Hírek

2024/06/29

Kontinensek hete

Ez évben is megrendezésre került a Svetits nyári tábor. A hét minden napján egy külön földrésszel ismerkedtek meg a gyerekek, sokat játszottunk, énekeltünk, mozogtunk és kézműveskedtünk.

2024/06/24

„Ki szállna be a vakációra induló bárkába?” Te Deum az Általános Iskolában június 23-án

Ervin atya fenti kérdésére kézerdő emelkedett magasba a vihar lecsendesítéséről szóló Evangélium után. A bárkában velünk utazó Jézus társként lesz mellettünk, számíthatunk rá.
Hatodikosaink búcsúzása és a jutalomkönyv osztás után a szülők képviseletében Kis Virág tolmácsolta hálánkat az elköszönő Zsuzsanna nővérnek. Ivanics M. Andrea tartományfőnöknő méltatta Zsuzsanna nővér Svetitsben töltött közel 30 esztendejét, ezen belül 16 éves odaadó vezetői szolgálatát. Példaértékű tevékenységéért a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Szent Gellért-díj arany fokozatában részesítette. Az Úr áldása kísérje Zsuzsanna nővér további életét és szolgálatát!

2024/06/21

"Sokat tanultam tőletek!" Elbúcsúztunk a 8.c osztálytól

Ervin atya személyes hangvételű prédikációjában meglepő módon nem azt fejtette ki, milyen sokat tanulhattak az elballagó diákok az iskolától, hanem arra mutatott rá, mennyi mindent tanult hittanárként tőlük. A Boldogasszony Iskolanővérek iskoláinak lelkisége éppen ez: "Apostoli szolgálatunkban magunk is gazdagodunk, és azok is, akikhez küldettünk." (Küldetéstek van). Elköszönő 8.c osztályunkkal ez a kölcsönösség megvalósulhatott. Isten áldja és gazdagítsa őket és családjaikat a jövőben is!

 
2024/06/21

Te Deum a gimnáziumban

A 2023/2024-es tanévet bezárom... A várva várt mondat és a bizonyítványok átvétele előtt hálaadó szentmisében emlékeztünk vissza az eltelt tanévre, köszöntük meg mindazt, amivel az iskolában és az iskolán kívül találkozhattunk épülésünkre, lelkünk és szellemünk gazdagítására. A dicséret szavai után a kitűnő és jeles tanulók, valamint a közösség életét segítő diákok jutalomkönyveket vehettek át. Végül pedig hálatelt szívvel búcsúztunk Zsuzsa nővértől, aki 16 évnyi igazgatóság után elköszön az intézménytől.

2024/06/21

DÖK-nap

Hagyományainkhoz híven, a tanév utolsó napján, a diákönkormányzat szervezésében megannyi programon vehetett részt a gimnázium ifjúsága. Nem csupán táncház és különböző csapatjátékok álltak a diákok rendelkezésére, de a kreatívabbak a művészsarokban is megtalálták a nekik tetsző foglalkozást. Az esemény pedig a versenyek eredményhirdetésével zárult, ahol a legrátermettebb és legkreatívabb teljesítményt értékeltük. Hálásan köszönjük a diákönkormányzat szervezését és Balázs Anita tanárnő patronáló, közösségépítő munkáját.

2024/06/21

Drámanap

A drámanapon a diákok a Notre Dame Pódium színjátszó csoport 3 előadását tekinthették meg, a legifjabb csoport előadásában a Farkasok és Piroskák c. előadást, a felső tagozatosok előadását, a Roshambot, és a gimnazisták előadásában a Szentivánéji álom Mesteremberek részletét. tovább >>

2024/06/18

"Barátság-koncert" Grazban

Iskolánk Iniciálé Kamarakórusa izgalmas ausztriai utazáson vett részt  2024. június 12. és 16. között. Énekkarosaink a grazi Augustinum Püspöki Gimnázium kórusának meghívására érkeztek Grazba,  ahol június 14-én osztrák, szlovén és cseh kórusokkal együtt adtak hangversenyt. A program része volt az útba eső természeti látnivalók és nevezetességek meglátogatása. 
tovább>>

