Bizalom és Bátorság

Megjelent intézményünk fenntartójának, a Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartományának tavaszi BIZALOM és BÁTORSÁG című kiadványa, amelyet szeretettel ajánlunk minden érdeklődőnek. Többek között riportot olvashatnak benne Jertyity Róberttel, aki 2019-ben ballagott el a Svetitsből. Olvashatunk arról, mit visznek magukkal lelki tarsolyukban a 2019/20-as tanévben elballagott diákjaink és tablóik képe is megtekinthető a kiadványban.

A BIZALOM és BÁTORSÁG az alábbi két linken (kétféle formátumban) érhető el:

https://www.iskolanoverek.hu/hirek/rendtartomany-hirei/megjelent-bizalom-es-batorsag

vagy: https://issuu.com/boldogasszony_iskolanoverek/docs/tavasz2020_vegleges


Virtuális időkapszula

A Rákóczi Szövetség létrehozott egy virtuális időkapszulát, Magyar vagyok 2020 elnevezéssel, ahová 2020. június 4-ig bárki elhelyezheti „Magyar vagyok...” kezdetű videó-, hang-, vagy szöveges üzenetét a www.magyarvagyok2020.hu oldalon. A virtuális időkapszula 2020. június 4-én bezárul, és legközelebb csak húsz év múlva, 2040. június 4-én nyílik ki újra.

Fogjunk össze, öleljük át virtuálisan a magyarságot, adjunk hitet a megmaradásnak, üzenjünk a jövőnek! tovább >>


Az óvoda újraindul május 25-től, az iskolában marad a digitális oktatás!

Május 25-től újraindul az óvoda!  Az általános iskolában és a gimnáziumban továbbra is marad a digitális oktatás a tanév végéig.

Június 15-től július 3-ig napközis tábort szervezünk a Svetitsben általános iskolánk 1-6. évfolyamos diákjai számára. Kérjük, május 28-ig jelezzék gyermekük részvételi szándékát a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen!   Információk a táborról >>


Ballagás 2020

Kedves végzős Diákjaink! Kedves ünneplő Érdeklődők!

Alább található a link, melyre kattintva elérhető a Svetits Gimnázium 2019-2020. tanévének ballagása. 

Ünnepeljünk, imádkozzunk együtt!

https://youtu.be/LEesC9At9xM


A Boldogasszony Iskolanővérek rendi ünnepe

1879. május 9-én hunyt el intézményünk fenntartójának, a Boldogasszony Iskolanővérek (SSND) alapítója, Boldog Maria Theresia von Jesu Gerhardinger, aki a 19. századi pedagógia egyik jelentős reformere volt a német nyelvű területeken. Az iskolanővérek 1858-tól aktív részesei a magyarországi nevelés-oktatás ügyének.

tovább >>


A 2020. évi tavaszi érettségi vizsgákról

Megjelent a kormányrendelet: 2020-ban csak az írásbeli érettségiket tartjuk meg a végzősöknek, természetesen megfelelő óvintézkedések közepette. Szóbeli vizsgára nálunk csak hittanból kerül sor, más vizsgatárgyból csak akkor, ha esetleg az érettségiző diák írásbelije 25% alatti (és 12% feletti).

Előrehozott érettségi vizsgák ebben a tanévben nem lesznek.

A vizsgák május 4-én kezdődnek (az első héten 9 órától), mégpedig oly módon, hogy csak 10 fő vizsgázó lehet egy teremben, közöttük pedig másfél méteres távolságnak kell lennie. A döntés értelmében - a fennálló helyzet miatt - senkinek sem kötelező vizsgáznia. Aki nem jelenik meg a májusi érettségin, az ősszel vizsgázhat, ebben az esetben az érintett diák kiesik az idei felvételiből.


Online ballagás

Május 1-jén, pénteken végzős gimnazistáinkat ünnepeljük, értük imádkozunk – a különleges helyzethez igazodva - online térben.

Ebben az esztendőben minden óvodásunk, diákunk és családjuk is bekapcsolódhat 12. évfolyamos diákjaink ballagási ünnepségébe oly módon, hogy iskolánk honlapján valamint facebook-oldalán május 1-jén 10 órától elérhetővé tesszük azt a linket, melyre kattintva minden érdeklődő részese lehet Ervin atya által, ballagó diákjainkért bemutatott szentmisének. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit! Imádkozzunk együtt végzős diákjainkért!


A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja

1944-ben április 16-án kezdődött meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítása a korabeli Magyarország kárpátaljai területén.
" Foglald megszenvedett lelküket az örök élet kötelékébe, örök békességben legyen részük. . . ”     tovább >>

 


Áldott húsvétot kívánunk!

Kedves Szülők és Diákjaink!

