volna sor.
Külön köszönetet mondunk Cserép Zsuzsa kulturális menedzsernek, aki töretlen lelkesedéssel és kitartással támogatta az emléktábla avatásának ügyét!  tovább a képekhez >>


A Boldogasszony Iskolanővérek általános káptalanja

A Boldogasszony Iskolanővérek, SSND Kongregációja 2017. szeptember 26. és október 24. között tartja 24. általános káptalanját Marriottsville-ben (USA).

A Magyar Tartományt Lobmayer M. Judit tartományfőnök, Gazdag M. Gemma, Ulrik M. Monika képviseli. Az Általános Káptalanon tolmácsként részt vesz Német M. Luca is.

A Boldogasszony Iskolanővérek általános káptalanjáról további információk olvashatók honlapunkon, a baloldali Boldogasszony Iskolanővérek című linkben.


Őszi biciklitúránk

Szeptember 16-án ragyogó napsütésben kerekeztünk Álmosdra, ahol megtekintettük Kölcsey Ferenc házát és a falu határában Bocskai István 1604-es, győztes csatájának emléket állító szoboregyüttest.
Köszönjük a maroknyi, lelkes gimnazista, a vendéglátó és kísérő szülők és a pedagógusok lelkesedését!

tovább a képekhez >>


Cserediák kapcsolat

Nyár közepén (július 16.-án) ellátogattunk Németországba, müncheni testvériskolánkba. A kb. másfél heti ottlétünk alatt nemcsak a nyelvet igyekeztünk gyakorolni, sok mást is megtanulhattunk, megismerhettünk: Például az ottani iskolarendszert, a német konyhát, cserediákjaink mindennapjait. Felfedezhettük a különbségeket a szokások és országok között, például, hogy Németországban a Kékes csak egy nagy dombocska lenne. Az utat összefoglalva a sok szép hely, az új emberek és a felfedezések, amiket tettünk, örök emlékek maradnak. Személyes kedvencem Wendelstein (a hegy neve ahol kirándultunk) és a Deutsches Museum volt. Az utóbbi nem csak egy unalmas múzeum, hanem egy hatalmas épület (5+1 emelet), amiből 2 szintet a csillagászat foglal el, de van zenei részlege is („magától játszó zongorával”) és még sorolhatnám. Élményeink pedig nem utolsó sorban kísérőtanárainknak (Rita néni, Nóra néni) köszönhetőek, akik vállalták, hogy 14 diákjukkal nekivágnak Németországnak.

Szeptember közepén mi is viszonozhattuk a német diákok vendégszeretetét és szintén sok érdekes programot szervezhettünk számunkra.  /Gráfel Eszter 11. B osztályos tanuló/  tovább a képekhez >>


Megkezdték munkájukat szeretetszolgálatosaink

Október 5-én, szentmisében kértük az Úr áldását szeretetszolgálatukat kezdő kilencedikeseinkre és munkájukra.

tovább a képekhez >>


Versikék

Nyílt napra érkeztünk mi, hatodikosok.
Nem vagyunk még kisokosok.
De ha a gimibe bejutunk,
nem leszünk butusok.

Érettségünk még kérdőjeles,
Ezért vezet minket két tizedikes.
Sok akadályon mentünk keresztül, hogy
a kincs darabjait megszerezzük.

Nagyon sokat tanultunk, és
közben jól mulattunk.
Ez volt életünk legjobb kalandja,
Mi vagyunk az ötösök csapata.

 

Ezen az esős napon
Betekintést kapunk.
Egy napra végre gimisek vagyunk.
Bejártuk a Svetits minden zegét-zugát,
Megtaláltuk Szabó Magda keze írását.
Cserébe megkaptuk a mozaik minden darabját.
Lovagiasan álltuk ki az összes próbát.
Utunk során meg sem állva
Szemünk előtt a célt látva.Katica, süni, cicafej uzsonnára

Ovisaink és általános iskolásaink nagy kedvvel fogyasztják a kreatív, egészséges uzsonnákat, melynek készítésében maguk is szívesen részt vesznek. 

tovább a képekhez >>


Kollégiumi beavató

Október 4-én fogadtuk be közösségünkbe új kollégistáinkat.

tovább a képekhez >>Október 4-én tartjuk az állatok világnapját

tovább>>


Terményáldás óvodánkban

Szeptember 29-én fergeteges hangulatú őszi mulatságot tartottak óvodásaink és szüleik.

tovább a képekhez >>


Gimnáziumi évkezdő nap

Gimnáziumunk évkezdő napján elmét és testet megmozgató Toldi-játékban vettek részt lelkes diákjaink.

tovább a képekhez >>


Veni Sancte az Általános Iskolánkban

Kicsit szomorkás időben, ám annál vidámabb szívvel kérték a Szentlélek Úristen áldását a 2017/18-as tanévre általános iskolásaink, az őket nevelő pedagógusaink és a kedves szülők. A Boldogasszony Iskolanővérek Alapítójának, Jézusról nevezett Boldog Mária Terézia Gerhardinger szavaival kívánunk lelket, szívet, testet növelő tanévet minden diákunknak, nevelőnknek, szülőnek:
"A szükségesben legyetek egységesek, a megengedettben legyetek szabadok, és mindennek a mértéke a szeretet legyen számotokra!"    

Ringató az Óvodánkban

RINGATÓ nevű foglalkozásunkon ismerkedtek leendő óvodásaink és szüleik intézményünkkel, csoportjainkkal.

tovább a képekhez >>Szkólatáborunk Gödöllőn

Gödöllőn, a premontrei szerzetesek iskolájában évek óta szerveznek nyári táborokat szkólák, énekes iskolák számára. Idén általános iskolánk szkólájának néhány lelkes diákja is ellátogatott a táborba, ahol gyönyörű liturgikus zenéket tanulhattak, találkoztak más szkólákban éneklő gyerekekkel, felnőttekkel. A zenei és lelki programokon túl izgalmas játékokban vehettek részt, és a jó időnek köszönhetően strandoltak is, valamint ellátogattak a gödöllői királyi kastélyba.  A tábort Suba Dorottya  és  Üsth Jutta szervezték.


Természetismereti tábor Szelcepusztán

Idén is nagyon tartalmasan és izgalmasan teltek a napok az Aggteleki Nemzeti Parkban, Szelcepusztán rendezett természetismereti táborban június 26. és 30. között. Szemet gyönyörködtetőek voltak a Rákóczi-barlang gyönyörű tiszta cseppkövei. Az Esztramos hegy megmászása, a derenki romközséghez és a Szádvár romjaihoz vezető túra mindenki erőnlétét erősítette. Mindeközben a természet csodáival is ismerkedtek a diákok. Láttak szarvasbogarat, barna varangyot, erdei siklót, különböző madár és lepkefajokat. Szakemberek  (Dr. Juhász Lajos és Váradi Zoltán) segítségével volt madárgyűrűzés (bagolysimogatás…), éjszakai rovarles. Az éjszakai túrán baglyot, rókát és szarvasokat is megfigyeltek a gyerekek. A programok között szerepeltek kézműves foglalkozások, daltanulás, terepkocsikázás, tábortűz, sok-sok játék, és zárásként fürdés Miskolc-Tapolcán a Barlangfürdőben. A tábor szervezői Dr. Juhászné Rippert Teodóra és Ilauszky Gyöngyi tanárnők voltak.

tovább a képekhez >>


Vízi táborunk Tiszalökön

Izgalmas programok és remek sportolási lehetőségek várták táborunk gimnazista résztvevőit Tiszalökön. A tábort Nagyné Farkas Gyöngyvér és Takácsné Bodnár Margit tanárnők szervezték és vezették.

tovább a képekhez >>

 


Te Deum a Gimnáziumunkban

Június 15-én szentmise keretében adtunk hálát az idei tanév minden öröméért, hitünket erősítő nehézségeiért, elkötelezett tanárainkért és lelkes diákjainkért. Intézményünk fenntartója, a Boldogasszony Iskolanővérek által alapított Gerhardinger Boldog Terézia díjban ebben a tanévben gimnáziumunk két pedagógusa, Némethné Székely Julianna tanárnő, középiskolánk igazgatóhelyettese és Erdős István tanár úr részesült. Gratulálunk nekik!

tovább a képekhez >>


Te Deum az Általános Iskolánkban

Szentmisében adtunk hálát a tanév minden öröméért és kihívásáért. Számos szép tanulmányi és versenyeredmény született a 2016/17-es tanévben is. Évzáró ünnepségünkön emlékezett meg M. Zsuzsanna nővér arról, hogy  Bokor Zsolt és Lukács Istvánné Marika tanítók 25. tanévüket töltötték a Svetits Általános Iskolában. Mindkét pedagógusunk színvonalas nevelő-oktató munkájukkal járultak hozzá az intézményünkben nevelődött kisdiákok szellemi, lelki gyarapodásához.

tovább a képekhez >>


Elbúcsúztunk nyolcadikosainktól és hatodikosainktól.

Végzős nyolcadikosaink és búcsúzó hatodikosaink szentmisében mondtak köszönetet az Úrnak az elmúlt évek kegyelmeiért, majd bensőséges ünnepség keretében köszöntek el tanáraiktól,  diáktársaiktól.

tovább a képekhez >>


Svetits Gála

Június 13-án tartottuk Svetits Gála elnevezésű rendezvényünket, melyen országos vagy régiós versenyeken győztes zenész, táncos, énekes és versmondó diákjaink műsorszámaiban gyönyörködhettünk.

tovább a képekhez >>


Kielcében jártunk

Június 7. és 10. között népes, 31 fős csoporttal látogattunk Lengyelországba, Kielcébe, a Kostka Katolikus Általános Iskola és Gimnázium meghívására. A Kielcében töltött napok során megismerkedtünk vendéglátóink intézményével, városukkal, vendégszerető családokkal és kollégákkal. Sokat kirándultunk, és az angol nyelvet is volt alkalmunk gyakorolni. Lelkesen várjuk a következő találkozást lengyel barátainkkal. Kísérő tanáraink voltak: Berkes Márta, Dénesiné Zabó Judit és Dr. Gacsályiné Fodor Boglárka tanárnők.

tovább a képekhez >>


Iskolába készülő óvodásaink búcsúzása

Június 10-én lélekemelő ünnepség keretében köszöntünk el iskolába készülő óvodásainktól.

tovább a képekhez >>


Sikerünk az Országos Színháztörténeti vetélkedőn

                 

A Nemzeti Színház által meghirdetett, négyfordulós, Országos Színháztörténeti vetélkedőn Gimnáziumunk csapata III. helyezést ért el. Csapattagok voltak: Barna Márton (10.A), Haramura Anna (10. A), Hortobágyi Katica (10. A), Pallag Sára (10. A) és Ringeisen Viktor (10. A). Felkészítő tanáruk Dr. Subáné D. Erika volt.


Családi nap a 120 éves Svetitsben

Május 20-i családi napunk témája a honfoglalás volt. Az Ómagyar Hagyományőrzők Csapata bemutatókkal, ügyességi játékokkal, kézműves foglalkozásokkal tették színessé ezt a napot számunkra. Köszönjük a szervezők, segítőik és valamennyi résztvevő lelkesedését!

tovább a képekhez >>Kodály Kórus hangversenye Gimnáziumunkban

Május 10-én Grotescus musicus címmel adott hangversenyt a Kodály Kórus Gimnáziumunkban. Vezényelt: Szabó Sipos Máté

tovább a képekhez >>Kiavató a koliban

Április 27-én kacagással és könnyek között búcsúztattuk 12. évfolyamos kollégistáinkat.

tovább a képekhez >>


Szülősuli

Szeretettel hívjuk és várjuk a svetitses szülőket január 12-én, 17.00 órakor a SZÜLŐSULI  következő előadására. Vendégünk Dr. Papp Miklós görögkatolikus parókus, teológus lesz. Előadásának címe: Amin minden múlik: ÉRTÉKRENDSZERRE NEVELÉS.

tovább a plakáthoz >>


A Föld napja Zöld Óvodánkban

Április 24-én óvodásaink a Föld napjára emlékeztek. Legkisebb neveltjeink a teremtett világért mondott hálaadással kezdték a napot, majd számos izgalmas, tevékenység (térkép-és földgömbismeret, természettel kapcsolatos történetek hallgatása, virágültetés, környezet tisztaságának óvása, rajzkészítés) révén növelték ismereteiket, tapasztalataikat.

tovább a képekhez >>


Tavaszi biciklitúra


Sikerünk a Rotary Futófesztiválon

Április 2-án, a VII. Rotary Futófesztivál Jótékonysági futásán csapatversenyben, 503 fő résztvevővel 2. helyezést  ért el a 120 éves Svetitsünk. Jutalmunk 80.000 forint értékű könyvcsomag.

Köszönjük a Futófesztiválon megjelent pedagógusaink, diákjaink lelkesedését!

tovább a képekhez >>


Újabb sikerünk

A Játsszunk Bartókot! Bartókról-Bartókkal című országos vetélkedőn gimnáziumunk második korcsoportos csapata II. helyezést ért el, az első korcsoportosok III. helyen végeztek. Csapattagok voltak: Bódis Mira (9.A), Fejes Petra (9.A), Héra-Bogáti Zsófia (11.A), Rácz Balázs (11.A), Sivadó Mira (11.A) és Tóth Emese(11.A); illetve Páll Virág Anna (9.A), Tártrai Marcell (9.A), Fekete Dorottya (8.A), Salánki Anna (8.A), Hajós Eszter (8.A) és Czifra Anita (8.A). Felkészítő tanáruk Dr. Subáné Dombóvári Erika volt.


Apák napja Óvodánkban

Hagyományainkhoz híven Szent József emléknapján tartottuk Óvodánkban az Apák napját, melyen számos édesapa, nagypapa ünnepelt velünk.

tovább a képekhez >>


A Magyar Rendtartomány új elöljárói

   tovább >>


Nagyváradi diákokkal ünnepeltünk

Gimnáziumunk 9. évfolyama a Rákóczi Szövetség Március 15-i Diákutaztatási Programjának keretében, a nagyváradi Szent László Líceum diákjainak társaságában a városi Petőfi-kertben emlékezett meg a forradalom hőseiről, majd a város nevezetességeivel ismerkedett meg. Útjuk során ellátogattak Nagykárolyba és Kaplonyba is.

tovább a képekhez >>


Gimnáziumi csapatverseny a márciusi ifjak lelkesedésével

Gimnáziumunkban március 14-én a kilencedik évfolyam szervezésében izgalmas, kreativitást, tudást, együttműködést és ügyességet kívánó csapatversennyel emlékeztünk a márciusi ifjakra. A verseny felnőtt szervezői Lukács Katalin, Medvéné Enikő és Kovács Nóra tanárnők voltak.

tovább a képekhez >>


Ünnep az Általános Iskolánkban

Március 14-én az ötödik évfolyam színes műsorával emlékeztünk a márciusi ifjak forradalmat kirobbantó tetteire. A műsor rendezője Ilauszky Göngyi és Kádárné Erika tanárnők voltak.

tovább a képekhez >>


Kedves Támogatóink!

A 2015. évi 1%-os felajánlásokból 1. 990 434 Ft érkezett a Svetits Alapítvány számlájára. Ez az összeg és adományozóink évközi, nagylelkű, Svetits Alapítvány számlaszámára történő befizetései tették lehetővé, hogy idei tanévünkben intézményünk valamennyi osztálytermét digitális táblával tudtuk felszerelni.

Pedagógusaink és diákjaink nevében is köszönjük Önöknek, hogy a 120 éves Svetits Intézet oktató munkájának színvonala tovább növekedhetett, eszközellátottsága ismét gazdagodhatott!


A Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartományának hírei

tovább >>


Kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja

A kommunizmus áldozatainak emléknapján Dr. Mátyás Szabolcs, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának adjunktusa, a malenkij robotra elhurcoltakról írott, Beregi sorstalanság című dokumentumregény szerzője tartott gimnazistáinknak megrendítő előadást az elhurcoltak táborbeli életéről, szenvedéseiről.

tovább a képekhez >>


10. Svetits-bál

Február 25-én tizedik alkalommal rendeztük meg Svetits-bálunkat. Köszönjük támogatóink adományait és szervezőink lelkes munkáját!

tovább a képekhez >>
Óvodásaink versenyeredménye

Óvodásaink Debrecen Város 2017. évi óvodás gyermek számára kiírt tornaversenyén I. helyezést értek el. Csapattagok voltak: Barta Emese, Harangi Petra, Preg Glória, Szántó Csenge, Szigeti Hanna, Urgyán Villő, Branda Henrik, Kocsis Antal, Kovács János, Pénzes Zoltán, Utasi Ákos és Zsanda Botond.