2024/06/17

A Notre Dame Pódium újabb előadásai

A tűz balladája címmel adta elő iskolánk színjátszóköre, a Notre Dame Pódium, Gáli József színművét.
Vendégszereplésben a nagyváradi Szent László Katolikus Líceumban majd Biharkeresztesen adták elő William Shakespeare: Szentivánéji álom című vígjátékát. tovább>>

2024/06/16

Diákjaink a Tomori Kadét Kupa történelmi versenyen

A Svetits "Kurjongó Kecskebékák" csapata bejutott a IV. Tomori Kadét Kupa országos, hazafias, történelmi verseny döntőjébe.  A csapat tagjai:  Bányai Zoltán 8. B, Kádár Zoárd 8. A, Kovács Tibor 8. A, Moldoványi Ádám 8. B Felkészítő tanár: Baranya Csaba

2024/06/16

„Íme újjá teremtek mindent!” (Jel 21,5) – Egyházmegyei rajzverseny - 2024

Óvodás korosztályban I. helyezést ért el Milka Mira (Halacska csoport)
Általános iskolás korosztályban Makai Dóra (1.a) és III.helyezett lett. A idei rajzverseny eredményhirdetését június 11-én Debrecenben, a Szent Anna-székesegyházban tartották. A díjakat Palánki Ferenc megyéspüspök adta át. tovább >>
2024/06/13

Magyarország jó tanulója, jó sportolója

Kovács Ármin, iskolánk 8.B osztályos tanulója megkapta a "Magyarország jó tanulója, jó sportolója 2023" címet - a 2022/2023. tanévben elért kimagasló tanulmányi eredményéért és sportteljesítményéért. Szívből gratulálunk!

2024/06/13

“Legyen más a szenvedélyed”

A Szenvedélyes Juniális keretében megrendezett “Legyen más a szenvedélyed” versenyen az 1.helyet hozta el iskolánk csapata: Baranya Luca, Berényi Rebeka, Hornyák Szofi, Kónya Dorina és Szálkai Hédi (11. A). Ügyességi, műveltségi és logikai feladatokban kellet helytállniuk a versenyen, melynek fő témái a szenvedélybetegség és a függőségek voltak. Gratulálunk!
2024/06/11

"A Kezek összeérnek" Kárpát-medencei történelemverseny

2024. június 4-én az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium által meghirdetett "A Kezek összeérnek" Kárpát-medencei történelemversenyen szerepeltek diákjaink. 
Berényi Rebeka és Elek Dániel 11. A osztályos tanulók III. helyezést értek el. 
Mosolygó Dorka és Molnár Ádám 11. B osztályos tanulók szintén részt vettek a versenyen, az ő előadásmódjukat a szakmai zsűri külön kiemelte. 
Szívből gratulálunk nekik!
Felkészítő tanáraik Baranya Csaba és Csikós Dávid
2024/06/11

Az énekkar kirándulása Pécsre, Harkányba

Gimnáziumunk énekkara június 6. és 8. között Pécsre és Harkányba utazott. Kórusunk a harkányi Jézus Szíve templom búcsújára kapott meghívást, ahol a szentmisén énekes szolgálatukkal, a mise utáni hangversenyen pedig egy egyházi kórusművekből összeállított műsorral tették emlékezetesebbé a plébánia ünnepét.  tovább >>

2024/06/10

IDF világbajnokság

Kuhn Rebeka (8.A)
A Horvátországban megrendezett IDF (International Dance Federation) világbajnokságon az Attitude tánceggyüttes tagjaként kiemelkedő eredményeket ért el
Felnőtt Show duó 6. hely
Felnőtt Show formáció 2. hely
Junior Show kiscsoport 1. hely
Szívből gratulálunk!
2024/06/05

Diákolimpiai sikerek röplabdából

Május 26-án Csepelen rendezték meg az idei IV. korcsportos strandröplabda diákolimpiát ahol a Svetits Gimnáziumot képviselve a KOSZTIN-SZÁMADÓ ZÉTÉNY/KÓKAI BALÁZS páros az 5.helyen végzett, SZABÓ MÁRTON/ KARMANOCZKI MÁTÉ párosok a 12.helyen végeztek. TÓTH BOTOND (8.B) és TÓTH BALÁZS (6.c) a 4. korcsoportban "A" kategóriában 9. helyezettek lettek, a Szabadkikötő-Friends Cup-on u16-os 4*-os versenyen 3. helyezést értek el. 
Gratulálunk a fiúknak! tovább >>