Mindannyian tudjuk, hogy Urunk, Jézus Krisztus szenvedésének története a feltámadás örömébe és fényébe torkollik. Jézus szelíden, az Atyába vetett végtelen bizalommal, ugyanakkor nagy fájdalmak közepette járta végig útját. Kívánom a svetitses családok minden tagjának, hogy ezekben a különösen is félelmetesnek tűnő, nagy veszteségeket hozó, szenvedéseket okozó időkben erősödjék hitünk, reményünk és szeretetünk Isten és egymás iránt! Öntsön erőt belénk az a tudat, hogy Jézus Krisztus előttünk már végigjárta a kiszolgáltatottság, megalázottság, magárahagyatottság és fájdalom útját, és ennek az útnak a végén a feltámadás fénye ragyogott fel számára.

Áldott, reményt hozó húsvétot kívánok!

M. Zsuzsanna nővér

tovább >>


Buzdítás csillagszórásra

Lezárult a Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya által meghirdetett Zöldenergia fotópályázat 2020 (KEHOP-5.4.1-16-2016-00351) nevezési szakasza.

Elérkezett annak lehetősége, hogy az internet közönsége április végéig csillagokkal értékelje az alkotásokat a következő címen:

https://pollunit.com/en/polls/qwhzu7jtmnrcb89hqxxxwa

Egy IP-címről csak egyszer lehet szavazni, azonban tetszőleges számú fotóra, tetszőleges számú csillag adható. A legtöbb csillagot kapott alkotás nyeri el a pályázat közönségdíját.
Szavazzunk, mert jelenlegi és volt svetitses diákok is vannak a pályázók között!


OKTV-s eredmény

Pete András (10.B) latin nyelvből az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV) 17. helyezést ért el. Ez az eredmény 50 többletpontot jelent majd András számára a felvételin. Felkészítő tanára Géczy M. Erzsébet volt.


Tavaszi böngészésre serkentés

Érdeklődő diákjainknak ajánljuk a mellékletben bemutatott honlapot - természetesen nem testmozgás helyett.

tovább>>


Tájékoztatás

Gimnazista és általános iskolás diákjainkkal digitális munkarend szerint működünk a Google Classroom felületét használva. Pedagógusaink itt küldenek feladatot, tananyagot, így tudnak számonkérni, a diákok pedig szintén ezen a felületen tudják megküldeni elkészített feladataikat. Az adott tanítási nap órarendjéhez igazodva délelőtt 8.00-14.00 óra között kapnak diákjaink feladatokat pedagógusainktól. Ha online jelenlétet kíván az adott órán a tanár, azt előző órán jelzi diákjai felé. Hálásak vagyunk az együttműködésért, összefogásért, felelős hozzáállásért, melyet gyermekeink nevelése-oktatása kapcsán tapasztalunk!  Ha bármilyen kérdésük felmerül, bátran írjanak a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!

Áldjon, őrizzen, segítsen mindannyiunkat az Úr!                                                      M. Zsuzsanna nővér


Államtitkári tájékoztató

Kedves Szülők! A mellékletben olvashatják Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár szülőkhöz, gondviselőkhöz írt tájékoztató levelét.

tovább a tájékoztatóhoz >>


ökoiskola

Nyakkendőátadó műsor
Szalagtűző
Karácsonyi kézműveskedés
Diákelőadás a Svetits-héten
Gimnáziumunk röplabda csapata
Mikulás műsor az általános iskolában
Svetits-nap
Óvodai karácsony
Gimnáziumi évnyitó
Termények megáldása-óvoda
Svetits-cukrászda
Karácsonyi műsor
Általános iskolás kisdiákok
Évnyitó az általános iskolában
Karácsonyi műsor a gimnáziumban
Szalagtűző műsor
Gimnazisták klubja
Svetits-hetek előadásán
Sítábor
Általános iskolás kisdiák
Farsang az általános iskolában
Svetits-nap
Kollégiumi beavató
Máriapócsi zarándoklat
Kaláka együttes koncertje
Június 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
jún. 4. Cs, 08:00 - 00:00-jún. 5. P
Kirándulásos napok...
jún.10. Sze, 14:00 - 18:00-jún.11. Cs
Tankönyvek leadása
jún.15. H-júl. 3. P
Napközis tábor (1-6.évf.)
jún.15. H, 15:30 -
12.B érettségi lezárása
jún.16. K-aug.31. H
Nyári szünet
jún.16. K, 15:30 - 17:00
12.A érettségi lezárása
jún.18. Cs, 15:00 -
Ballagás (8.c), hatodikosok búcsúzása
jún.21. V, 09:00 - 10:30
Évzáró (1-3. évf.)
jún.21. V, 11:00 - 12:30
Évzáró (4-5. évf. és 7.c)
jún.22. H, 08:00 - 15:00
Beiratkozás (gimn.)
júl.27. H-júl.31. P
Nyári szünet az óvodában
aug.26. Sze, 16:00 -
Ovis búcsúztató