Felkészítő óvodapedagógus Horváth Virág Fanni és Németh Norbert volt.

tovább a képekhez >>


Sítábor

Sítáborosaink Murauban élvezték a tél és a síelés szépségeit. A táborvezetők Nagy Gábor, Nagyné Farkas Gyöngyvér és Takácsné Bodnár Margit volt.

tovább a képekhez >>


Újabb versenysikerünk

Gimnáziumunk végzős diákja, Szücs Adél (12. B) a Pázmány Péter Katolikus Egyetem által meghirdetett Bölcs-Ész Tanulmányi Verseny országos döntőjében, történelem tárgyból első helyezést ért el.

Felkészítő tanára Ivanics M. Andrea volt.


Iskolába hívogató

Január 28-án, Iskolába hívogató programsorozatunk harmadik foglalkozása a farsang jegyében zajlott.

tovább a képekhez >>


Műveltségi versenyt nyertünk

A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége „Játsszunk Bartókot! Bartókkal – Bartókról” címmel, az általános-, közép-és alapfokú művészeti iskolák tanulói számára, két korcsoportban meghirdetett országos vetélkedősorozatának megyei fordulója Gimnáziumunkban zajlott. A műveltségi vetélkedő január 26-án megtartott fordulóját, a 9-12. évfolyamos diákok kategóriájában Gimnáziumunk csapata nyerte meg. Csapattagok voltak: Bódis Mira (9.A), Fejes Petra (9.A), Héra-Bogáti Zsófia (11.A), Rácz Balázs (11.A), Sivadó Mira (11.A), Tóth Emese (11.A). Felkészítő tanáruk Dr. Subáné Dombovári Erika volt.

tovább a képekhez >>


Versenysikerünk

Gimnáziumunk diákját, Szemán Rékát (11. B), Cicero-fordítói teljesítménye alapján beválogatták az arpinói Cicero Versenyen Magyarországot képviselő, 14 fős csapatba.

Gratulálunk neki és felkészítő tanárának, Géczy M. Erzsébetnek.


Kitaszítottak

Január 18-án gimnáziumunk 11. évfolyamos diákjai az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a Járom Kulturális Egyesület által kiírt Elhallgatott történelem című pályázat keretében megtekintették a hajdúnánási „Kitaszítottak” című kiállítást, amely a koncentrációs táborba deportált zsidóknak, a malenkij robotra hurcoltaknak és a kommunista diktatúra, illetve megtorlások áldozatainak állít emléket. A tárlatot Dr. Csiszár Imre, Hajdúnánás alpolgármestere mutatta be diákjainknak.

tovább a a képekhez >>Karácsony az Általános Iskolánkban

December 21-én negyedik évfolyamos diákjaink előadásában láthattuk Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? című meséjét, melyet Bakai Barbara rendezett. Az előadás után osztályaink örömmel vették át ajándékaikat.

tovább a képekhez >>


Karácsony a Gimnáziumban

December 17-én nyolcadik évfolyamosaink előadásában tekintettük meg a Fegyverszünet karácsonyra című színdarabot, melyet Christian Carion filmje alapján Szabadi István alkalmazott színpadra. A darabot követően a gimnáziumi osztályok szellemi és tárgyi ajándékkal lepték meg egymást.

tovább a képekhez >>


Általános iskolásaink karácsonyi vására

kepek/cikkbelikepek/December 15-én és 16-án tartottuk karácsonyi vásárunkat, melyre általános iskolás diákjaink és szüleik, valamint pedagógusaink készítettek portékákat.

tovább a képekhez >>


Adventi hangverseny a Svetitsben

December 14-én, adventi hangversenyünkön felléptek Óvodánk nagycsoportosai, a Svetits Schola és a Svetits Kicsinyek Kórusa.

A koncerten közreműködtek: Gyarmati Balázs édesanyja citerán, Almási Gábor édesanyja zongorán, Üsth Jutta fuvolán, Szabó Benedek csellón, Náray Máté zongorán. Szólót énekelt: Papp Ágoston és Náray Máté.

Vezényeltek: Horváth Katalin, Suba Dorottya és Moldován Tekla.

tovább a képekhez >>


Adventi reggelek a Svetitsben

Szerda reggelenként az idei adventben is finom süteménnyel, teával és beszélgetési lehetőséggel várták diáktársaikat a DÖKösök.

tovább a képekhez >>


A Svetitsben is járt a Mikulás

Mikulás napján hetedikes gimnazistáink idén is kedves meglepetéssel örvendeztették meg általános iskolásainkat.

 tovább a képekhez>>
 


Szalagtűzés

Hagyományainkhoz híven december 8-án szalagáldó szentmise keretében kértük az Urat, hogy árassza kegyelmét végzőseinkre. A szentmisét követően tizenegyedikes diákjaink Jean Anouilh Becket avagy Isten becsülete című színdarabját adták elő.

tovább a képekhez >>
Ismét ünnepeltünk.

November 17-én és 18-án intézményünk alapítóira, a Svetits házaspárra emlékeztünk. Örömmel adtunk hálát iskolánk 120 éves történelméért.

tovább a képekhez >>

TOVÁBB A VIDEÓHOZ >>


Iskolába hívogató

 

Szeretettel várjuk november 26-án, 9.00 órától a nagycsoportos óvodásokat játékos, sportos kalandunkra!

tovább a plakáthoz >>


Vendégeink Lengyelországból

November 16. és 19. között vendégünk volt a kielcei Kosztka Szent Szaniszló Katolikus Iskolaközpont 22 diákja és két tanára. A cserediák program keretében létrejött találkozó közös nyelve az angol volt. Számos esemény (városnézés, kreativitást fejlesztő játékok, kézműves foglalkozások, sportmérkőzések és beszélgetések) adott lehetőséget mind vendégeinknek, mind diákjainknak a kapcsolatépítésre.

tovább a képekhez >>


Kárpátalján emlékeztünk

November 10-11-én az EMMI által meghirdetett „Szolyvai zarándoklat középiskolások részére " című pályázat keretében utazott felsőbb évfolyamosokból álló csoportunk Kárpátaljára. Szolyván, a „málenkij robotra” elhurcolt magyarok egykori gyűjtőtáborának helyén, részt vettünk a központi megemlékezésen, ahol kiscsoportos beszélgetések és interaktív színház is segítette a diákokat a történelmi esemény megértésében, feldolgozásában. Utunk során Beregszászon felkerestük a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolát, ellátogattunk a munkácsi Szent István Római Katolikus Líceumba és a munkácsi várba is. Kísérő tanárok voltak: Erdős István és Gál József

tovább a képekhez >>


12. A-s diákjaink végzős bálja

Október 29-én tartottuk 12. A-s diákjaink vidám hangulatú, sok vendéget táncra csalogató bálját.

tovább a képekhez >>


12. B-s diákjaink végzős bálja

Október 28-án tartottuk 12. B osztályos diákjaink vidám szívű, táncoslábú bálját.

tovább a képekhez >>
 


Az aradi vértanúkra emlékeztünk

Mind az Általános Iskolánkban, mind a Gimnáziumunkban rendhagyó történelemóra keretében emlékeztünk az 1849. október 6-án kivégzett tábornokokra. Az általános iskolai megemlékezésen Szemán Anikó tanárnő idézte fel az aradi 13 vértanú alakját és azokat a nőket, asszonyokat, akik az osztrák zsarnokság következtében lettek özveggyé.
A gimnáziumi megemlékezésen Baranya Csaba tanár úr a debreceni csata előzményeit, lefolyását és következményeit idézte emlékezetünkbe.

tovább a képekhez >>


Iskolába hívogató

Október 22-én találkoztunk először leendő elsőseinkkel, akikkel jókedvű, mesés, kézműves délelőttöt töltöttünk együtt.

tovább a képekhez >>


120 évesek vagyunk!

 

Október 4-én felemelő ünnepség keretében nyitottuk meg 120. jubileumi évünket.

tovább a képekhez >>


Gimnazistáink az 1956-os forradalomra emlékeztek

10. évfolyamos diákjaink Barna Márton (10. A) és Szabó Miklós (10. A) 1956 forradalmi eseményeit bemutató, színpadra írt művét adták elő.

tovabb a kepekhez>>


Általános iskolásaink '56 hőseire emlékeztek

Hatodik évfolyamos diákjaink lelket melengető műsorral tisztelegtek az 1956-os forradalom hősei előtt. Köszönjük Mászlainé dr. Nagy  Judit, Dr. Szabóné Battyány Ágnes és Bakai Barbara tanárnők munkáját!

tovább a képekhez >>


Kollégiumi beavató

Szeptember 26-án fogadtuk kollégiumi közösségünk tagjaivá új diáktársainkat.

tovább a képekhez >>


Óvodásaink őszi kirándulása

Óvodásaink a derecskei és a bocskaikerti almáskertbe látogattak, ahol almát szedtek, és megismerkedtek az ott élő állatok életmódjával is.

tovább a képekhez >>


Nyílt nap a Gimnáziumban

Szeptember 24-én izgalmas, leleményt és ügyességet kívánó, épületünket a pincétől a padlásig bejáró kalandok közepette ismerkedtek gimnáziumunkkal az érdeklődő diákok.

tovább a képekhez>>


Terményáldás Óvodánkban

Óvodánkban szeptember 29-én rendeztük meg hagyományos őszi ünnepünket. Reznek Ádám atya buzdító szavait és áldását követően népi játékoknak, táncnak, kézműves foglalkozásoknak és finomságoknak örülhettek a jelenlévő kicsik és nagyok.

tovább a képekhez >>


Kovács Nóra és Tóth Anna dr. tanárnők sikere

A „Magyar Science on Stage 2016,” azaz a „Színpadon a természettudomány 2016” elnevezésű seregszemlén közel 100 hazai és határon túli tanár mutatta be új módszertani fogásait, eszközeit, projektjeit. A 2017-es nemzetközi rendezvényen hazánkat képviselő pedagógusokat szakmai zsűri válogatta ki. Az ítészek döntése szerint Kovács Nóra és Tóth Anna dr. tanárnők innovatív projektjükkel képviselhetik Magyarországot a 2017-es nemzetközi seregszemlén. Mindkettőjüknek szívből gratulálunk sikerükhöz! tovább a képekhez >>


Jubileumi biciklitúránk

Október 15-én ragyogó napsütésben és nagy lelkesedéssel vettünk részt a Svetits 120. születésnapja alkalmából szervezett biciklitúrán.

tovább a képekhez >>


Megkezdődött a szeretetszolgálat

Szeptember 29-én szentmise keretében kértük az Úr támogató kegyelmét a szeretetszolgálatot kezdő kilencedikes gimnazistáink számára.

tovább a képekhez >>


Befogadtuk 7. évfolyamos diákjainkat

Október 10-én, Magyarok Nagyasszonya ünnepéhez kapcsolódván és a Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartományának születésnapján fogadtuk teljes jogú svetitses diákká hetedikes gimnazistáinkat.

A szentmisét követően 12. évfolyamosaink Lázár Ervin A nagyravágyó feketerigó című meséjével kedveskedtek új gimnáziumi társaiknak.

tovább a képekhez >>


Regisztráció


Kulturális Örökség Napjai

Szeptember 17-én, a Kulturális Örökség Napjai elnevezésű program keretében intézményünk épületét tekintették meg a Debreceni Városvédő és -szépítő Egyesület tagjai.

tovább a képekhez >>Kollégistáink évnyitó kirándulása

Kollégistáink a fokozott jelentőségű vízimadár élőhelyként, a nemzetközi Ramsari területek listáján is szereplő Tokaj-Bodrogzugi Tájvédelmi Körzetbe látogattak el, ahol izgalmas és kenuzásban gazdag napot töltöttek.

tovább a képekhez >>Évkezdő nap Gimnáziumunkban

Szeptember 1-jén gimnazistáink az Erdőspusztai Arborétumban vígkedvű nyárbúcsúztatót és lelkes évkezdő napot tartottak.

tovább a képekhez >>


Vízi tábor

Nagyné Farkas Gyöngyvér és Takácsné Bodnár Margit tanárnők vezetésével idén 15. alkalommal rendeztük meg a Svetits Gimnázium nyári sporttáborát, melynek helyszíne ezen a nyáron Tiszalök volt. Hagyományainkhoz híven a tábor sportprogramja – kajakozás, kenuzás, kerékpározás, strandröplabdázás – kulturális töltődési lehetőséggel is kiegészült: a tábor lakói ellátogattak a tiszadobi Andrássy-kastélyba, és megismerkedtek a tiszalöki Kenyérgyári holtágon kialakított vízi-tanösvény rendkívül gazdag növény-és madárvilágával. A táborlakók ezen a nyáron is örömmel fogyasztották közösen készített főztjüket.

tovább a képekhez >>


Veni Sancte az Általános Iskolánkban

Általános Iskolánk apraja-nagyja vidám szívvel kérte az Úr áldását új tanévünkre az évnyitó szentmisénken.

tovább a képekhez >>


Szeretetszolgálatosaink beszámolója

Június 2-án a 2015/16-os tanévben szeretetszolgálatot végző kilencedikes diákjaink a szolgálatuk során szerzett tapasztalataikról, élményeikről, tanulságokról tartottak beszámolót.

tovább a képekhez >>


A Svetits hetek nyerteseinek kirándulása

Gimnazistáink számára tavasszal rendezett Svetits hetek pályázatainak nyertesei kétnapos kiránduláson ismerkedtek fővárosunk izgalmas arcával.

tovább a képekhez >>


Svetits tábor az Aggteleki Nemzeti Parkban

Általános iskolánk diákjai, Dóra néni és Gyöngyi néni vezetésével, öt napot töltöttek az ANP hegyei között, gyönyörű környezetben, lovak és dámszarvasok szomszédságában. Megnézték Aggteleken a csodálatos cseppkőbarlangot, túráztak Szádvár romjaihoz, valamint Jósvafőre. Útközben a természet szépségeit figyelték és vizsgálták. Láttak vaddisznókat és különleges jelenségeket. A tanösvényen csontokat is találtak. Lelkes szakemberek segítségével volt madárgyűrűzés és éjjeli lepkézés. A gyerekek emlékeket készítettek a kézműves foglalkozásokon. Jó hangulatú közösség kovácsolódott össze a lovas kocsikázás, a tábortűz, az éjjeli séta, a közös éneklés, Miskolc-Tapolcán a Barlangfürdőben való fürdőzés és a sok-sok játék során. tovább a képekhez >>


Búcsúzunk az iskolába készülő óvodásainktól

Június 4-én, 10.00 órakor búcsúzunk az iskolába készülő óvodásainktól.

           Te Deum a Gimnáziumunkban

Június 14-én ünnepi szentmisében adtunk hálát Istennek a 2015/16. tanév örömteli napjaiért, szellemet, lelket és testet növelő kihívásaiért, az Úr bőségesen áradó kegyelméért, a diákok tudását, emberségét emelő tantestületünk munkájáért. Különösen is hálát adtunk Dr. Benkőné Ladányi Éva, Dr. Suba Lászlóné tanárnőkért és Gál József tanár úrért, akik 25 éve kötelezték el magukat intézményünk és nevelési elveink iránt

tovább  képekhez >>Diákönkormányzati nap

Június 13-án, gimnazistáink reggeli ima keretében adtak hálát tanáraikért a pedagógus nap alkalmából, majd finom reggelivel folytatódott a nap. Sportjátékok, vetélkedők, izgalmas és vidám játékok zajlottak a DÖK-napon. Voltak, akik karaoke keretében bizonyították énektudásukat, és szereztek vidám perceket a hallgatóság számára.

tovább a képekhez >>


Sportnap az Általános Iskolában

Június 14-én általános iskolásaink sportnapon bizonyíthatták ügyességüket, állóképességüket. A programban  szerepelt kötélhúzás, futó-, sor-, váltó ügyességi verseny.

tovább a képekhez >>


NASA-szakértő előadása

Május 12-én ismét vendégünk volt Dr. Eric Barrett, a Bristoli Egyetem Műholdas Távérzékelési Kutatóközpontjának alapító igazgatója, aki angol nyelvű előadásában– többek között – kitért a tudós által megszerzett tapasztalatok kutatást befolyásoló szerepére,  a tudományos megismerés módszerére, valamint a hit és a tudós munkája közötti kapcsolat kérdésére.

tovább a képekhez >>


Az Iskolanővérek alapítójára emlékeztünk

Május 9-én hálás szívvel emlékeztünk a Boldogasszony Iskolanővérek alapítójára, Jézusról nevezett Mária Terézia Gerhardingerre.

tovább a képekhez >>


Emlékeztünk a Nemzeti összetartozás napján

Hetedikes gimnazistáink műsorával, a határokon átívelő kulturális gyökerek bemutasával emlékeztünk a magyarság összetartozására.

tovább a képekhez >>


Iskolába készülő óvodásaink búcsúztatása

Június 4-én felemelő ünnepség keretében köszöntünk el iskolába készülő óvodásainktól. Az óvodások vidám szívű műsorán Palánki Ferenc püspök atya is a vendégünk volt.

tovább a képekhez >>


Háry János előadás

Kodály Zoltán Háry János című művét bemutatja a Svetits Általános Iskola 4. emelt szintű énekes osztálya 2016. június 13-án hétfőn,16:30-kor a Margit tornateremben. tovább a szereposztáshoz >>


Kollégiumi kiavató

Vidám hangulatú műsorral búcsúztattuk tizenkettedikes kollégistáinkat.

tovább a képekhez >>
OKTV-eredmény történelemből

Szűcs Adél (11. B) az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV) történelem tárgyból az országos döntőben 10. helyezést ért el. Gratulálunk neki és felkészítő tanárainak, Erdős Istvánnak és Andrea nővérnek.