2024/06/03

Bokrétás táncosunk

BRANDA HENRIK (7.B) a Gyermek Néptáncosok XVI. Szólótánc Fesztiválján a legrangosabb elismerést érdemelte ki - immár másodszor - a szakmai zsűritől: bokrétás táncos lett. Büszkék vagyunk rád, Henrik!

2024/05/30

Kötelező másképp

Szabó Magda Abigél című regényét a 8.B osztály tanulói csoportmunkában dolgozták fel az elmúlt hetekben. Született képregény, gimnáziumi tablót, Matula-alaprajz, Abigél-szobor üzenetekkel, Svetits - Matula összehasonlítás, a történelmi hátteret feltáró tabló, a kiközösítés és befogadás témáját vizsgáló plakát. A projektmunka zárásaként pedig ellátogattak a Szabó Magda Emlékházba, ahol tovább bővíthették ismereteiket Debrecen híres szülöttjéről.

2024/05/28

Örömteli sporteredmények

Pusztai Dóra,10.A osztályos diákunk újabb sportsikerei:
Junior Triatlon Európa Kupa abszolút 8.hely
Magyar mix váltó tagjaként 1.hely
Szívből gratulálunk kimagasló sporteredményeihez!
tovább >>

2024/05/24

Vármegyei versenyeredmény

Az „Olvasni a világot” – online vármegyei olvasói versenyen OROSZ ORSOLYA (8.B) 80 diák közül a 6. helyen végzett. A verseny témája Az emlékek őre (Lois Lowry) című disztópia volt.
Gratulálunk a szép eredményhez!
2024/05/21

Sportos reggelek

A diákönkormányzat szervezésében három napon át közös mozgással indítottuk a reggelt, és különféle programokkal ösztönöztük a diákokat az egészségtudatos életmódra, és hogy a sportolás a mindennapjaik részévé váljon. Szerdán és csütörtökön zumba és aerobic foglalkozások várták a diákokat, míg pénteken egy közös bemelegítést követően, az 1 km-es iskolakört teljesítettük.

2024/05/20

Lauder Innovációs Maraton 2024

2024. május 16-án és 17-én került megrendezésre a budapesti Lauder Javne Iskola által megszervezett Innovációs Maraton. Iskolánkat Csete-Czinege Luca, Babály Dániel és Mátyás Levente 9.A osztályos tanulók képviselték. A döntőben egy aktuális környezetvédelmi kihívásra kellett reagálniuk, melyre a GreenCoin applikáció megtervezésével válaszoltak. A szakmai zsűri kiemelte gyakorlatias és találékony ötletüket, ezzel országos II. helyezést érve el! Szívből gratulálunk nekik és tanáruknak, Csikós Dávidnak!
Cikk a programról >>

2024/05/18

Szeretet Afrikából

Intézményünkben vendégeskedik a napokban Judith nővér, aki a Boldogasszony Iskolanővérek (SSND) Afrika Tartományának tagja. tovább >>

2024/05/15

Matekversenyen dobogós hely

A Medve Szabadtéri Matekversenyen jegesmedve kategóriában 2. helyezést ért el Deák Kevin (11.B) és Molnár Ádám (11.B). Gratulálunk nekik! Felkészítő tanáruk: Dr. Tóth Anna

2024/05/13

Versenyeredmény kémiából

Bordosi Gergő 10.B osztályos tanuló 1.helyezést ért el a Curie Kémia Emlékverseny  országos döntőjében kísérletbemutatás kategóriában. Gratulálunk neki! Felkészítő tanár: Dr. Tóth Anna

2024/05/13

„Csak tiszta forrásból” rajzverseny

Magyarország étele 2024 szakácsverseny keretében megrendezett „Csak tiszta forrásból” rajzversenyen Csete-Czinege Luca 9. A osztályos tanuló különdíjban részesült.

