Hírek

2024/06/29

Kontinensek hete

Ez évben is megrendezésre került a Svetits nyári tábor. A hét minden napján egy külön földrésszel ismerkedtek meg a gyerekek, sokat játszottunk, énekeltünk, mozogtunk és kézműveskedtünk.

2024/06/24

„Ki szállna be a vakációra induló bárkába?” Te Deum az Általános Iskolában június 23-án

Ervin atya fenti kérdésére kézerdő emelkedett magasba a vihar lecsendesítéséről szóló Evangélium után. A bárkában velünk utazó Jézus társként lesz mellettünk, számíthatunk rá.
Hatodikosaink búcsúzása és a jutalomkönyv osztás után a szülők képviseletében Kis Virág tolmácsolta hálánkat az elköszönő Zsuzsanna nővérnek. Ivanics M. Andrea tartományfőnöknő méltatta Zsuzsanna nővér Svetitsben töltött közel 30 esztendejét, ezen belül 16 éves odaadó vezetői szolgálatát. Példaértékű tevékenységéért a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Szent Gellért-díj arany fokozatában részesítette. Az Úr áldása kísérje Zsuzsanna nővér további életét és szolgálatát!

2024/06/21

"Sokat tanultam tőletek!" Elbúcsúztunk a 8.c osztálytól

Ervin atya személyes hangvételű prédikációjában meglepő módon nem azt fejtette ki, milyen sokat tanulhattak az elballagó diákok az iskolától, hanem arra mutatott rá, mennyi mindent tanult hittanárként tőlük. A Boldogasszony Iskolanővérek iskoláinak lelkisége éppen ez: "Apostoli szolgálatunkban magunk is gazdagodunk, és azok is, akikhez küldettünk." (Küldetéstek van). Elköszönő 8.c osztályunkkal ez a kölcsönösség megvalósulhatott. Isten áldja és gazdagítsa őket és családjaikat a jövőben is!

 
2024/06/21

Drámanap

A drámanapon a diákok a Notre Dame Pódium színjátszó csoport 3 előadását tekinthették meg, a legifjabb csoport előadásában a Farkasok és Piroskák c. előadást, a felső tagozatosok előadását, a Roshambot, és a gimnazisták előadásában a Szentivánéji álom Mesteremberek részletét. tovább >>

2024/06/16

„Íme újjá teremtek mindent!” (Jel 21,5) – Egyházmegyei rajzverseny - 2024

Óvodás korosztályban I. helyezést ért el Milka Mira (Halacska csoport)
Általános iskolás korosztályban Makai Dóra (1.a) és III.helyezett lett. A idei rajzverseny eredményhirdetését június 11-én Debrecenben, a Szent Anna-székesegyházban tartották. A díjakat Palánki Ferenc megyéspüspök adta át. tovább >>
2024/06/05

Diákolimpiai sikerek röplabdából

Május 26-án Csepelen rendezték meg az idei IV. korcsportos strandröplabda diákolimpiát ahol a Svetits Gimnáziumot képviselve a KOSZTIN-SZÁMADÓ ZÉTÉNY/KÓKAI BALÁZS páros az 5.helyen végzett, SZABÓ MÁRTON/ KARMANOCZKI MÁTÉ párosok a 12.helyen végeztek. TÓTH BOTOND (8.B) és TÓTH BALÁZS (6.c) a 4. korcsoportban "A" kategóriában 9. helyezettek lettek, a Szabadkikötő-Friends Cup-on u16-os 4*-os versenyen 3. helyezést értek el. 
Gratulálunk a fiúknak! tovább >>