Greentett-koncert

Április 13-án, Kápolnás koncertek című sorozatunk utolsó hangversenyét a Greentett Énekegyüttes adta.

tovább a képekhez >>


Víz világnapja az Óvodában

Óvodásaink vizes játékokkal és alkotómunkával ünnepelték a Víz világnapját.

tovább a képekhez >>


Digitális Témahét 2016 - matematika

Gimnáziumunk is bekapcsolódott a Digitális Témahét 2016 programsorozatba. Ennek részeként a diákok olyan tevékenységekben vettek részt, melyek során a digitális kompetenciáik is fejlődtek, köszönhetően az IKT eszközök kreatív használatának.

A hetedikesek matematikaórán a geometriai ismereteiket úgy bővítették, hogy közben megismerkedtek a blokk programozás alapjaival, a Scratch program segítségével. A projekt alatt kiscsoportokban dolgozva készítették el első programjaikat, közben pedig a digitális kompetenciájukon kívül fejlődött a logikájuk és az algoritmikus gondolkodásuk.

Az egyik alkotás megtekinthető itt: megtekintés >>

tovább a képekhez >>


Digitális Témahét 2016 - kémia

Gimnáziumunk is bekapcsolódott a Digitális Témahét 2016 programsorozatba. Ennek részeként a diákok olyan tevékenységekben vettek részt, melyek során a digitális kompetenciáik is fejlődtek, köszönhetően az IKT eszközök kreatív használatának. Három osztály (9.A, 9.B és 10. AB) kémiaórákon, Skype-on keresztül kapcsolódott be egy interaktív kémiakísérlet bemutatóba, melyet a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ munkatársai vezettek.  tovább a képekhez >>Versmondó verseny

A költészet napja tiszteletére, gimnáziumunk 7. és 8. évfolyamosai számára versmondó versenyt hirdettünk.

tovább a képekhez >>


Az utolsó vacsoracsata

Március 17-én zajlott a Svetits-hetek utolsó vacsoracsatája, melynek előkészítői és lebonyolítói a 8. évfolyamos diákjaink voltak. Az ízletes vacsora elkészítésében Gara Gyula mestercukrász segítette őket.

tovább a képekhez >>


Neumann-kontra Gutenberg-galaxis

Március 30-án, a Svetits-hetek keretében Gárdos Bernadett, a Patrona Hungariae Iskolaközpont stratégiai igazgatóhelyettesének és Rubovszky Rita, a Patrona Hungariae Iskolaközpont főigazgatójának Neumann-kontra Gutenberg-galaxis című, élvezetes és tanulságos előadása hangzott el. Előadóink – többek között – párhuzamot vontak az Éhezők viadala című regény/film szereplői, szimbólumai és az ókori Róma történelmi alakjai és jelképei között. Áttekintették a reklám fejlődésének állomásait, szemléletesen és humorral fűszerezve mutatták be a média nézőre gyakorolt, számos esetben a tévénézőkben nem tudatosuló hatását.

tovább a képekhez >>


Rotary futás

A 2016. évi, VI. Rotary Jótékonysági futást intézményünk óvodásai, diákjai nyerték meg. Köszönjük a szép eredményt Németh Norbert, Zséder-Kiss Tímea és Takácsné Bognár Margit kollégáinknak, valamint lelkes óvodásainknak, általános iskolásainknak és gimnazistáinknak.Apák napja

Szent József napja alkalmából köszöntötték óvodásaink édesapjukat, nagypapájukat.

tovább a képekhez >>


Kenyeres Attila Zoltán előadása

A Svetits-hetek keretében, március 18-án Kenyeres Attila Zoltán, a Debreceni Egyetem Andragógia Tanszékének oktatója a média manipulációs receptjeiből válogatott számunkra.

tovább a képekhez >>


10. évfolyamosaink vacsoracsatája

10. évfolyamos diákjaink remek étkével, melynek elkészítésében Gyurján Zsolt mesterszakács segítette őket, és hangulatos műsorral folytatódott a vacsoracsata.

tovább a képekhez >>


Média és egyház

A Svetits-hetek keretében, március 16-án Kiss Ulrich SJ a média és az egyház kapcsolatáról, a Római Katolikus Egyház szerepéről és küldetéséről, a médiát fogyasztó és hívő ember felelősségéről, a ránk zúduló információáradatban való eligazodni tudás képességéről, a manipuláció különböző módjairól, a pozitív hírek kiemelt jelentőségéről tartott élvezetes előadást.

tovább a képekhez >>


Nemzeti ünnep az Általános Iskolánkban

Ötödik évfolyamos diákjaink felemelő műsorával emlékeztünk az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 168. évfordulójára.

tovább a képekhez >>


Gimnazistáink az 1848/49-es szabadságharcra emlékeztek

Kilencedik évfolyamosaink hazánk 1849-től napjainkig tartó történelmén átívelve mutatták be, milyen tartalommal, jelentéssel ruházták fel az egyes korok és rendszerek március 15-ét.

tovább a képekhez >>


Ismét vacsoracsata

Március 10-én 11. évfolyamosaink ízletes vacsorájával folytatódott a vacsoracsata.

tovább a képekhez >>


Média és egészség

Március 10-én Dr. Szabó Pál pszichiáter, neurológus és pszichoterapeuta, egyetemi docens, több tudományos társaság, munkacsoport tagja a média egészségre gyakorolt hatásáról, vizsgálati eredményekről, a média által közvetített hírek igazságtartalmáról tartott előadást.

tovább a képekhez >>


Média és identitás

A Svetits-hetek című rendezvénysorozatunk március 9-én Bálint Ferenc előadásával folytatódott. A Brassai (Brassói Magyar) TV szerkesztője, operatőre felelevenítette az 1990. március 15-én megindult és napjainkig 1500 adást sugárzó Brassai TV múltját, mesélt a műsorkészítők terveiről, küzdelmeiről és reményeikről.

tovább a képekhez >>


Örökös Ökoiskola lettünk

Intézményünk annak a 62 köznevelési intézménynek egyikeként nyerte el az Örökös Ökoiskola címet, amelyek intézményi keretek között átgondoltan, rendszerszerűen és mindennapi gyakorlatként foglalkoznak a fenntarthatóságra neveléssel, közösségük számára fontos hagyományok ápolásával és működésüket környezettudatos módon biztosítják.


Folytatódott a vacsoracsata

Március 7-én 12. évfolyamosaink mutatták be főzőtudományukat. Kövér Sándor mesterszakács segítette őket a finom vacsora elkészítésében.

tovább a képekhez >>


Sportsikerünk

Röplabda csapatunk a Diákolimpián, a IV. korcsoportban városi III. helyezést ért el.

Gratulálunk a csapatnak és edzőjüknek, Nagyné Farkas Gyöngyvérnek!


Szavalóverseny

A Svetits-hetek keretében tartottuk meg gimnazistáink szavalóversenyét.

tovább a képekhez >>


Svetits-hetek

Erdős István tanár úr bevezető előadásával nyitottuk meg a Svetits-hetek elnevezésű rendezvénysorozatunkat, melynek témája a média. Március 3-án elsőként a 9. évfolyam diákjai főzték meg versenyvacsorájukat, melynek elkészítésében Fehér Gábor mesterszakács segítette őket. Az est vendégeit kedves műsorral szórakoztatták kilencedik évfolyamosaink. tovább a képekhez >>

 

A Svetits-hetek pályázati kiírása>>

Március 3. és 30. között a Svetit-hetek témája a média lesz. Előadóink kitérnek majd – többek között – a nyomtatott és elektronikus médiumok életünkben, kapcsolatainkban, a tanulásban, a civil szervezetek munkájában betöltött szerepére, az online térben való viselkedéskultúra szabályaira is.

tovább a programokhoz >>

 


Röplabda csapatunk újabb sikere

Az Amatőr Diákolimpia városi és megyei döntőjében, az V-VI. korcsoportban röplabdásaink II. helyezést értek el.

Gratulálunk a csapatnak és edzőjüknek, Nagyné Farkas Gyöngyvérnek.


"Kincses Kultúróvoda" lettünk

    

Óvodánk 76 pályázó közül egyike annak a 12 intézménynek, amely elnyerte az 2016. évi "Kincses Kultúróvoda„ címet. A díj átvételekor elhangzott méltatásban hallhattuk, hogy óvodánk programjai színvonalasak, közösségteremtők, nemzeti hagyományaink ápolása és közvetítése óvodapedagógusaink szívügye.


Sportsikereink

A Bozsik kupa második fordulójában a 7-8. osztályos lányokból álló csapatunk I. helyezést ért el – kettő győzelemmel és egy vereséggel, tíz rúgott és kettő kapott góllal.

Az 5-6. osztályos fiúcsapatunk – veretlenül – szintén I. helyezést ért el. A csapatot – a fiútagok betegsége miatt – két lány egészítette ki.

A 7-8. osztályos fiúcsapatunk I. helyezést ért el.


Sítábor

Amint képeink tanúsítják, idei sítáborunk is remek hangulatú volt. Köszönjük  Nagyné Farkas Gyöngyvér és  Takácsné Bodnár Margó tanárnőknek valamint Nagy Gábor tanár úrnak a tábor megszervezését, vezetését.

tovább a képekhez >>


Nyílt nap az Óvodában

Szeretettel hívjuk az óvodánkba jelentkező gyermekeket és szüleiket ismerkedésre, nyílt napra, amely egyben az óvodai beiratkozás időpontja is.
Időpont: 2016. február 23. (kedd)   900 - 1100
 

Szeretetszolgálatosaink beszámolója

Február 11-én számoltak be szeretetszolgálatosaink a különböző területeken (óvoda, általános iskola, szeretetotthon, idősek napközi otthona, focisuli, Forrás) végzett féléves munkájukról.

tovább a képekhez >>Iskolába hívogató

Január 23-án leendő elsőseink vidám farsangolás keretében ismerkedtek az iskolai tantermekkel, feladatokkal, eszközökkel.

tovább a képekhez >>


Véradás

Január 7-én, 14.00 és 17.00 óra között intézményünben VÉRADÁST szervezünk, melyre szeretettel várunk minden 18. életévét betöltött felnőttet. A véradásra vállalkozók - kérjük - hozzák magukkal TAJ-kártyájukat is!


Karácsony az Általános Iskolánkban

Negyedik évfolyamos diákjaink derűs előadásban mesélték el Jézus Krisztus születését, az első karácsony történetét.

tovább a képekhez >>


Karácsonyi est

December 12-én, gimnáziumi karácsonyi estünk keretében 8. évfolyamos diákjaink Erich Kästner A repülő osztály című regényének színpadi átiratát adták elő. A karácsonyt váró együttlétünk a gimnáziumi osztályok egymást megajándékozó műsorszámaival zárult.

tovább a képekhez >>


Zöld Óvoda

Óvodánk az idei nevelési évben harmadik alkalommal nyerte el a "Zöld Óvoda" címet - óvodapedagógusaink környezeti nevelés terén végzett, kiemelkedő színvonalú tevékenysége elismeréseként.Kórusaink karácsonyi hangversenye

Kórusaink hagyományos karácsonyi hangversenyén óvodásaink betlehemest adtak elő. Fellépett a kicsinyek és a nagyok énekkara is. Vendégünk volt az Ady Gimnázium kórusa.

tovább a képekhez >>Kézműves délután a Gimnáziumban

Gimnazistáink Szabó Tímea és Bakai Barbara tanárnők útmutatásai alapján és segítségével készítettek karácsonyi díszeket, ajándékokat szeretteiknek.

tovább a képekhez >>


Óvodásaink fellépése

December 11-én, a Jégkarc Egyesület "Jégvarázslat" című műkorcsolya gáláján óvodásaink közül a Katica csoportból Borók Luca és Kondor Zoltán András, a Napraforgó csoportból Bot Mara Veronika, Csanády Gréta, Kató Lili és Molnár Eszter, a Halacska csoportból Hlavacska Dénes és  Kiss Botond József, a Napocska csoportból Németh Sára Anna, Németh Dávid Zoltán, Tóth Emma Roberta és Tóth Boróka, a Bárányka csoportból Reichert Regina, Rózsahegyi Fanni, Kinczel Adrienn és Felföldi Anna, a Margaréta csoportból Kiss Kleó Kata lépett fel jegesmedve szerepben.

tovább a képekhez >>Szalagtűző

December 8-án Palánki Ferenc püspök atya áldotta meg végzőseink szalagjait. 11. évfolyamos diákjaink Szabó Magda Abigél című művének látványos adaptációjával lepték meg végzőseinket.

tovább a képekhez >>

Svetits-nap

November 23-án emlékeztünk a Boldogasszony Iskolanővérek alapítójának, M. Theresia von Jesu boldoggá avatásának 30. évfordulójára, és emlékeztünk intézményünk megnyitását nagylelkű adományukkal segítő Svetits házaspárra is.
A nap gazdag programja nosztalgiaórákkal kezdődött az óvodai csoportokban és az általános iskolánk alsó tagozatán, majd diákelőadások következtek. Iskolánk egykori diákja, Fahídi Éva kedves ismerősként tért vissza hozzánk. Megrendítő előadásában megidézte gyermek-és fiatalkorát, a koncentrációs tábor borzalmait, és hitet tett az emberség, az életöröm mellett is.A napot hálaadó szentmisével zártuk. Ugyancsak ezen a napon adta át intézményünk vezetője, M. Zsuzsanna nővér Fahídi Évának és Mustó Péter SJ atyának a Svetits Intézet által alapított "Nemzedékről nemzedékre" díjat. Lobmayer M. Judit nővér, a Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartományának tartományfőnöke, a magyar iskolanővérek által alapított Gerhardinger Boldog Terézia díjat adta át a Svetits nevelő-oktató munkáját hittel, hűséggel, emberséggel, valamint színvonalas munkájával támogató Nagyné Farkas Gyöngyvérnek, Lukács Katalinnak és Pénzes Andreának.

tovább a képekhez >>


Szeretetszolgálatosaink Szent Erzsébet napján

Árpád-házi Szent Erzsébet napján Bancsi Zoltán atya, a Nagytemplom előtti téren több mint ezer cipót szentelt meg. A cipóadományok szétosztásában kilencedikes, szeretetszolgálatot végző diákjaink is segítettek.

tovább a képekhez >>


Iskolába hívogató napunk

Remek hangulatú, sportos délelőttöt töltöttünk együtt leendő elsőseinkkel és szüleikkel.

tovább a képekhez >>


Lányaink focis sikere

A Bozsik Labdarúgó Torna első fordulójában 7-8. évfolyamos futballista lányaink I. helyezést értek el. Gratulálunk edzőjüknek, Nagy Gábornak és a csapat tagjainak!


Röplabdásaink sikere

Gimnáziumunk röplabda csapata a VI. korcsoportos nyílt röplabda városi diákolimpián II.helyezést, a megyei döntőben III. helyezést ért el. Gratulálunk edzőjüknek, Nagyné Farkas Gyöngyvérnek és a csapattagoknak!