2024/05/09

Óvodásaink öröme

Óvodásaink örömmel vették birtokba megszépült játszóudvarukat. Ervin atya Isten áldását kérte a gyermekekre, új játékokra. Köszönjük a sok szülői támogatást a jótékonysági bálon és az Alapítványon keresztül!

2024/05/09

Atlétika versenyeredmény

Bocskay Áron, intézményünk 9.B osztályos tanulója a Gödöllön megrendezett U16 Területi Liga Atlétika Versenyen 300 méteren III.helyezést ért el. Szívből gratulálunk eredményéhez

2024/05/07

Versünnep

Nemrégiben Kóti Árpád emlékére szervezett szavalóversenyt a Debreceni Színjátszó Stúdió a Csokonai Fórum Orfeumában. BABÁLY DÁNIEL (9.A) ifjúsági kategóriában (7-18 évesek) a III. díjat érdemelte ki.
Szép volt, Dani!
2024/05/04

„Ajkunkon a hálaének, öreg Svetits Isten véled…”

Gimnáziumunk végzősei – hagyományainkhoz híven - a sok kedves emléket idéző folyosókat, termeket végigjárva búcsút mondtak diáktársaiknak, elköszöntek tanáraiktól, az intézmény dolgozóitól. Kiemelkedő közösségi, tanulmányi munkájukért, sportteljesítményükért, példamutató emberi tartásukért a legkiválóbb ballagók jutalomban részesültek.

2024/05/03

Köszönjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogatják oktató-nevelő munkánkat!

Kedves Támogatóink! 2023-ban az 1 %-os felajánlásokból 2 783 943 Ft érkezett alapítványunk számlájára. Ez az összeg és adományozóink nagylelkű befizetései tették lehetővé a rászoruló diákok támogatása mellett iskolánk szélessávú internet hálózatának és IKT eszközeinek fejlesztését. Játszóudvarunk megújítása, fejlesztése is így valósulhat meg - kiegészítve a szülői bál bevételét.

2024/05/02

Áprilisi versenyeredmények az általános iskolából

Színvonalas és igényes projektfeladatukkal Szakály Anna és Szalai Nóra 6.c osztályos tanulók a Hebe Kft. által szervezett országos Nyelvmester csoportos projektversenyen 2.helyezést értek el. Gratulálunk munkájukhoz! 
További helyezettek: Sarkadi Eszter, Szigeti Hanna (6.c), 4. helyezés; Dienes Bence, Kovács Zalán, Varjú Gergely (6.c), 10 hely. Felkészítő tanáruk Mászlainé dr. Nagy Judit volt. 
tovább >>

2024/05/01

Áprilisi fantasztikus sporteredmények a gimnáziumból

Pusztai Dóra, iskolánk 10.A osztályos diákja a Duatlon Diákolimpia Országos Döntőn III.helyezést, a Duatlon OB-n egyéni IV. , csapat II. helyezést, és a Duatlon OB mix váltóban III.helyezést ért el.
Szívből gratulálunk eredményeihez!

2024.április 27-én a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma a Katolikus Iskolák Diáksport Szövetsége támogatásával, rendezte meg a Magyar Katolikus Iskolák Vívó Bajnokságát.  Berényi Rebeka Anna 11.A osztályos tanulónk a női párbajtőr versenyszámban a 2023-as évhez hasonlóan 1. helyen végzett. tovább >>

2024/04/30

DÖK-programok áprilisban

Ha április, bolondság: ennek jegyében a diákönkormányzat színes programokkal gazdagította a hetet.  Volt osztályfőnökcsere, színnap, fura kiegészítők napja, táskamentes és pizsamanap is. 

2024/04/30

Svetits Bál

Hangulatos, jókedvű, igazi közösségi alkalom lett a 2024. április 27-ei Svetits Bál. Az estét színesebbé tette a diákok és pedagógusok lelkes produkciója, melyet svédasztalos vacsora, táncmulatság és tombola követett.
Hálásan köszönjük a szülői munkaközösségnek a szervezés lebonyolítását, és a jelenlévőknek a megjelenést. Köszönjük nagylelkű támogatásukat, 1 500 000 Ft segíti így játszóudvaraink és IKT eszköztárunk fejlesztését!

