Általános Iskola

Általános iskola hírkategória hírek

2023/03/23 • 3 napja frissítve

Rendhagyó zeneóra

Rendhagyó “zeneórán” vehettek részt iskolánk felső tagozatos és gimnazista diákjai március 21-én a Filharmónia Magyarország szervezésében. A David Klezmer Quintet hangversenyén a sajátos hangzásvilágú klezmer műfajával ismerkedhettek meg a tanulók. A felszabadult, tüzes hangulatot a zsidó dalokból és az ezekhez szervesen kapcsolódó improvizatív szólókból álló vidám, show-elemeket sem nélkülöző műsorukkal érték el. A koncert zárószámába vidáman kapcsolódtak be bátrabb diákjaink is.

2023/03/22 • 3 napja frissítve

Sportsikerek az általános iskolában

Lukács Barbara (1.a) a debreceni városi egyéni Sakk Diákolimpián lány I. korcsoportban IV. helyezést ért el.

Gyöngyösi Dorián (1.a) a Miskolcon megrendezett Legendák Kupája Salamon József Kupa – U7 futball tornán a LEGJOBB JÁTÉKOS címet érdemelte ki.

Gratulálunk!

2023/03/14

Karate versenyeredmény

Gyuricska Benedek (2.b) a karate I. korcsoportos diákolimpia  területi elődöntőjében III. helyezést ért el.

2023/03/11

Élményfestés

Idén is folytatódnak a péntek délutánonként meghirdetett élményfestések. Februárban egy színes tukánt készíthettek el a résztvevők. Márciusban, a tizedik alkalmunkon pedig egy éjszakai farkas képe került ki a szorgos kis kezek ecsetei alól. Erre a jubileumi pillanatra koccintottunk és arra, hogy szeretett tanárnők, Szabó Tímea lett vármegyénk Női példaképe!
A nagy érdeklődésre való tekintettel a farkas képét újra megfestjük még március folyamán. Mindenkit szeretettel vár Szabó Tímea és Farkasné Bakai Barbara tanárnő!

2023/03/05

"Sok hűhó semmiért" színielőadás képei

Iskolánk színjátszókörének, a Notre Dame Pódiumnak előadásában láthatta a közönség Shakespeare klasszikus vígjátékát. A darab szereplői a gimnázium különböző évfolyamairól kerültek ki. A fergeteges előadást megálmodta és  színpadra állította Farkasné Babai Barbara.

2023/02/28

1. hely karate versenyeken

Kárász Patrik (4.a)  1. helyezett lett a Kyokushin karate Midl Kupa Feltörekvő reménységek országos bajnoksága könnyű súly kategóriájában (DTKK SE) 2023. 02. 25. és a Kyokushin karate Mikulás kupa Meghívásos nemzetközi bajnokság könnyű súly kategóriában  (DTKK SE) 2022. 12. 03. is. Gratulálunk!

2023/02/27

Ökumenikus Diákfilmszemle

A 11. Ökumenikus Diákfilmszemle várja az alkotásokat katolikus, református és evangélikus iskolák 5-12. osztályos diákjaitól szabadon választott vagy kiemelt témában: BÉKESSÉGSZERZŐK - Amikor mások számára áldás leszel.

Beadási határidő: 2023. május 15. hétfő, ünnepélyes bemutató Budapesten 2023. június 3-án. A filmek max. 8 percesek lehetnek.

2023/02/24

Szavalóverseny

Peák Villő 5.a A XVI. alkalommal megrendezett Egyházmegyei Szavalóversenyen Különdíjban részesült.

Általános iskolai galériák

Rendhagyó “zeneóra”

Rendhagyó “zeneórán” vehettek részt iskolánk felső tagozatos és gimnazista diákjai március 21-én a Filharmónia Magyarország szervezésében. A David Klezmer Quintet hangversenyén a saját hangzásvilágú klezmer műfajával ismerkedhettek meg a tanulók. A felszabadult, tüzes hangulatot a zsidó dalokból és az ezekhez szervesen kapcsolódó improvizatív szólókból álló vidám, show-elemeket sem nélkülöző műsorukkal érték el. A koncert zárószámába vidáman kapcsolódtak be bátrabb diákjaink is.

Kapcsolódó galériák