Óvodásaink a Szent Erzsébet Otthonban jártak

Szent Erzsébet napján a Szent Erzsébet Otthon lakóit Óvodánk Bárányka csoportja örvendeztette meg kedves műsorával.

tovább a képekhez >>Pályaválasztási nap

Gimnazistáink számára november 14-én, szombaton tartottuk pályaválasztási napunkat, melynek keretében meghívott vendégeink avatták be tanítványainkat választott szakmájuk rejtelmeibe.
Előadóink voltak: Kristin Brabender, a Hortobágyi Vadaspark és Vadlórezervátum projektvezetője, Bukta Bálint, a Debreceni Repülőtér földi kiszolgálásért felelős munkatársa, Szabóné J. Ildikó kertészmérnök, biogazda, Mónus Anna jeltolmács, Tímár Tamás alkalmazott grafikus, Konkoly Tünde szociális munkás, Máthéné Laczkó Lilla logopédus.
A program zárásaként a DE TTK képviseletében Dr. Kun Ferenc oktatási dékánhelyettes, a DE MÉK képviseletében Dr. Szabó András adjunktus, a DRHE, Kölcsey Ferenc Tanítóképzési Intézet képviseletében Dr. Eged Alice intézetvezető ismertette intézménye oktatási kínálatát.

tovább a képekhez >>


Kápolnás koncertjeink

November 4-én tartottuk Kápolnás koncertjeink elnevezésű hangversenysorozatunk első előadását, melynek vendége a nagy múltú Debreceni Református Kollégiumi Kántus régi tagjaiból alakult Vox Antiqua Kamarakórus volt.

tovább a képekhez >>


Emlékezés '56 hőseire

Gimnáziumunkban a 10. évfolyam műsorával emlékeztünk az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire, hőseire.

tovább a képekhez >>


Az 1956-os forradalomra emlékeztünk

Általános iskolásaink 1956 eseményeire emlékező ünnepsége keretében hatodikos diákjaink elevenítették fel a forradalom és szabadságharc történéseit.

tovább a képekhez >>Méltóság mezeje program

Október 8-án, a Méltóság mezeje program keretében, a Debreceni Sportcentrumban rendezett sportdélutánon Bagi Valéria, Cseke Regina, Czeglédi Noémi, Jertyity Dávid, Kalocsai Máté, Pete András, Szabó Zsófia, Sztancs László és Tóth Benedek képviselte Általános Iskolánkat.


72 óra kompromisszum nélkül

Három történelmi keresztény egyház szervezésében megrendezésre kerülő, 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű  önkéntes akció Magyarország fiataljait hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Az országban összesen 357 csapatban, több mint 8000 fiatal vett részt a megmozdulásban. A Svetitsesek idén szemetet szedtek, kültéri játékokat, padokat és kerítést festettek. Köszönjük diákjaink tevékeny lelkesedését!

tovább a képekhez >>


Új gimnazistáink befogadása

Október 8-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepén és az Iskolanővérek Magyar Tartományának születésnapján új diákjainkat ünnepélyes keretek között fogadtuk gimnáziumi közösségünk teljes jogú polgáraivá. A szentmisét követően tizenkettedikes diákjaink mozgásszínházi előadással és közös játékkal örvendeztették meg hetedikes gimnazistáinkat.

tovább a képekhez >>


Az aradi vértanúkra emlékeztünk

Október 6-án, nemzeti gyásznapunkon Erdős István tanár úr "A magyar Golgota," Emlékezet vagy történelem? címmel tartott előadását hallgattuk meg.

tovább a képekhez >>


Röplabdás sikerünk

Gimnáziumunk röplabda A csapata a Diószegi kupán I. helyezést, röplabda B csapatunk II. helyezést ért el. Gratulálunk edzőjüknek, Nagyné Farkas Gyöngyvérnek és a csapatok tagjainak!


Kollégiumi beavató

Szeptember 10-én vidám hangulatú est keretében fogadtuk be új kollégistáinkat.

tovább a képekhez >>


12. A osztályunk végzős bálja

Október 3-án rendeztük meg 12. A osztályos diákjaink bálját.

tovább a képekhez >>Katolikus Társadalmi Napok

Szeptember 12-én, Debrecenben zajlott a KATTÁRS (Katolikus Társadalmi Napok) elnevezésű országos program, melyben mi is tevékenyen részt vettünk.

tovább a képekhez >>


Terményáldás az Óvodában

Hagyományainkhoz híven idén ősszel is megtartottuk óvodánkban a terményáldást. Ebből az alkalomból szeptember 25-én  vidám szívű, táncoslábú délutánt szerveztünk óvodásaink számára.

tovább a képekhez >>


Kezdődik a szeretetszolgálat

Szeptember 30-án szentmisében imádkoztunk szeretetszolgálatukat megkezdő kilencedikes diákjainkért.

tovább a képekhez >>


Nyílt nap a Gimnáziumban

Gimnáziumunk nyílt napján, szeptember 26-án az érdeklődő hatodikosok és nyolcadikosok izgalmas, kincskereső játék keretében vették birtokba - a pincétől a padlásig - intézményünket.

tovább a képekhez >>Tanévkezdő nap a Gimnáziumban

Augusztus 31-én gimnazistáink közösségépítő nappal indították az új tanévet, a Hármashegyen.

tovább a képekhez >>


Veni Sancte az Általános Iskolánkban

Augusztus 30-án szentmise keretében kértük az Úristen kegyelmeit általános iskolás diákjaink, szüleik és pedagógusaik számára. A szentmisét követően elsőseinkkel ismerkedtünk.

tovább a képekhez >>Vízi tábor

Június 30. és július 5. között Nagyné Farkas Gyöngyvér, Takácsné B. Margit és Nagy Gábor vezetésével zajlott gimnazistáink tiszalöki vízi tábora. Diákjaink az evezés mellett kerékpároztak, strandröpiztek, ismerkedtek a Tisza élővilágával, a vízerőmű működésével, tanösvényeket jártak be. tovább a képekhez >>


Tudnivalók évkezdésre - ÁLTALÁNOS ISKOLA

szeptemberi étkezési díj befizetésének napjai: augusztus 29. és 30. (csütörtök és péntek) 7.00 és 17.00 óra között. Átutalással is fizethetnek, szeptemberben 21 tanítási nappal számoljanak: 1-4. évf. térítési díja 750 Ft/nap, 5-8. évf. térítési díja 620 Ft/nap. További részleteket a közös intézményi tájékoztatóban találnak.

Befizethetik gyermekük térítési díját átutalással is - a tárgyhót megelőző hónap 30. napjáig - az intézmény számlaszámára: CIB Bank 10702064-70469149-51100005

Étkezés lemondása: a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött e-mailben is lehetséges! (Délig lehet lemondani a másnapi étkezéseket.)

A TANKÖNYVOSZTÁS (és pótrendelés) augusztus 29-én (csütörtökön) 15.30 és 18.00 óra között lesz. Az elsősök szülei augusztus 29-én (csütörtökön) 15.00 és 18.00 óra között vásárolhatják meg az egyenruhát.

 

A TANÉVNYITÓ SZENTMISE szeptember 1-jén (vasárnap) 9.00 órakor lesz.

Első tanítási napunk szeptember 2-án (hétfőn) lesz.

Várható költségek:

fénymásolási díj félévente 1500 Ft, melyet az osztályfőnöknek lehet befizetni.

Alapítványi hozzájárulás: Kérjük a kedves Szülőket, hogy félévenként legalább 10.000 Ft-tal támogassák intézményünket. Az összeg a tanév során több részletben is befizethető. Csekk a portán és a pénztárban kérhető. (A befizetéseket a SVETITS ALAPÍTVÁNY számlájára várjuk!) Segítségüket előre is köszönjük!

A DSE (Svetits Sport Egyesület) éves tagdíja 2000 Ft, melyet szeptember 15-ig kérünk befizetni. Az edzéseket, a sportpályákat, a konditermet kizárólag a DSE tagjai látogathatják! Amennyiben egy család két gyermeke intézményünkben tanul, a család éves tagdíja (összesen) 2000 Ft. 

A szülői értekezletek időpontjai:

Első és második évfolyam: szeptember 9. (hétfő) 16.30;

Harmadik és negyedik évfolyam: szeptember 10. (kedd) 16.30;

Felső tagozat számára: szeptember 11. (szerda) 16.30


Tudnivalók évkezdésre - ÓVODA

A szeptemberi étkezési díj befizetésének napjai: augusztus 29. és 30. (csütörtök és péntek), 7.00 és 17.00 óra között.

Térítési díj: szeptemberben 21 nappal számoljanak, a napi 3 étkezés: 610 Ft/nap.

Befizethetik gyermekük térítési díját átutalással is - a tárgyhót megelőző hónap 30. napjáig -

az intézmény számlaszámára: CIB Bank 10702064-70469149-51100005

Étkezés lemondása: a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött e-mailben is lehetséges! (Délig lehet lemondani a másnapi étkezéseket.)

 

Várható költségek: Alapítványi hozzájárulás: Kérjük a kedves Szülőket, félévenként legalább 10.000 Ft-tal támogassák intézményünket. (A befizetéseket a SVETITS ALAPÍTVÁNY számlájára várjuk!) Az összeget a nevelési év során több részletben is be lehet fizetni. Csekk a portán és a pénztárban kérhető. Segítségüket előre is köszönjük! A SVETITS DSE (Diák Sport Egyesület) éves tagdíja 2000 Ft, melyet legkésőbb szeptember 15-ig kérjük befizetni. Amennyiben egy család két gyermeke intézményünkben tanul, a család éves tagdíja (összesen) 2000 Ft.

 

Tájékoztató az óvodai étkezési díj kedvezményről

Kedves Szülők! Bizonyára Önök is értesültek arról, hogy az Országgyűlés döntött a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvénynek az ingyenes óvodai gyermekétkeztetés kiterjesztése érdekében történő módosításáról.

            A  gyermekétkeztetés során az intézményi térítési díjra 100%-os támogatást kap 

az óvodai nevelésben részesülő gyermekek közül, aki:

·     olyan családban él, ahol három vagy több gyermeket nevelnek;

·     rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül;

·     tartósan beteg vagy fogyatékos, vagy olyan családban él, amelyben tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevelnek;

·     a gyermeket nevelésbe vették;

·     olyan családban él, amelyben a szülő nyilatkozata alapján az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg a kötelező legkisebb munkabér személyi jövedelemadóval, munkavállalói, egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékkal csökkentett összegének 130%-át (aktuális adatok alapján 119.301 Ft/fő).

Fontos és szükséges a MÁK által is elfogadott nyilatkozat, dokumentum!


Nyári tábor Aggteleken és környékén

Felsős diákjaink június 22. és 26. között az Aggteleki Nemzeti Park természeti szépségeivel és nevezetességeivel ismerkedtek. Túráztak, részt vettek madárgyűrűzésen, vaddisznót és dámszarvast figyelhettek meg. Megtekintették Színpetriben a Világ Legnagyobb Könyvét, Szalonnán a középkori körtemplomot. Sokat énekeltek, kézműveskedtek, játszottak és a Barlangfürdőben is megmártóztak. A tábor szervezői Juhászné Rippert Teodóra és Ilauszky Gyöngyi tanárnők voltak. tovább a képekhez >>


Tudnivalók évkezdésre - GIMNÁZIUM

A szeptemberi étkezési díj befizetésének napjai: augusztus 29. és 30. (csütörtök és péntek) 7.00 és 17.00 óra között. Átutalással is fizethetnek, szeptemberben a gimnazisták 20 tanítási napon ebédelhetnek (620 Ft/nap), a kolisok 23 napot fizetnek (1200 Ft/nap), mivel szept. 3-án a máriapócsi zarándoklatra a debreceniek otthonról hoznak hidegélelmet, a kolisok pedig a 2. hétvégén kirándulnak. További részleteket a közös intézményi tájékoztatóban találnak.

Svetitses póló vásárlására, egyenruha átvételére, illetve cseréjére aug. 29-én (csütörtökön) 15.30 és 18.00 óra között lesz lehetőség.

A TANKÖNYVOSZTÁS (és pótrendelés) aug. 29-én (csütörtökön) 15.30 és 18.00 között lesz, 1-9. évfolyamon mindenki ingyen kapja a tankönyveket. 10-12.évf.: a tankönyvcsomaggal együtt vehető át a csekk is, melynek befizetési határideje: szept.15. A 10-12. évfolyamon ingyenes tankönyvre jogosult diákok szept. 2-án (hétfőn) 13.30 és 15.00 óra között kölcsönözhetik ki a könyvtárból a tankönyveiket.

Az értékmegörző szekrények kulcsát szept. 2-án (hétfőn) 14.00 és 16.00 óra között lehet átvenni.

 

TANÉVNYITÓ (Veni Sancte) - SZEPTEMBER 1. (vasárnap) 17:00 órakor lesz a kápolnában. 

ELSŐ TANÍTÁSI NAP -  szeptember 2-án (hétfőn) lesz.

KEDDEN a gimnázium Máriapócsra zarándokol.

Öltözék: kényelmes túra/sportcipő, Svetits-póló

Hoznivalók: hidegélelem, toll, jókedv

 

Szülői értekezletek: a hetedik évfolyamnak: augusztus 29-én (csütörtökön) 16.30

                                 a többi évfolyam számára: szeptember 12-én (csütörtökön) 16.30

Várható költségek:

fénymásolási díj 3000 Ft/év, mely összeg az osztályfőnöknek fizethető be.

DSE (Svetits Sport Egyesület) éves tagdíja 2000 Ft, melyet szeptember 15-ig kérünk befizetni. Az edzéseket, sportpályákat, konditermet kizárólag a DSE tagjai látogathatják! Amennyiben egy család két gyermeke intézményünkben tanul, a család éves tagdíja (összesen) 2000 Ft.

Kérjük a kedves Szülőket, hogy félévenként legalább 10000 Ft-tal támogassák intézményünket. Az összeg a tanév során több részletben is befizethető. Csekk a portán és a pénztárban is kérhető. (A befizetéseket a SVETITS ALAPÍTVÁNY számlájára várjuk!) Segítségüket előre is köszönjük!  


Gimnazistáink sportsikere

Gimnáziumunk csapata a Strandröplabda Diákolimpia Országos döntőjében II. helyezést ért el. Csapattagok voltak: Veress Zsófia, Fazekas Luca, Ercse Renáta, Mikáczó Annamária és Barnácz Fanni. Mind a csapatnak, mind edzőjüknek, Nagyné Farkas Gyöngyvérnek gratulálunk!

 


Svetits tábor

Általános iskolásaink napközis táborát június 22. és 26. között tartottuk.

tovább a képekhez >>

 


Az olaszosok Észak-Itáliában

Gimnáziumunk olasz nyelvet tanuló és az itáliai kultúráért lelkesedő diákjai június végén egy észak-itáliai körút során ismerkedtek Velence, Verona, a Garda-tó, Sirmione, Aquileia és Trieszt nevezetességeivel. A különböző korok irodalmi, történelmi és kultúrtörténeti emlékeinek megcsodálása, a nyelvgyakorlás mellett ízelítőt kaphattak az olasz konyha specialitásaiból, s tesztelhették bátorságukat Gardaland, a világ egyik legnagyobb vidámparkjának játékain.

tovább a képekhez >>


Elkészült az új játszóterünk

Általános iskolás diákjaink a tanév utolsó napjaiban vehették birtokba az új játékvárakat.

tovább a képekhez >>


Te Deum az Általános Iskolában

Ünnepi szentmisében adtunk hálát az Úrnak a tanév minden napjáért, programjaiért, pedagógusaink áldozatos munkájáért, diákjaink  lelkesedéséért. Kiemelkedő tanulmányi eredményükkel, példás szorgalmukkal, a keresztény értékek iránti elköteleződésükkel kitűnt diákjainknak a szentmisét követő, évzáró ünnepségen adta át a jutalmakat M. Zsuzsanna nővér.

Az évzárón köszöntöttük Általános Iskolánk igazgatóhelyettesét, Bakóné Ági nénit, aki elkötelezett, színvonalas nevelő-oktató munkája elismeréseként az ország keresztény pedagógusainak legrangosabb díját: a Szent Gellért díj arany fokozatát nyerte el. Mennyi örömet szerzett, hány gyermeknek varázsolta már szebbé iskolás éveit, segítette fejlődését! Hány szülő megoldhatatlannak tűnő problémáját bogozta ki alázatos türelemmel, mennyi kollegát bátorított tapasztalataival, megértő odafigyeléssel! Gratulálunk Ági néninek! További életére is kívánjuk az Úr áldását!

 tovább a képekhez >>Te Deum a Gimnáziumunkban

Június 12-én ünnepi szentmisében adtunk hálát Istennek a 2014/15. tanév örömteli napjaiért, szellemet, lelket és testet növelő kihívásaiért, az Úr bőségesen áradó kegyelméért, a diákok tudását, emberségét emelő tantestületünk munkájáért, különösen is Erdős István tanár úr, Koháry Uzonka és Nagyné Farkas Gyöngyvér tanárnők intézményünk és nevelési elveink iránti, 25 éve töretlen elkötelezettségéért.

tovább a képekhez >>


Hungarikum nap

Május 11-én – a Rónaőrző Természetvédelmi Egyesülettel közösen – Hungarikum napot tartottunk Általános Iskolánkban, melynek keretében került sor „A fedezd fel és mutasd be!” fotó-és rajzkiállítás megnyitójára, a kiírt pályázatra beküldött alkotások értékelésére és a díjkiosztásra.