2024/04/30

Biológia versenyeredmény

XXXIV. Herman Ottó Kárpát-medencei Biológiaverseny vármegyei fordulóját április 26-án rendezték meg a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumában. Az egyéni versenyen  24 tanuló mérte össze a tudását. A rendkívül erős mezőnyben Kovács Tibor(8.A) az 5. helyen, míg Kádár Zoárd (8.A) a 8. helyen végzett. Gratulálunk Nekik és biológiatanáruknak Dr. Kókainé Varga Beatrix tanárnőnek!

2024/04/27

Diákjaink a Nemzeti Tudósakadémián

A 12. évfolyamos, biológia iránt érdeklődő tanulóink két tanéven keresztül vettek részt a Nemzeti Tudósakadémia programjain. A program célkitűzése az orvosbiológiai kutatások iránt érdeklődő tehetséges fiatalok felkarolása, tudományos munkájuk támogatása, a tudós életpálya modell vonzóvá tétele. Laboratóriumi gyakorlatok során sok izgalmas pillanatot élhettek át. Részt vettek interaktív orvosi gyakorlatokon, foglalkoztak génsebészettel, DNS-t szekvenáltak, baktérium transzformációt végeztek.

2024/04/23

Színház az egész világ!

A Svetits tornaterem is színházzá változott egy délelőttre. A gimnáziumi színjátszókör, a  Notre Dame Pódium Szentivánéji álom című előadását nézhették meg iskolánk tanulói. tovább >>

2024/04/22

MCC Bonus Intra Történelemverseny

A Mathias Corvinus Collegium Bonus Intra Országos Történelemversenyén Papp Ádám  10.B osztályos tanulónk második, Babály Dániel 9.A osztályos tanulónk hatodik helyezést ért el. Felkészítő tanáruk: Baranya Csaba
Gratulálunk nekik!

2024/04/21

Áprilisi túra a hófödte Pádison

A természetjáró szakkör tagjai lelkesen indultak a Bihari-hegységbe, hogy megcsodálják a híres tavaszi krókuszmezőt. Ám legnagyobb meglepetésükre a kárpáti sáfrányokat frissen hullott 20 cm-es hó borította. Körtúrájukon a Pádisról indulva a Ponor- és Glavoj-réten át a Csodavár-barlang érintésével érkeztek vissza a fennsíkra. A táj szépsége, az alacsonyabban fekvő réteken a hó alól kikandikáló virágok, a fenyőerdők, víznyelők, csobogó hegyi patakok látványa mindenért kárpótolta őket az erőt próbáló túra során.

2024/04/20

Legjobbnak lenni jó

FÜZESI ANNA (12.B), iskolánk súlyemelő élsportolója legutóbb a 2024. évi Iskolás Országos Bajnokságon korcsoportjában és súlycsoportjában I. helyezést ért el. 
Anna idei versenyeredményei elismerésre méltók: Junior Országos Bajnokság I. hely (országos csúcs), Olimpiai Reménységek Versenye (Raszyn) II. hely, Európa Kupa Csapatbajnokság (Ljubljana) I. hely, Felnőtt Országos Bajnokság II. hely, Savaria Kupa II. hely.
Küzdésed, kitartásod példaértékű, Anna!

2024/04/20

Mária-énekverseny

A Szent Anna Főplébánia szervezésében megrendezett Mária-énekversenyen 
7-8. osztályos kategóriában I. helyezést, 
3-4. osztályos kategóriában II. helyezést, 
1-2. osztályos kategóriában III. helyezést értek el tanulóink.
Óvodásaink is elhozták az I. , II. helyezést. tovább >>

2024/04/19

Rendhagyó énekóra

Április 18-án már másodszor vehettek részt rendhagyó énekórán iskolánk diákjai ebben a tanévben. Ezúttal a 25 éves jubileumát ünneplő Artisjus- és Liszt Ferenc-díjas Talamba Ütőegyüttes látogatott el intézményünkbe. A vidám koncerten a zene segítségével elképzelhettük az őskori mamutvadászatot, elrepülhettünk Afrikába, Dél-Amerikába, Andalúziába, a Hawaii-szigetekre, hallhattunk xilofont, marimbát, vibrafont, sőt olyan különleges ütőhangszereket is, mint az amadinda vagy a "steelpan".