A megnyitót követően szakmai előadásokon vehettek részt diákjaink.

A napot – a Virágoskút Kertészet-és Biogazdaság támogatásával – gasztronómiai bemutató és kóstoló zárta.

tovább a képekhez >>Drón a Svetitsben

Dr. Szabó Gergely, a Debreceni Egyetem Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszékének adjunktusa működés közben mutatta be diákjainknak a földfelszínen zajló változások megfigyelésére és a domborzat modellezésére használt, kis magasságból, nagy felbontású képeket készítő quadrokoptert.

A különleges műszer nem csupán földrajzi méréseknél és kutatásoknál hasznosítható. A régészek számára is kitűnő segítséget nyújthat a drón – sírok és kunhalmok feltárásakor. A katasztrófavédelem munkáját is segítheti a mini helikopter árvíz, belvíz, folyószennyeződés követésében.

Június 5-én a távirányítású, négyrotoros drón a Svetits épületéről is készített felvételeket.

tovább a képekhez >>


A Nemzeti összetartozás napjára emlékeztünk

Hetedikes gimnazistáink irodalmi alkotások segítségével idézték meg a magyar nemzet tagjait összekötő történelmi, kulturális örökségünket, közös örömeinket, fájdalmainkat.

tovább a képekhez >>


Szerzetesek Debrecen szolgálatában című kiállítás

A Boldogasszony Iskolanővérek debreceni közössége által szervezett Szerzetesek Debrecen szolgálatában, 1715-2015 című, május 20-án megnyílt kiállítás az iskolanővérek (SSND), a piaristák, a ferencesek és a domonkosok  debreceni működésének 1715 és 2015 közötti történetét, a város – nem csupán katolikus – lakosságáért végzett nevelő-oktató, szociális, pasztorációs, közművelődési tevékenységét mutatja be.

A kiállítás május 20. és június 10. között, munkanapokon 8.00 és 16.30 között tekinthető meg, az Iskolanővérek Svetits Kollégiumának aulájában. (Debrecen, Szent Anna utca 20-26). tovább a plakáthoz >>

tovább a képekhez >>


Családi nap

Május 16-án, a lovagkor jegyében tartottuk családi napunkat, melyen kicsik és nagyok próbára tehették ügyességüket, bővíthették ismereteiket.

tovább a képekhez >>Elsőseink táncos bemutatója

Május 20-án tartottuk elsőseink (1. a, 1. b és 1. c) néptáncos bemutatóját.

tovább a képekhez >>


Emlékezés a holokauszt áldozataira

Április 29-én Róth Miklós holokauszt-túlélő látogatott el intézményünkbe, és osztotta meg gimnazistáinkkal a deportálás során és a munkatáborokban átélt események fájdalmas emlékét.

tovább a képekhez >>


A Rendalapító ünnepe

Ünnepi szentmisével, kaláccsal, habos kakaóval, előadásokkal ünnepeltük a Boldogasszony Iskolanővérek alapítójának, Jézusról nevezett Mária Teréziának emléknapját. Az Iskolanővérek debreceni közössége által kiírt levelező verseny győzteseinek nevére is ezen a napon derült fény. A verseny első helyezettjei: Antal Lili (11. B), Ignáth Dorina (10. A), Mikáczó Annamária (10. A), Szemán Réka (9. B) és Varga Hilda (7. A). Második helyen végeztek: Szabó Fanni (11. B), Szűcs Adél (10. B) és Kalocsai Zsófia (9. A).    tovább a képekhez >>


Kéry Anna (egykori diákunk) sikere

tovább>>


Kollégiumi kiavató

Április 21-én vidám hangulatú műsorral búcsúztattuk 12. évfolyamos kollégistáinkat.

tovább a képekhez >>8. alapítványi bálunk

 

Április 18-án tartottuk 8. alapítványi bálunkat. Köszönjük a közreműködő szülők és pedagógusok lelkes támogatását! A bál 602.036 Ft-nyi bevételét a játszótér fejlesztésére fordítjuk.

tovább a képekhez >>


Értesítés étkezési díjról

Kedves Szülők!

Gyermekük étkezési díjának aktuális hónapra vonatkozó, pontos költségét, amennyiben Önök a következő e-mail címen jelzik kérésüket, elküldjük Önöknek: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Áldott Húsvétot kívánunk!

 

 

 

tovább >>


Tankönyvrendelés a 2015/2016-os tanévre

Elkészült a jövő tanévre szóló tankönyvlista, melyet itt tölthetnek le (pdf és xlsx formátumban). A tankönyvrendelő lapokat a diákokkal hazaküldtük (letölthetők innen is), kérjük ezeket legkésőbb 2015. április 13-ig az osztályfőnökökhöz visszajuttatni.


Ismét futottunk!

Április 9-én a Svetits általános iskolásai és gimnazistái is bekapcsolódtak a Magyar Hospice Alapítvány felhívására indult Nárcisz Futásba.

tovább a képekhez >>


Megváltozott a Svetits Alapítvány számlaszáma

Az új számlaszám:    11738008-20893686


Apák napja az Óvodában

Óvodánkban március 19-én, Szent József napján tartottuk az Apák napját. Vendégünk, Felföldi László atya rövid tanítást adott arról, mit jelent férfinak és gyermekét felelősséggel nevelő apának lenni, majd óvodásaink műsorral örvendeztették meg édesapjukat, nagypapájukat.

tovább a képekhez >>


Március 15-ei ünnepség az Általános Iskolában

Általános iskolásaink az 5. évfolyamos diákjaink műsorával emlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeire.

tovább a képekhez >>Kassai diákokkal ünnepeltünk

9. évfolyamosaink – a Rákóczi Szövetség Március 15-i Diákutaztatási Programjának keretében – a kassai Szakkay József Szakközépiskola diákjaival együtt emlékeztek az 1848/49-s forradalom és szabadságharc eseményeire. A közös ünnepséget követően tanítványaink Kassa nevezetességeivel ismerkedtek meg.

tovább a képekhez>>


Március 15-ei ünnepség a Gimnáziumban

Március 12-én tekintettük meg Gimnáziumunk 9. évfolyamának színvonalas műsorát, melyet az 1848/49-s forradalom és szabadságharc kitörésének 167. évfordulója alkalmából készítettek.

tovább a képekhez >>


Szerzetesek éve

A Szerzetesek éve alkalmából Szerzetesnők Magyarországon – 1920-2015 címmel nyílt (mini) kiállítás Intézményünk aulájában.

tovább a képekhez >>


Fiatalok az Élet Küszöbén

A Fiatalok az Élet Küszöbén program keretében két napig Gimnáziumunkban vendégeskedett Luke Stannard alabamai matematikus, aki az önismeret, barátság, szerelem témakörben tartott jó hangulatú, gondolatébresztő osztályfőnöki és angolórákat.

tovább a képekhez >>

 Gratulálunk!

A középiskolások Hajdú-Bihar Megyei Matematika Versenyének I. kategóriájában Szabó Benedek (9. B) I. helyezést ért el. Felkészítő tanára Tóth Anna volt. Gratuláunk a szép eredményhez!


Általános iskolai karácsony

Általános Iskolánk karácsonyi műsorát negyedik évfolyamos tanítványaink szervezték: betlehemest adtak elő diáktársaiknak.

tovább a képekhez >>


Sítábor

Gimnazistáink sítáborának helyszíne idén is az osztrák Kreischberg volt.

tovább a képekhez >>


Karácsonyi koncert

Hagyományainkhoz híven, az idei adventi időben is adtak koncertet intézményünk kórusai.
Karvezetők voltak: Dobi Lászlóné és Moldován Tekla

tovább a képekhez >>


Szeretetszolgálati beszámoló

9. évfolyamos diákjaink január 27-én tartották szeretet/közösségi szolgálatuk első félévének értékelését. A gondosan elkészített beszámolókból megtudhattuk, milyen életkorú és helyzetű emberek között tevékenykednek tanítványaink (óvodások, általános iskolások, idősek, fogyatékkal élők) - heti egy alkalommal, mi okozott nehézséget számukra a szolgálat megkezdésekor, mit tanultak azoktól, akiknek segítséget nyújtanak, hogyan alakultak maguk is eddigi szolgálatuk során.

tovább a képekhez >>


"Csenget az angyal"

Óvodásainknak is hírül hozta az angyal, hogy a kis Jézus hamarosan megszületik.

tovább a képekhez >>


Gimnáziumi karácsony

December 13-án, gimnáziumunk 8. évfolyamának előadásában láttuk Michael Ende Végtelen Történet című meséjét. Az előadás után az osztályközösségek nyújtották át szellemi és tárgyi ajándékaikat egymásnak.

tovább a képekhez >>


Adventi vásár

December 11-én igazi vásári forgatagot szerveztek általános iskolás diákjaink és szüleik.

tovább a képekhez >>


Szalagtűző

December 8-án Felföldi László atya áldotta meg végzőseink szalagjait. A szentmisét követően 11. évfolyamos diákjaink kedves és látványos műsorral lepték meg ebben a tanévben érettségiző társaikat.

tovább a képekhez >>Megérkezett a Mikulás

Alsós diákjainkhoz hetedikes gimnazistáink segítségével érkezett meg a Mikulás.

tovább a képekhez >>


Adventi teaház

A Diákönkormányzat szervezésében, az adventi szerdák reggelein, 7.30-tól  szeretettel várjuk a svetitses gimnazistákat és tanáraikat teára, sütire, beszélgetésre. Találkozásaink helyszíne a kollégiumi aula.

tovább a képekhez >>


Advent kezdete az iskolában

Általános iskolás diákjaink és gimnazistáink december 1-jén gyújtották meg  osztályközösségeik adventi koszorúján az első gyertyát.

tovább a képekhez >>


Adventi koszorúk megáldása az óvodában

November 28-án, Óvodánkban Ervin atya áldotta meg óvodás csoportjaink és családjaik koszorúit.

tovább a képekhez >>


Mi is öltöztettük...

November 28-án, a Kossuth téri karácsonyfák díszítésekor intézményünket a kilencedik évfolyamos diákjaink  egy része képviselte.

tovább a képekhez >>


Szent Erzsébet napi műsor

Árpád-házi Szent Erzsébet napján Halacska csoportos óvodásaink a Szent Erzsébet Szeretetotthon lakóit és a Caritas gondozottait örvendeztették meg kedves műsorukkal.

tovább a képekhez >>


Hetedikeseink a Svetits család sírjánál

Minden év novemberében hálás szívvel emlékezünk intézményünk első donátoraira, egyúttal névadóira, Svetits Mátyásra és feleségére, Kojanitz Annára. Hagyományainkhoz híven hetedikes gimnazistáink idén is virágot és gyertyát helyeztek el a Svetits család sírján.

tovább a képekhez >>


A Felelősség hete

Projekthetünket november 20-án az évfolyamok elkészült munkáiról tartott beszámolóival zártuk. 

tovább a képekhez >>

 

 

A Felelősség hete keretében, november 13-án nyílt kiállítás diákjaink alkotásaiból, melyek háztartási hulladékokból készültek. A kiállítás szervezője Szabó Tímea tanárnő volt. 

tovább a kiállítás képeihez>>

 

 

Gimnáziumunkban november 13-én vette kezdetét a Felelősség hete (Zöld hét), melynek témája a fenntartható fejlődés, szlogenje pedig: „Kezedben a jövő!” plakát>>

 

 

 

A hetet dr. Szabó György egyetemi docens előadásával nyitottuk meg, majd a 7. évfolyam az E.ON hőerőműben, a 8. évfolyam a Fenntartható Energetikai Információs Központban, a 9. évfolyam a debreceni Szennyvíztisztító Üzemben, a 11. évfolyam Deli Editnél, a debreceni ÖkoKör vezetőjénél tett látogatást.

A projekthét további része az alábbi témák jegyében zajlik:

7. évfolyam: az iskola közvetlen környezete; 8. évfolyam: takarékosság; 9. évfolyam: az ivóvíz tisztasága; 10. évfolyam: egészséges életmód és kapcsolata a környezetvédelemmel; 11. évfolyam: zöld pártok, zöld mozgalmak.  tovább a képekhez>>


Ingyenes Tankönyv

Kedves Szülők!

A 2015/2016-os tanévre vonatkozóan az -- arra rászorultak számára --  ingyenes tankönyv igénylésének határideje 2014. november 15.

A formanyomtatványt a diákokkal hazaküldtük, kérhető a gazdasági irodán és letölthető innen is. Minden esetben szükséges a jogosultság igazolását is csatolni.

(A jelenlegi 1-2. évfolyamos diákokat ez nem érinti, nekik alanyi jogon jár az ingyenesség.)

Részletes tájékozató az ingyenesség igényléséről letölthető innen.


A küldetéses ember iskolája

November 7-én és 8-án intézményünk adott otthont a Boldogasszony Iskolanővérek által szervezett nevelési konferenciának, amelyen az SSND fenntartásában működő nevelési-oktatási intézmények 320 pedagógusa vett részt.

A keresztény és nemzeti értékek továbbadása a legfontosabb feladat címmel jelent meg tudósítás 2014. november 7-én a Dehir.hu-n. tovább >>

Képek a konferenciáról >>

 

tovább a videóhoz >>

 


A 12. B osztály végzős bálja

Október 25-én zajlott 12. B-s diákjaink végzős bálja.

tovább a képekhez >>


A 12. A osztály végzős bálja

Október 24-én zajlott 12. A-s diákjaink és a Szent József Gimnázium 13. B osztályának végzős bálja.

tovább a képekhez >>


Tóth Anna tanárnő kiemelt különdíja

Gimnáziumunk pedagógusa, Tóth Anna tanárnő az Education Nonprofit Kht. IKT műhely 2014 pályázatának keretén belül a Madarat tolláról, embert profiljáról! című, a Facebook veszélyeiről szóló projekten dolgozhatott fél éven át, ezért a munkájáért intézményünk munkatársa a Sulinetwork 2014 konferencián kiemelt különdíjban részesült. Gratulálunk az elismeréshez!

A projektről készült filmek:

1. film megtekintése>>                     

2. film megtekintése>>


"Nehéz minékünk méltónak lenni ennyi áldozatra..."

A 10. évfolyam megrendítő műsorával emlékeztek gimnazista diákjaink az 1956-os forradalom ismert és névtelen hőseire.

tovább a képekhez >>


Általános iskolai megemlékezés az 1956-os forradalomról

Általános iskolánkban a 6. évfolyam megindító műsorával emlékeztünk 1956 hőseire.

tovább a képekhez >>


Pályaválasztási nap

Október 18-án, gimnáziumunk pályaválasztási napján vendégeink között volt újságíró, főnővér, gyermekgyógyász, kulturális menedzser, közgazdász, ügyvéd, állatorvos, építészmérnök, vállalkozó, rendőr, katona, térinformatikával, területfejlesztéssel foglalkozó szakember, építőgépész mérnök, színész, mesterszakács és grafikus, nyomdavezető is.

Előadóink hivatásuk szépségeiről és árnyoldalairól, kihívásairól meséltek érdeklődő diákjainknak.

tovább a képekhez >>


Kollégiumi beavató

Október 15-én jó hangulatú kollégiumi beavatón váltak igazi Svetits-lakókká az újonnan érkezett kollégisták.

tovább a képekhez >>


Hetedikes gimnazistáink Svetits-polgárrá fogadása

Az iskolanővéri hagyományokhoz híven október 8-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepén fogadtuk új diákjainkat teljes jogú svetitses polgárrá.

Hetedikeseink a szentmisét és ígérettételüket követően 12. évfolyamos gimnazistáinktól vehették át intézményünk emblémájával díszített nyakkendőt, illetve nyaksálat. Legfiatalabb növendékeink napja végzős diákjaink által szervezett programmal folytatódott.

tovább a képekhez >>


Terményáldás az Oviban

Október 13-án tartottuk Óvodánkban a terményáldást, melynek keretében hálát adtunk Teremtőnknek a termésért, az ősz szépségeiért. Óvodásaink többféle kézműves foglalkozáson vehettek részt, számos népi játékot ismerhettek meg, a kedves szülők jóvoltából sokféle finomságot kóstolhattak meg.

tovább a képekhez >>


Emlékeztünk az aradi vértanúkra

Október 6-án, a nemzeti gyásznapon a 9. évfolyam lelket emelő műsorral idézte meg az 1848/49-es szabadságharc vértanúinak emlékét.

tovább a képekhez >>


A zene világnapja

Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész valamint felesége, Katalin adott koncertet Gimnáziumunkban – a zene világnapja alkalmából. tovább a képekhez >>

Interjú a művésszel - VIDEÓ >>


Vizitáció

Szeptember 25-én és 26-án, intézményünk fenntartójának, a Boldogasszony Iskolanővéreknek római központjából érkezett hozzánk Maureen McGoey és Vitória Marques nővér, akik előadást tartottak az Iskolanővérek 35 országban végzett szolgálatáról, ismerkedtek óvodásainkkal, kis-és nagyiskolásainkkal, intézményünk vezetőségével, és természetesen találkoztak az Iskolanővérek debreceni közösségének tagjaival is. tovább a képekhez >>


Szeretetszolgálat

Szeptember 25-én szentmise keretében kértük az Úr áldását szeretetszolgálatukat megkezdő, kilencedikes diákjainkra, akik óvodások, kisiskolások, fogyatékkal élők és idősek körében végzik majd felelősségteljes munkájukat az idei tanévben. tovább a képekhez >>


Vendégeket vártunk

Szeptember 25-én és 26-án intézményünkbe látogat Rómából

   
Maureen McGoey SSND és Vitória Marques SSND nővér.   tovább >>

 


Akadályverseny gimnazistáknak

Szeptember 13-án az eső sem vehette el kedvünket a szombatra tervezett akadályversenytől, csupán a helyszínét helyeztük át. Kovács Nóra és Tóth Anna tanárnők (mint főszervezők) remek feladatokat gondoltak ki a vegyes korosztályú csapatoknak: volt elsősegélynyújtás, rezsicsökkentés, szelektív hulladékválogatás, takarékos mosogatás, állat-és növényfelismerés, sportverseny.

tovább a képekhez >>


Óvodásaink évnyitó szentmiséje és új játszótere

Szeptember 12-én, óvodásaink 2014/2015-ös nevelési évét nyitó szentmiséjét Ervin atya celebrálta. Az Eucharisztia ünneplése után került sor az új játszótér megáldására, amelyet a Svetits Intézet apró népe vidám szívvel és nagy kedvvel vett birtokba. Köszönjük az Úristennek, hogy az iskolanővéri nevelés céljainak megfelelően alakíthattuk ki azt a gyermekbarát játékteret, amely esztétikus, fejlesztő és biztonságos eszközeivel önfeledt szórakozást nyújt majd óvodásainknak.

tovább a képekhez >>


Évnyitó a Gimnáziumban

Gimnáziumunkban is augusztus 31-én kezdtük meg az új tanévet. Képeinken új hetedikeseink láthatók. tovább a képekhez >>


Évnyitó az Általános Iskolában

Augusztus 31-én, ünnepi szentmisével nyitottuk meg idei tanévünket. A Veni Sancte után apró ajándékkal örvendeztettük meg új elsőseinket.

tovább a képekhez >>


Étkezési díj fizetése

Kedves Szülők! Befizethetik gyermekük térítési díját átutalással is - a hónap 10. napjáig -

az intézmény számlaszámára: 11738008-20330457    tovább>>    

Étkezés lemondása a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött e-mailben is lehetséges!

(Délig lehet lemondani a másnapi étkezéseket.)

Az elektronikus napló használatával kapcsolatos kéréseiket a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen várjuk.


Vízi tábor 2014

Nagyné Farkas Gyöngyvér, Takácsné B. Margit és Nagy Gábor vezetésével eveztek gimnazistáink a Tiszán.

tovább a képekhez >>


Svetits tábor

Általános Iskolánk nyári táborának képei >>


Hurrá itt a nyár!


Évzáró az Általános Iskolában

Június 15-én, Általános Iskolánk évzáró szentmiséje keretében Lobmayer M. Judit tartományfőnök, intézményünk fenntartójának, a Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartományának képviselője együtt adott hálát velünk a tanév során kapott sok-sok kegyelemért, kiemelkedő tanulmányi és sporteredményekért.

tovább a képekhez >>


Diákönkormányzati nap

Június 12-én, a DÖK-napon, a gimnáziumi Diákönkormányzat szervezésében volt röplabda, foci, méta, nép-és latin tánc tanítása, japán teaház, interaktív-és élő társasjáték, karaoke.

tovább a képekhez >>
Nemzeti összetartozás napja

Június 4-én a 7. évfolyam műsorával emlékeztünk arra, hogy a magyarság – bárhol is éljen, határainkon innen vagy túl – összetartozik. tovább a képekhez >>


Terézia anya napot ünnepeltünk május 9-én

Május 9-én, az Iskolanővérek alapítójának, Jézusról nevezett Boldog Mária Teréziának emléknapján kicsik és nagyok ünnepeltek és játszottak együtt iskolánkban. Vendégünk volt az agyhalott édesanya gyermekét megmentő orvosok közül dr. Fülesdi Béla és dr. Molnár Csilla; Kocsis Éva, a Kossuth Rádió szerkesztője, műsorvezetője; a Hajdúsági Vakvezető-és Segítőkutya Képzésért Alapítvány néhány önkéntese és kutyusaik. Iskolanővérek tartottak rendhagyó órát diákjainknak. Általános iskolásaink Terézia anya szíve szerinti várost „építettek,” és csodaszép képeslapokat készítettek. Volt habos kakaó és fagyi. tovább a képekhez>>7. alapítványi bálunk

Április 26-án rendeztük meg 7. alapítványi bálunkat. Köszönjük a kedves szülők lelkes szervezését, nagylelkű támogatását!

tovább a képekhez >>


Búcsú az óvodától

Május 31-én óvodánkban gazdag programú műsorral adtunk hálát 18. nevelési évünkért, és 57, az iskolát nagyon váró gyermekünktől vettünk búcsút.

tovább a képekhez >>


Szép tanulmányi sikereink

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV) magyar irodalomból Kéry Anna Lilla (12. B) V. helyezést ért el. Felkészítő tanára Erdeiné Poráczki Judit volt.

A 2014. évi Festival D'Italiano Országos Versenyen az ELTE Olasz Tanszéke által kiírt Alkotói pályázaton Kéry Anna Lilla (12. B) I. helyezést, a Meseíró kategóriában szintén I. helyezést ért el.

A 2014. évi Festival D'Italiano Országos Versenyen a DE Olasz Tanszék Made in Italy Jelenség pályázatán Koncz Júlia (12. A) I. helyezést ért el.

A 2014. évi Festival D'Italiano Országos Versenyen a DE Olasz Tanszékének Novellino pályázatán Győri Sarolta (12. A) II. helyezést, az Élőbeszéd B kategóriában szintén II. helyezést ért el.

A 2014. évi Festival D'Italiano Országos Verseny Kultúrtörténeti vetélkedőjén, a Gasztronómiatörténet kategóriában csapatunk - Győri Sarolta, Kéry Anna Lilla, Koncz Júlia és Mátyásföldi Fanni - III. helyezést ért el. A Festivál D'Italiano Országos Versenyen valamennyi, helyezést elért diákunk felkészítő tanára Medvéné Kovács Enikő volt.

Horváth István Károly Országos Latin Versenyen Májer Kinga (12. B) XII. helyezést ért el. Felkészítő tanára Géczy M. Erzsébet volt.


Húsvét

Húsvét

„Isten mindig közbeavatkozik, abban a pillanatban, amikor az ember talán nem is várja: és Jézus feltámad. Jézus feltámadása nem egy tündérmese vagy egy film happy end-je, hanem annak a bizonyítéka, hogy Isten közbeavatkozik a legnehezebb, a legsötétebb pillanatban...”

Ferenc pápa

 

A feltámadott Jézus Krisztus örömét és fényességét sugárzó húsvéti ünnepet kívánok valamennyi kollégám nevében.

M. Zsuzsanna nővér


Röplabdásaink sikere

Röplabdásaink az Amatőr-Leány V-VI. korcsoportos Diákolimpia 2013/14. tanév országos döntőjében IV. helyezést értek el. Gratulálunk csapatunknak és edzőjüknek, Nagyné Farkas Gyöngyvérnek.


KIT-verseny

A régiónkban található keresztény oktatási intézmények versengő diákjai minden évben találkoznak, hogy összemérjék tudásukat, műveltségüket, ügyességüket, rátermettségüket. Április 11-én a mi intézményünk adott otthont a KIT-nek.

V I D E Ó >>

tovább a képekhez>>

versenyeredmények>>


Március 15-ei megemlékezés az Óvodában

Óvodásaink a Kossuth és a Petőfi téren emlékeztek 1848. március 15-re.

tovább a képekhez >>Nárcisz futás

A Méltóság mezeje program keretében, a VI. Debreceni Nárcisz futás 2014. április 10-én zajlott Debrecenben. Általános iskolásaink nagy örömmel és lelkesedéssel futottak.

tovább  a képekhez>>


Kollégiumi kiavató

Április 8-án, a fergeteges hangulatú kollégiumi kiavatón vettünk búcsút végzős társainktól.  tovább a képekhez>>


Táncvizsga 10. B

Február 27-én zajlott Gimnáziumunk 10. B és a Szent József Gimnázium 11. D osztályának vidám hangulatú, közös táncvizsgája.

továb a képekhez >>Rotary-futás

Csapatunk egy töredékeMárcius 30-án, Debrecenben rendezett, IV. Rotary, 1993 m-es jótékonysági futáson iskolánk II. helyezést ért el. Köszönjük intézményünk képviseletében rajthoz álló, több mint 600 diákunknak és szüleiknek a lelkes részvételt!

 

/csapatunk egy töredéke/


Apák napja az Óvodában

Óvodásaink Szent József napján énekkel, versekkel és imával köszöntötték édesapjukat. Vendégünk, Felföldi László atya rövid, férfiakhoz, férfiakról szóló elmélkedésének középpontjába két bibliai férfit, Szent Józsefet és a tékozló fiú Atyját állította.

A közös ünneplést áldás zárta, majd a csoportszobákban folytatódott a jó hangulatú együttlét.

tovább a képekhez >>


Farsang az Általános Iskola felső tagozatán

Február 27-én víg kedvvel, jelmezesen, játékkal, produkciókkal és tánccal múlatták az időt felsőseink a farsangi mulatságon.

tovább a képekhez >>


Március 15-ei megemlékezés a Gimnáziumban

Gimnáziumunkban dr. Pete László egyetemi docens Magyar – olasz tavasz címmel tartott előadásával emlékeztünk az 1848/49-es szabadságharc kitörésének 166. évfordulójára. A mind had – és mind helytörténeti szempontból érdekfeszítő előadás résztvevőjeként kevésbé tudott, debreceni szívünket büszkeséggel eltöltő ismeretek birtokába juthattunk.

tovább a képekhez >>


Farsang kicsit másképp az Általános Iskola alsó tagozatán

2., 3. és 4. évfolyamos diákjaink farsangi mulatságként izgalmas sor – és váltóversenyeken vettek részt.

tovább a képekhez >>


Március 15-ei megemlékezés az Általános Iskolában

Általános Iskolánkban a március 15-i megemlékezés szervezője – Mászlainé Nagy Judit és Szabó Tímea tanárnők vezetésével – az ötödik évfolyam volt.

tovább a képekhez >>


Táncvizsga 10. A

A Svetits Gimnázium és a Szent József Gimnázium 10. A osztályainak jó hangulatú, közös táncvizsgája február 21-én zajlott.

tovább a képekhez >>

 


Régimódi történet közönségtalálkozó

Február 14-én a Csokonai Nemzeti Színház művészeivel beszélgettek Gimnáziumunk diákjai. Szabó Magda Régimódi történet című művében Rickl Máriát megformáló Kubik Anna, Gizella szerepét játszó Szalma Noémi és Stillmungus M. Margitot alakító Varga Klára volt a vendégünk. A művészek megosztották velünk, mit jelent számukra Szabó Magda öröksége, milyen üzenetet hordoz a mű, hogyan készültek szerepükre, milyen nehézségekkel küzdöttek meg, mikor egyéniségüktől idegen ember bőrébe kellett bújniuk, hogyan hasznosítják megélt tapasztalataikat egy-egy karakter megformálásakor, milyen hatással van életükre egy-egy eljátszott szerep, milyen buktatókat rejt a színészi pálya. tovább a képekhez >>


Sítábor Murau-Kreischbergben

Gimnáziumunk sítáborának szervezői és vezetői idén is Nagyné Farkas Gyöngyvér és Takácsné Bodnár Margit tanárnők voltak. Táborunk helyszíne ebben a tanévben is az osztrák Murau-Kreischbergben volt. tovább a képekhez >>


Fotópályázat

A Boldogasszony Iskolanővérek által fenntartott Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, valamint a Boldog Terézia Katolikus Egyetemi Feminine Studies Szakkollégium FOTÓPÁLYÁZATOT HIRDET KERESZTÉNY/KERESZTYÉN EGYHÁZI FENNTARTÁSÚ GIMNÁZIUMOK/KÖZÉPISKOLÁK ÉS SZAKKOLLÉGIUMOK SZÁMÁRA
„Napba öltözött Asszony” – felelősség a teremtett világért címmel. >>részletek
 


Elhunyt a Svetits szeretett Jolánta nővére

Szobonya Eszter M. Jolánta, a Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartományának egykori tartományfőnöknője, intézményünk nagyrabecsült tanára életének 84., szerzetességének 56. évében 2014. február 2-án hazatért a Mennyei Atya házába.

Gyászjelentés >>

Képek az életéből >>

Búcsúzunk Jolánta nővértől >>


Szeretetszolgálat élmények

A szeretetszolgálat keretében a Svetits Óvodában, Szent Erzsébet Szeretetotthonban, a Bárczi Gusztáv Iskolában, a Látássérültek Iskolájában és a Kenézy Kórházban közösségi szolgálatot végző, 9. évfolyamos diákjaink január 30-án tartották féléves munkájukra visszatekintő, tapasztalataikat elemző összejövetelüket. Az egymással megosztott élmények, érintettségek, tanulságok abban segítik diákjainkat, hogy a második félévében még felelősségteljesebben, nagyobb figyelemmel és figyelmességgel végezzék szeretetszolgálatukat.

A közösségi szolgálat szervezői, diákjaink munkáját segítő pedagógusok: Győri M. Réka, Lazók Ilona és Medvéné Czabán Katalin.

tovább a képekhez>>1 % felajánlásáról

Tájékoztatjuk kedves és nagylelkű ADOMÁNYOZÓINKAT, hogy 1 %-os felajánlásuk elakadását átmeneti, technikai hiba okozza. Ígéretet kaptunk, hogy januárban rendezik a problémát - visszamenőleg is, így minden felajánlott összeg eljut majd a Svetits Alapítvány számlájára. Neveltjeink nevében is köszönjük támogatásukat és türelmüket!


Karácsony Általános Iskolánkban

December 20-án betlehemes és regös előadással lepték meg diáktársaikat negyedik évfolyamos tanulóink. A karácsonyi műsor rendezője Lukács Istvánné és Nánássyné Tóth Veronika volt. Az előadás után – a szülők nagylelkű támogatása révén – az általános iskolai osztályok képviselői átvehették a közösségük számára készült ajándékcsomagot, amely izgalmas, közösségépítő játékokat rejtett.

tovább a képekhez>>


Karácsonyi hangverseny

December 17-én intézményünk kórusai adtak hangversenyt. A koncerten felléptek óvodásaink, a Svetits Kicsinyek Kórusa, a Gaudete Gyermekkar és a Voces Iuvenum Gyermek- és Leánykar. Vezényelt: Horváth Katalin és Dobiné Hajik Katalin.

tovább a képekhez>>


Angyal csengetett

December 16-án Angyal csengetett óvodánkban.

Tornatermünkben hét csoportunk együtt ünnepelt a fenyőfa körül, ahol mindenki megtalálta az "Angyal" ajándékát.