2024/04/19

II. hely nemzetközi szavalóversenyen

A debreceni Tóth Árpád Gimnázium a költő születésének 138. évfordulója alkalmából Nemzetközi Középiskolai Szavalóversenyt rendezett, ahol 
BABÁLY DÁNIEL (9.A)
a 9-10. évfolyamosok kategóriájában II. helyezést ért el. A zsűri elnöke Bakota Árpád, a Csokonai Színház művésze volt.
Gratulálunk neki és Szemán Anikó tanárnőnek!

2024/04/18

Néptáncos sikerek

A Jászberényi Országos Gyermek és Ifjúsági Szólótáncversenyen  
Branda Henrik (7.B) KIEMELT ARANY
Vojtó Eszter (10.A) és párja ARANY minősítést
szerzett.
Büszkék vagyunk Rátok!
2024/04/16

Európa jövőjéért, Európa békéjéért…

A holokauszt magyar emléknapján megszervezett Fahidi Éva Párbeszédprogram bemutatásának és elindításának záróprogramjára intézményünkben került sor. Vendégül láthattuk Stadallendorf polgármesterét, a város küldöttségét, Debrecen alpolgármesterét, s Fahidi Éva, egykori diákunk sok kedves ismerősét, szellemi örökségének ápolóját.  >> tovább 

2024/04/16

Matematika versenyeredmény

Békési Áron (10.B) a Katolikus Középiskolák Matematika Versenyének országos döntőjében 7. helyezést ért el. Gratulálunk a kiemelkedő eredményéhez!  Felkészítő tanára: Dr. Tóth Anna

2024/04/15

Döntős eredmények a sportban

Leány Amatőr Röplabda Diákolimpia Országos Döntőn a SVETITS a 6. helyen végzett.
Gratulálunk a csapatnak és edzőjüknek, Nagyné Farkas Gyöngyvérnek!
Mezei futó Diákolimpia országos döntőjén iskolánkat 4 diák képviselte. Pusztai Dóra, 10. A osztályos tanuló 6.helyezett lett az V.korcsoportos döntőn 3000 méteren 11:25.9 (3:48 min/km) időeredménnyel. Szívből gratulálunk neki!  tovább >>
2024/04/14

“Lengyel, magyar, két jó barát…”

Április 10-14 között iskolánk vendégül látta a lengyel testvériskolánkat, a kielcei Kostka Katolikus Gimnáziumot. A közös szentmise és az iskola bemutatása mellett a lengyel diákokkal megismertettük Debrecen és Budapest főbb nevezetességeit, valamint a program részeként szervezett táncház és adrenalindús paintball meccs segített maradandó élményeket szerezni az diákoknak. tovább>>

2024/04/13

Lauder Innovációs Maraton verseny

Csete-Czinege Luca, Babály Dániel és Mátyás Levente 9.A osztályos tanulók a budapesti Lauder Javne Iskola által meghirdetett Lauder Innovációs Maraton országos döntőjébe jutottak! Szívből gratulálunk nekik!

2024/04/13

Tánc és karate eredmények, Iaido diploma

Jurás Liza 2. c  és Jurás László 1. c a Kelet-Magyarország Területi Bajnokságán Kunszentmártonban 
gyermek I E latin kategóriában I. helyen, 
A Magyar Bajnokság klubközi versenyén Budapesten  2. helyen végeztek.

Gyuricska Benedek 3. b a Shogun Sportegyesület versenyzője a Kyokushin Karate Diákolimpia Országos Döntőjében Kumite Gyerek I. Kategóriàban II. helyezett lett. Felkészítő edzője: Rácz Csaba 

Gratulálunk!

2024/04/12

Szép eredmény városi szavalóversenyen

A XXI. Debreceni Költészeti Fesztivál keretében megszervezett városi szavalóversenyen Babály Dániel (9.A) különdíjban részesült. 

Gratulálunk neki és Szemán Anikó tanárnőnek!