Ani néni a Szentírás szavaival, a csoportok versekkel, énekekkel köszöntötték az ünnepet.

tovább a képekhez>>


Karácsony Gimnáziumunkban

December 15-én nyolcadik évfolyamos diákjaink előadásában láthattuk André Obey Éjféli harangszó című darabját.

tovább a képekhez>>


Karácsonyi vásár

Karácsonyi vásárunkon általános iskolásaink és szüleik által készített portékákból válogathattak az érdeklődők. tovább a képekhez>>


Agapé

Adventben – Gimnáziumunk Diákönkormányzatának kezdeményezésére és szervezésében – szerdánként agapéra (teára, sütire) és derűs, reggeli találkozásra, beszélgetésre várják az osztályközösségek képviselői a svetitses gimnazistákat.

tovább a képekhez>>


Szalagtűző

Iskolanővéri hagyományainkhoz híven, december 8-án, Szeplőtelen Fogantatás ünnepén tartottuk végzős diákjaink szalagtűzőjét. Az ünnepi szentmisén Gimnáziumunk valamennyi tanulójával együtt adtunk hálát 12. évfolyamos diákjaink intézményünkben töltött éveiért. Az ünneplés délután, 11. évfolyamos diákjaink előadásával folytatódott: de Saint-Exupéry A kis herceg című meséjének zenés feldolgozását adták elő, majd ünnepi vacsora következett, amely játékkal zárult.  tovább a képekhez>>


Mikulás-műsor

Hagyományainkhoz híven, december 6-án hetedikes gimnazistáink Mikulás-műsorral lepték meg Általános Iskolánk kisdiákjait.

tovább a képekhez>>

 Moha és Páfrány bábelőadáson

December 4-én első és második évfolyamos diákjaink az Ákom-Bákom Bábcsoport Moha és Páfrány című előadását tekintették meg.

tovább a képekhez>>


Óvodánkban járt az Ibolya utcai Szeretetotthon Napsugár csoportja

December 4-én az Ibolya utcai Szeretetotthon Napsugár csoportjának zenés műsorát nézték meg óvodásaink.

tovább a képekhez>>


Meghívó


Gyertyagyújtás az iskolában

Gyertyagyújtás általános iskolásaink és gimnazistáink körében, december 2-án.   tovább a képekhez>>


Adventi gyertyagyújtás az óvodában

December 1-jén, advent első vasárnapján óvodásaink családjával együtt gyújtottuk meg az adventi koszorú első gyertyáját.

tovább a képekhez>>


Kedves egykori Diákjaink!

Azzal a kéréssel fordulunk Önökhöz, amennyiben családjukban akad bármilyen tárgyi emlék, fénykép, amely a Svetits Intézet 1896 és 1948 közötti történelmével kapcsolatos – különös tekintettel Stillmungusz M. Margit nővérre – és szívesen megosztanák velünk, köszönettel fogadjuk segítségüket.

Természetesen nem kell megválniuk emlékeiktől, ha nem szeretnének. Ebben az esetben kérjük Önöket, névvel és pontos címmel juttassák el intézményünk portájára az adott dokumentumot, a másolás után pedig visszaküldjük Önöknek. Az anyagok gondozásával és visszajuttatásával M. Andrea nővér foglalkozik.

Emellett bármilyen 1948 előtti, Svetits Intézettel kapcsolatos tárgyi vagy írásos emléknek – mint adománynak – is örülünk.

KÖSZÖNJÜK az elmúlt időszakban Önöktől kapott megemlékezéseket, dokumentumokat. Legutóbb a Svetits Róm. Kath. Tanítóképző 1930/31-ben végzett diákjainak tablójáról kaptunk egy remek minőségű fényképet, amelyen Mellau Márton igazgató úr is szerepel. A fénykép már látható a Mellau-emlékkiállításon.

Az Úr áldása kísérje Önöket és szeretteiket!Hetedikeseink a Svetits család sírjánál

A Svetits-napon gimnáziumi hetedikes osztályaink ellátogattak Svetits Mátyás és felesége családjának sírjához, amely a debreceni Köztemetőben található.

Svetits Mátyásné, született Kojanitz Anna három gyermeke és férje halála után, annak szándéka szerint, 1882-ben írt végrendeletében minden vagyonát a római katolikus leánynevelés céljára hagyta. A Svetits házaspárnak köszönhetjük, hogy intézményünk 1896 óta, iskolanővéri (SSND) vezetéssel a nevelés szolgálatában állhat – felekezeti különbségtétel nélkül. tovább a képekhez>>


Pályaválasztási nap

November 16-án tartottuk pályaválasztási napunkat. Előadóink voltak: Dr. Bácskai Ildikó gyógyszerész, a DE OEC GYTK tanszékvezető adjunktusa; Dufla Ferenc erdőmérnök, a Nyírerdő Kft. Erdészeti igazgatója; Dr. Juhász Zoltán rendőr-alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője; Kovács Istvánné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság elemző-értékelő osztályának munkatársa; Pénzes Andrea élelmezésvezető, a Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium élelmezésvezetője; Dr. Szabó Éva gyermekorvos, a debreceni Gyermekrehabilitációs Központ csoportvezető főorvosa; Szabóné J. Ildikó kertészmérnök, biogazda, a dombostanyai Szabó Kertészet társtulajdonosa; Szentesiné Miklós Andrea klinikai szakpszichológus, a DMJV gyermekjóléti szolgálat családterapeutája; Takács Márk honvédtiszt-jelölt, a Közszolgálati Egyetem Katonavezetői Karának hallgatója; Tornai Ildikó nyelvtanár, az IT Services munkatársa; Varga Tamásné, a Dienes László Egészségügyi Gimnázium és Szakközépiskola szakmai igazgatóhelyettese;  tovább a képekhez>>


A 12. B osztály végzős bálja

Október 26-án tartottuk 12. B osztályunk és a Szent József Gimnázium 12. A osztályának közös, végzős bálját.

tovább a képekhez>>


A 12. A osztály végzős bálja

Október 25-én zajlott 12. A osztályunk és a Szent József Gimnázium 13. D osztályának közös, végzős bálja.

tovább a képekhez>>


Boldog születésnapot!

Intézményünk fenntartója, a Boldogasszony Iskolanővérek Kongregációja (SSND) 2013. október 24-én ünnepelte alapításának 180. évfordulóját. A Rend 1858-ban létrejött Magyar Tartománya 2013 októberében emlékezett 155. születésnapjára. Örömmel és hálatelt szívvel kívánunk boldog születésnapot az Iskolanővéreknek! www.iskolanoverek.hu


Megemlékeztünk az 1956-os forradalomról

Október 22-én 6. évfolyamos diákjaink műsorával emlékeztünk az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire. Köszönjük Ilauszky Gyöngyi és Jakab Zsuzsa tanárnők munkáját.

tovább a képekhez>>


Svetits kupa

Október 22-én zajlott a Svetits kupa őszi fordulója, melyen az első helyet a DRK Dóczy Gimnáziuma, a második helyet a Svetits Gimnázium, a harmadik helyet a Református Kollégium Gimnáziumának csapata szerezte meg.

tovább a képekhez>>


Flóra és a csillagfarkas

Örömmel adunk hírt arról, hogy a Flóra és a csillagfarkas címmel megjelent mesekönyv írója és illusztrátora gimnáziumunk 12. évfolyamos diákja, Kéry Anna Lilla (életrajz). Gratulálunk a színvonalas műhöz.

tovább a képekhez>>

 


Terményáldás az óvodában

Október 18-án a csoportszobákban terményáldással kezdődött, majd népi „mulatsággal” folytatódott óvodásaink legnagyobb őszi programja, melynek keretében számos népi játékkal és kézművesek termékeivel ismerkedhettek meg intézményünk legkisebb tagjai.

tovább a képekhez>>


Hetedikes gimnazistáink befogadása

Hagyományainkhoz híven október 8-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepén fogadtuk svetitses közösségünk teljes jogú tagjaivá új gimnazistáinkat.

Az ünnepi szentmisét követően hetedikes diákjaink fogadalmat tettek, majd a 12. évfolyamosok Lázár Ervin Nagyravágyó feketerigó című meséjével köszöntötték hetedikeseinket.

Az ünneplés vígkedvű agapéval folytatódott. 

tovább a vidóhoz>>

tovább a képekhez>>


Emlékezés az aradi vértanúkra

Az aradi vértanúk emlékét felidéző, hang-és képanyaggal illusztrált műsor szervezője és előadója Általános Iskolánkban Szemán Anikó tanárnő, Gimnáziumunkban Erdős István tanár úr volt.

tovább a képekhez>>


Interjú

A Svetits Zöld Hetének lezárása alkalmából az egyik fő szervezővel, Szilágyi Sándorral készített interjút Dorogi Stella és Nagy Antal.


Svetits zöld hét

Zöld hetünk keretében, szeptember 28-án Dombostanyára, a Szabó kertészetbe kirándultunk, ahol megismerkedtünk a biokertészet rejtelmeivel, belekóstolhattunk a terménybetakarítás örömeibe, tapasztalt gazdálkodótól kaptunk hasznos tanácsokat, és bográcsban paprikáskrumplit főztünk. tovább a képekhez>>

 

Zöld hetünk szeptember 26-i vendége dr. Béres Tamás evangélikus lelkész, az Evangélikus Hittudományi Egyetem tanára volt. Előadónktól – többek között – megtudhattuk (VIDEÓ), mennyibe kerülnek „érthetőbb meghatározás szerint” a növényi és az állati eredetű termékek, mit jelent az ökológiai és globális lábnyomunk, az I=PAT (impact hatás), milyen „világproblémákkal” néz szembe az emberiség, mi jelent értéket a jövőben, és mit tehetnek a mai középiskolások a jövő megváltoztatása érdekében. tovább a képekhez>>

 

Zöld hetünk szeptember 25-én Konyhás Sándor (túzokvédelmi felelős-HNPI) és Dr. Bucsku Tibor (Tiszántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség munkatársa) előadásával folytatódott. Meghívott vendégeink szót ejtettek a tájhasználat és a túzokvédelem összefüggéseiről, a többfunkciós területhasznosítási modellről, a nem fenntartható rendszerekről, a lehetséges fejlődési irányokról, a hulladékgazdálkodásról, a keletkezett hulladék összetételéről, napi mennyiségéről, víz-és levegővédelemről, Debrecen szennyvíz-elvezetéséről, ivóvízellátásáról.  tovább a képekhez>>

 

Szeptember 24-én Balogh Péter (ELTE oktatója): A Tisza földrajza című előadásával folytatódott a zöld hetünk. A gondolatébresztő 100 percben szó esett az Alföld és a Tisza kialakulásáról, az ember „tájhasználatáról”, a folyószabályozás és a gátépítések következményeiről. Megismerhettük a „mocsaras sivatag” fogalmát, megtudhattuk, mi okozza az árvizeket, belvizet és azt is, hogy az árvízi víztöbbletnek van helye a vízháztartási mérlegben, viszont nincs helye az iparszerű tájhasználatban. tovább a képekhez>>

 

Kedves Gimnazisták!  Kiránduljunk 28-án szombaton Dombostanyára, a Szabó kertészetbe!

tovább a kirándulás programjához>>

 

Zöld hetünket „Mi közünk a Földhöz?” című, a közönséget is megmozgató, ún. interaktív előadással nyitottuk meg, melyet Pólya Viktor (ELTE valamint a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium hallgatója) és Szilágyi Sándor (BME hallgatója) tartott. Az előadáson hallottunk a „közlegelők tragédiájáról”, az egyéni felelősség szerepéről (a környezet óvásában), a közjó és a boldogságkeresés egyensúlyáról, az energiafelhasználás jövőjéről.  tovább a képekhez>>

 

Szeptember 23. és 28. között a környezetvédelemmel és a fenntarthatósággal kapcsolatos előadások, programok zajlanak Gimnáziumunkban.

tovább a programokhoz>>

 

 

 


Kollégiumi beavató

Szeptember 26-án jelenetekkel, játékkal és jégkrémezéssel tarkított, fergeteges hangulatú est keretében fogadtuk be új kollégistáinkat.

tovább a képekhez>>


Csoportszobák megáldása az óvodában

Szeptember 19-én Ervin atya áldotta meg a Halacska és a Napraforgó csoportunk új szobáit. A szentelést követő agapén családias légkörben beszélgettünk, élveztük az otthonos környezetet.

tovább a képekhez>>


Szeretetszolgálat

Szeptember 19-én szentmise keretében kértük az Úr áldását kilencedikes diákjainkra azért, hogy az idei szeretetszolgálatukban a Szentlélek vezesse őket, Isten szeretetét sugározzák, bárhol is végezzék szolgálatukat: óvodában, kórházban, idősek körében, fogyatékos gyermekek között.

tovább a képekhez>>


Kollégistáink a Koppány Kalandparkban

Szeptember 15-én kollégistáink a Koppány Kalandparkba tettek látogatást, hogy kipróbálják erőnlétüket. Sem a borús idő, sem a pálya kihívásai nem rettentették vissza lányainkat.

tovább a képekhez>>


Cserkésztábor

955. sz. Gróf Csákyné Wesselényi Anna Cserkészcsapatunk 10 napos nyári táborában (Kácson) mintegy 40 kis és nagy cserkész élvezte a tábori élet szépségeit és kihívásait.

tovább a képekhez>>Vízi tábor

Nagyné F. Gyöngyvér és Takácsné B. Margit vezetésével, június 26. és július 1. között eveztek gimnazistáink a Tiszán. A vízi tábor programját – az evezésen kívül – bográcsozás, kerékpározás, sportversenyek, fürdőzés, tábortűz és kastélylátogatás is gazdagította.

tovább a képekhez>>


Ünnepélyes átadás

Szeptember 11-én vettük birtokba új, multifunkcionális sportpályánkat, melyet megnyert KEOP-pályázat révén és Intézményünk fenntartójának, az Iskolanővérek Magyar Tartományának támogatásával építettünk. Szintén ezen a napon került sor az esővíz és Nap energiáját hasznosító berendezéseink, új, fedett kerékpártárolónk, az energiatakarékos kondenzációs kazánok és az egyetemi Szakkollégium szigetelt épületének átadására. Ünnepségünkön beszédet mondott többek között Bártfay Katalin M. Zsuzsanna igazgatónővér, Kósa Lajos debreceni polgármester és Dr. Tornay Krisztina M. Petra nővér. Az új létesítményeket Bosák Nándor megyéspüspök áldotta meg.

tovább a képekhez>>

Dehir - Új sportpályát avattak a Svetits Intézetben


Zumba

Gimnáziumunkban az idei tanévben először indult Zumba (szakkör keretében.) A zumba Kolumbiából származó, könnyen elsajátítható, aerobik és különböző táncok lépéseiből összetevődő edzőprogram, amelyet már első alkalommal nagy-nagy lelkesedéssel próbáltunk ki.

tovább a képekhez>>


SEE Science - Svetits

Debrecen önkormányzata, a Debreceni Egyetem és a National Instruments (NI) által, intézményünkben rendezett SEE Science projekt keretében, műszaki és természettudományokat népszerűsítő programon  vehettek részt általános iskolásaink szeptember 10-én. Az NI termékeire épülő, interaktív demonstrációs eszközökkel ismerkedhettek meg érdeklődő diákjaink.

tovább a képekhez>>


Erdei iskolai programok

Idei tanévünket – hagyományosan – erdei iskolai programokkal zártuk. A képek diákjaink környezettudatos magatartását alakító, Nemzeti Parkjainkban zajló programokon készültek. 

 tovább a képekhez>>


Müncheni testvériskolánkban

Hagyományainkhoz híven német nyelvet tanuló diákjaink egy csoportja – csereprogram keretében – müncheni testvériskolánkba látogatott. Programjaik között szerepelt közös projekt készítése a német diákokkal, órák látogatása a gimnáziumban, München nevezetességeinek megtekintése, látogatás a Deutsches Museumba, kirándulás az Alpokban.

tovább a képekhez>>


7-eseink a tanévnyitón

Szeptember 1-jén gimnáziumunkban is a Szentlelket kérvén nyitottuk meg a tanévet. A 7. B osztály tagjairól az évnyitón, a 7. A osztályosokról az első tanítási napon készültek a fényképek.cool

 

tovább a képekhez>>


Mellau Márton emlékére

Kedves Érdeklődők!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy Iskolamúzeumunkban Mellau Márton munkássága előtt tisztelgő kiállítás nyílt, melynek megtekintésére minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.
 


Biciklis csapatunk a Virágkarneválon

Idén második alkalommal tekert a Debreceni Virágkarneválon a Svetits csapata: szülők, gyerekek, végzett diákjaink együtt.

Volt, aki otthon, volt, aki az iskolában készítette el kerékpárja virágdíszét. A leglelkesebbek az iskola nevével és az iskolanővérek jelvényével díszített virágtáblával ékesítették biciklijüket.

Mindenkinek köszönjük a részvételét!  tovább a képekhez>>


Elsőseink az általános iskolában

Szeptember 1-jén, az általános iskolai Veni Sancte-t követően együtt üdvözöltük körünkben az 1. a, 1. b és 1. c osztályba érkezett elsőseinket.smiley

tovább a képekhez>>


Svetits-tábor

Június 24. és július 5. között, Bakóné Ágnes, Horváth Kata, Jakab Zsuzsa, Nánássyné Vera, Tardi-Nagy ndrea és Vasváryné Vali vezetésével két héten át zajlott hagyományos Svetits-táborunk, melynek keretében számos tudást gyarapító, lelket gazdagító és testmozgást biztosító eseményen vehettek részt általános iskolás diákjaink. A programok között volt számtalan kézműves és énekes foglalkozás, sport-és várostörténeti vetélkedő, strandolás és sok-sok játék.

  tovább a képekhez>>


Tankönyvrendelés a következő tanévre

Kedves Szülők!

Az előző tanévekhez képest a tankönyrendelés megváltozott. 

 • Az ingyen tankönyvre jogosultak esetében:
  • Az általános iskola első, ötödik, hetedik évfolyamán és a gimnáziumi évfolyamok esetében az iskola az arra jogosultaknak az ingyen tankönyvi ellátást könyvtári könyvek kölcsönzésével biztosítja. Ezeken az évfolyamokon az ingyen könyvre jogosultak közül, aki a tankönyvrendelő lapon azt jelölte be, hogy megvásárol bizonyos könyveket, azt önállóan kell megtennie. Részletes tájékoztató erről ebben a dokumentumban. 
  • Az általános iskola második, harmadik, negyedik és hatodik évfolyamán az iskola az ingyen tankönyre jogosultaknak a tankönyveket az eddig megszokott módon, nem könyvtári kölcsönzéssel biztosítja. Minden érintett szeptemberben megkapja a könyveket. Ezeken az évfolyamokon, senkinek nincs továbi teendője.
 • Az iskola valamennyi évfolyamán az ingyen könyvre nem jogosultak esetében csak annyi a teendő, hogy a kiküldött csekkeket augusztus 15-ig befizetik.

A tankönyvosztás szeptemberben, az éves rendben kiírt időpontokban történik.

A jövő tanévre szükséges tankönyek listáját letölthetik innen (.xls) vagy innen (.pdf). A listán bizonyos évfolyamokon kevesebb tankönyv szerepel a tankönyvrendelőn kiadottakhoz képest.

Ha a nyár folyamán kérdésük akad, a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kereshetnek.

Tóth Anna, tankönyvfelelős


Búcsú az óvodától

Június 1-jén 36 óvodásunk vett búcsút a Svetits Óvodától, hogy szeptembertől iskolásként gyarapodjék tudásban, emberségben. E napon hálát adtunk Istennek az ovis mindennapjaik szépségéért. Szemet és szívet gyönyörködtető műsorral búcsúztattuk a körünkből távozó gyermekeket.

tovább a képekhez>>


Felhívás a Kerékpáros felvonulásra

Intézményünk idén is benevez a Virágkarnevál előtt Kerékpáros felvonulásra! Szeretettel hívunk és várunk virággal díszített kerékpárokkal.
Részvételi feltételek: Virággal díszített keró (akár, egy szál is), Svetitses póló, mely Összetartozásunk és Hovatartozásunk jelképe! Lelkes részvétel!


A gyülekező a suli előtt 7.00, mert a felvonulás a Miklós utcáról indul (fél 8-kor), és jó lenne oda már egy csapatban gurulni.
A táv 5 km-es lesz, végállomás az Oláh Gábor utcai Sportcentrum (majd a Békás-tó)!
Ovistól az egyetemistáig, ovis szülőtől a végzett Svetitesekig mindenkit szeretettel várunk!

tovább a 2012-es képekhez>>


Az emberi méltóságért futottunk

Május 10-én, a Magyar Hospice Alapítvány szervezésében, az emberi méltóságért futottak – 14 debreceni oktatási intézmény diákjaival együtt – iskolánk tanulói a Méltóság Mezeje program keretében.

tovább a képekhez>>


Ballagás

Május 1-jén búcsút vettünk végzős diákjainktól. A ballagási ünnepség a feldíszített 12. évfolyamos osztálytermek átadásával kezdődött, majd a tizenegyedikes osztályok műsora után meghatott hangulatban járták végig iskolánk épületét végzős diákjaink. A gyermeküket áldozatosan nevelő szülőkért és a gimnáziumban töltött hat évért szentmise keretében mondtuk köszönetet az Úrnak.

>>a ballagók búcsúbeszéde

>>tovább a képekhez1 százalék

 

TISZTELT LÁTOGATÓ!

Hálásan köszönjük előző évi nagylelkű adományaikat, melyek lehetővé tették a Svetits diákságának támogatását!
Közhasznú alapítványunk kizárólag a Svetitshez kapcsolódó gyermekek, tanulók személyes, közösségi, kulturális, társadalmi és szociális fejlődésének, gazdagodásának segítését, a teljes emberi személyiség kibontakozásának szolgálatát és ennek érdekében az intézmény fenntartását biztosítja.

 a Svetits Alapítvány

adószáma: 18997233-1-09
 

Szeretnénk felhívni a figyelmüket az Egyház számára felajánlható 1 százalékra is.

a Magyar Katolikus Egyház

technikai száma: 0011


Közép-Európai identitásunk, kultúránk

A gimnáziumi Svetits-hetek rendezvénysorozat programja volt>>

Január 28-án, Erdős István tanár úr előadásával nyitottuk meg idei tanévünk Svetits-heteinek gazdag programját.

 

 

 

Január 29-én, a Svetits-hetek keretében kicsik és nagyok találkozhattak Kányádi Sándor költővel és élvezhették a Kaláka együttes műsorát.

 

 

 

A Svetits-hetek keretében, február 6-án kezdődött gimnáziumunkban A Monarchia ízei elnevezésű süteménykészítő-és felszolgálóverseny, melynek fővédnöke Gara Gyula Aranykoszorús mestercukrász, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend tagja. A verseny nyitónapján a 9-10. évfolyamos diákjaink készítettek és szolgáltak fel habos süteményeket (oroszkrém tortát, Rigó Jancsit, meggykrémes és gesztenyekrémes szeletet). Ezen a napon Gara Gyula is megtisztelt bennünket jelenlétével, és ízelítőt kaptunk Venesz, Dobos C, Aranyhabverő, Mecénás és Kézműves díjas mestercukrász tudásából.

Videó a cukrászdáról (Salánki Péter)

 

Február 7-én, a Svetits-hetek keretében került megrendezésre a „Vers az, amit mondani kell” című Kányádi Sándor szavalóverseny. A megmérettetésre jelentkezők erdélyi költők verseit adták elő. A versenybe a brassói Áprily Lajos Főgimnáziumból érkezett vendégeink is bekapcsolódtak. Bár a szavalóverseny eredményhirdetésére a Svetit-hetek záróeseményén kerül majd sor, vendégeink közül – lelket emelő szavalatukért – Bodosi Noémi és Tóth Melinda a zsűri különdíjában részesült.

 

E héten a brassói Áprily Lajos Főgimnázium diákjait láthatjuk vendégül gimnáziumunkban. Erdélyi diáktársaink február 7-én tartalmas előadást tartottak Brassó történelméről, nevezetességeiről, iskolájukról, mozgalmas és tartalmas diákéletükről. A gimnáziumukról szóló, saját készítésű „Kicsit másképp...” című videójuk nagy sikert aratott a svetitses diákok körében.

 

 

A Svetits-hetek keretében, február 12-én Dr. Csc. Nagy László Kálmán egyetemi docens, több szakkönyv, monográfia és tankönyv szerzőjének, a Debreceni Egyetem és a Krakkói Jagelló Egyetem professzorának, ’A lengyelek nemzeti karaktere kultúrájuk tükrében’ című előadását hallgattuk meg.

 

 

A Svetits-hetek keretében, február 14-én Bejczi Tibor domonkos (O.P.) atya személyes hangvételű előadását hallgattuk meg II. János Pál pápáról.

 

 

 

A Svetits-hetek keretében, február 15-én Erdős István tanár úr „Fasírt - közép-európai életérzés a 19. és a 20. századi irodalomban” című élvezetes előadását hallgattuk meg. Többek között Sienkiewicz, Reymont, Hašek, Hrabal, Örkény írásai valamint a cseh(szlovák), lengyel és magyar filmművészet jeles alkotásaiból vett részletek alapján élhettük át mi is a közép-európai fasírt-életérzést.

 

 

A Svetits-hetek keretében, február 18-án a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Weisz Péter zsidó származású tudósokról és művészekről, többek között Szép Ernőről, Rózsavölgyi Márkról, Korda Sándorról, Kertész Mihályról, Leslie Howardról (Steiner Lászlóról), Szilárd Leóról, Neumann Jánosról, Teller Edéről tartott színes előadást.
Markovits Zsolt szegedi főrabbitól – többek között – azt tudhattuk meg, hogy a zsidó naptár szerint az 5773. év ádár hónapjában járunk, és a zsidóság a (polgári naptár szerint február 23-án kezdődő) Purim (a zsidó vallás legvidámabb) ünnepére készül, melynek eredetéről Eszter Könyvében olvashatunk.

 

A Svetits-hetek keretében, február 20-án vendégünk volt Kocsis Péter Fülöp atya, a Hajdúdorogi Egyházmegye megyés püspöke, aki a Görögkatolikus Egyház
cigány-pasztorációjáról tartott megindító előadást.

 

 

A Svetits-hetek keretében, február 27-én rendeztük meg a közép-európai országok, nyelvek és kultúrák délutánját. Nyelvtanáraink izgalmas előadásokat tartottak, játékos vetélkedőket vezettek, táncokat tanítottak nekünk, és megkóstolhattuk több közép-európai nép nemzeti eledelét is.

 

 

A Svetits-hetek keretében, február 27-én diákjaink Közép-Európa politika-, tudomány- és egyháztörténelmével kapcsolatos előadásait hallgathattuk meg.

 

 

A Svetits-hetek keretében, február 28-án Ivanics M. Andrea tartott előadást Kávéházak a Monarchiában címmel.

 

 

 

A Svetits-hetek keretében, március 1-jén Hegedűs Endre Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és Hegedűs Katalin zongoraművész adott nagysikerű koncertet intézményünkben.

 

 

Összes képÉtlap

2019.06.11.-2019.06.16.

 

 

 

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek
Reggeli   Poharas kakaó
Briós
Vak.áfonya lekvár
Tej(tea)
K.Zölséges felvágott
Saláta csík, tr.sajt
Telj.körl.zsömle
Paradicsom
Tej(tea)
Vajkrém
Pannónia sajt
Mamma Mia stangli
Zöldhagyma
Tej(tea)
Maj.tonhalsaláta
Sós kifli
Uborka hasáb
Tízórai   Poharas kakaó
Briós
Vak.áfonya lekvár
Tej 
K.Zölséges felvágott
Saláta csík, tr.sajt
Telj.körl.zsömle
Paradicsom
Tej 
Vajkrém
Pannónia sajt
Mamma Mia stangli
Zöldhagyma
Tej 
Maj.tonhalsaláta
Sós kifli
Uborka hasáb
Ebéd   Karfiolleves
Milánói makaróni
Alma
Legényfogó leves
Diós laska
Eper
Májgombócleves
Sült cs. Comb filé
Burg.főzelék
Z.alma
Tejfölös bableves
Kakaós csiga
Cseresznye
Uzsonna   Zöldtea
Tejbegríz
kakaó szórat
Dob.50 % gyüm.lé
Zizu kedvence
Maj.kukorica sal.
Limonádé
Sonkasaláta
Bagett szelet
D. 50% gyüm.lé
Bombi szelet
Vacsora   Zöldtea
É-chilis cs.mell cs.
Sült burgonya
(Ketcup,Majonéz)
GG.gyüm.lé
Zizu kedvence
Maj.kukorica sal.
Limonádé
Sonkasaláta
Bagett szelet
D. 50% gyüm.lé
Bombi szelet

Térítési díj befizetés átutalással is lehetséges!

   

 

Néhány tévhit az egészséges táplálákozásról tovább>>

 

 

 

 

 

 


 


Kedves svetitses Szülők, Diákjaink!

„Ne féljetek! A megfeszített Názáreti Jézust keresitek? Feltámadt, nincs itt.” – adta hírül a sírhoz igyekvő asszonyoknak az angyal. (Mk 16, 6)

Jézus újból és újból arra buzdít bennünket, vessük ki szívünkből a félelmet, mert Ő FELTÁMADT.

Kollégáim és a magam nevében kívánom, hogy a FELTÁMADÁS ÖRÖME, FÉNYE és JÉZUS KRISZTUS SZERETETE töltse be a svetitses családok valamennyi tagjának szívét-lelkét!

                                                                                                          M. Zsuzsanna nővér


Március 15-ei megemlékezés az óvodában

Az 1848/49-es szabadságharc kitörésének 165. évfordulóján óvodásaink az egykori márciusi ifjakhoz méltó lelkesedéssel emlékeztek a jeles eseményre.

tovább a képekhez>>

 

 


Március 15-ei megemlékezésünk a gimnáziumban

Az 1848/49-es szabadságharc kitörésének 165. évfordulója alkalmából Dr. Velkey Ferenc egyetemi docens, „1848. március 15. naplók és visszaemlékezések türkében” címmel tartott előadást gimnáziumunkban.

tovább a képekhez>>

 


Apák napja az óvodában

Óvodánkban március 19-én, Szent József napján tartottuk az Apák Napját, melyen az apróságok versekkel, énekkel kedveskedtek édesapjuknak.

képek>>


Március 15-ei megemlékezés az általános iskolában

Az 1848/49-es szabadságharc kitörésének 165. évfordulója alkalmából az 5. évfolyam diákjai készítettek színvonalas műsort - Dykema Zsuzsanna és Ilauszky Gyöngyi tanárnők irányításával.

tovább a képekhez>>

 


ökoiskola

Karácsonyi műsor a gimnáziumban
Sítábor
Svetits-hetek előadásán
Termények megáldása-óvoda
Svetits-nap
Általános iskolás kisdiák
Általános iskolás kisdiákok
Gimnáziumunk röplabda csapata
Mikulás műsor az általános iskolában
Svetits-nap
Karácsonyi műsor
Óvodai karácsony
Kaláka együttes koncertje
Szalagtűző műsor
Szalagtűző
Karácsonyi kézműveskedés
Gimnazisták klubja
Máriapócsi zarándoklat
Kollégiumi beavató
Svetits-cukrászda
Évnyitó az általános iskolában
Farsang az általános iskolában
Diákelőadás a Svetits-héten
Gimnáziumi évnyitó
Nyakkendőátadó műsor
Augusztus 2019
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
jún.16. V-aug.31. Szo
Nyári szünet
aug.27. K, 16:30 -
Szülői értekezlet a leendő ovisok szüleinek
aug.29. Cs, 07:00 - 17:00-aug.30. P
Befizetés (szeptemberre)
aug.29. Cs, 15:30 - 18:00
Tankönyvek átvétele
aug.29. Cs, 16:30 -
Hetedikes szülői értekezlet (gimn.)
aug.29. Cs, 16:30 -
Elsősök szüleinek találkozása
aug.30. P, 16:30 - 17:30
Elsősök ismerkedése, közös játék
szept. 1. V, 09:00 -
Évnyitó szentmise (ált.isk.)
szept. 1. V, 15:00 - 19:00
Beköltözés a kollégiumba
szept. 1. V, 17:00 -
Évnyitó szentmise (gimn.)
szept. 2. H, 07:45 - 17:00
Első tanítási nap
szept. 3. K
Máriapócsi zarándoklat (gimn.)
szept. 9. H, 16:30 -
Szülői értekezlet (1-2. évf.)
szept.10. K, 16:30 -
Szülői értekezlet (3-4.évf.)
szept.11. Sze, 16:30 -
Szülői értekezlet (5-8. évf.)
szept.12. Cs, 08:00 - 20:00
Szülői értekezlet (8-12. évf.)
szept.14. Szo
Kolis kirándulás