2024/04/08

Szavalóverseny a gimnáziumban

A magyar költészet napja és Kányádi Sándor születésének 95. évfordulója alkalmából lelkes verselők és figyelmes hallgatóság gyűlt össze a tavaszi szünet utáni első tanítási nap délutánján.

eredmények >>

2024/04/08

Notre Dame Pódium sikere

Közel 200 diákszínjátszó részvételével zajlott Derecskén a nemzetközi X. Kótsi Patkó János Minősítő Diákszínjátszó Fesztivál. 
tovább >>

2024/04/08

Csaták a sakktáblán

Békési Áron 10.B osztályos tanuló a sakk diákolimpia vármegyei döntőjén 3. helyezést ért el, a korcsoportos magyar bajnokságon pedig 5. helyezett lett. Gratulálunk neki!

2024/03/29

Bécsi kirándulás

Március 24-26. között a 11. évfolyam németül tanuló diákjai tanulmányi kiránduláson vettek részt Bécsben, Rozsosné Varga Borbála és Tóth Anna tanárnők vezetésével. tovább>>

2024/03/25

Arany és ezüst minősítések szólótáncversenyen

A hétvégén megrendezett VIII. Mikepércsi Béres András Szólótáncversenyen 
Tóth Lujza Mária és Rozsos Ádám  ezüst minősítést, Bráde Zsófia arany minősítést szerzett. A kis néptáncosok mindhárman a 4.C osztály tanulói. 
Szívből gratulálunk Nekik!
2024/03/23

Tavaszi túra a Bükk-fennsíkon

A természetjáró szakkör tagjai Bánkútról felkaptattak a Tar-kőre, a Bükk legmagasabban fekvő természetes kilátóhelyére, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a déli lankákra.  Innen a kora tavaszi virágokkal borított Zsidó-réten át leereszkedtek az Olasz-kapuig, majd a kb. 17 km-es túrájuk végén visszaérkeztek Bánkútra.

2024/03/22

ARANY az országos gregorián- és népdalversenyen

A "Rajeczky Benjámin" gregorián- és népdaléneklési versenyen gimnazistáink ARANY minősítést szereztek! Örömmel gratulálunk nekik és tanáraiknak: Suba Dorottya és Dr.Subáné Dombóvári Erika tanárnőknek!

2024/03/22

Angolszász ünnepek - vármegyei verseny

A Svetits Gimnázium 8.-os diákjai az I. és a II. helyet szerezték meg. Értékes nyereményeik tárgyjutalmak, valamint 50-50% TELC B2-es szintű nyelvvizsga vizsgadíj támogatás. A csapatok tagjai Tóth-Rektor Heléna, Balázs Ákos Bence, Filipinyi-Tóth Zete (8.A), valamint Csiokmai Hanna Liza, Bányai Zoltán, valamint Sana Márk Richard (8.B) osztályos tanulók voltak. Felkészítő tanáruk Szurmai Tamás tanár úr. 
tovább >>

2024/03/21

Biológia versenyeredmény

A XXXIV. Herman Ottó Kárpát-medencei Biológiaverseny városi fordulójából Kádár Zoárd, Kovács Tibor, Szabó Domonkos 8.A osztályos tanulók továbbjutottak a vármegyei fordulóba, ahol a legjobb 25 versenyzővel mérik össze a tudásukat.
Felkészítő tanáruk: Dr. Kókainé varga Beatrix tanárnő
2024/03/09

Around the World

Az „Around the World in English - Ireland” – vármegyei angol kultúrtörténeti verseny második, döntő fordulójában Herényi Boglárka (10.B) 6., Kovács Nelli (10.B) 8. helyezést ért el.
Szeretettel gratulálunk.
Felkészítő tanáruk: Lukács Katalin
 

2024/03/07

Legfrissebb sportsikerek a gimnáziumban

Röplabda "B" lány V.-VI. korcsoportos Diákolimpia Vármegyei Döntőn iskolánk csapata  I.helyezést ért el. Irány az országos döntő! 
A IV. korcsoport leány röplabda diákolimpia városi és megyei döntő ezüstérmese is a Svetits csapata lett.
Szívből gratulálunk a csapatoknak és edzőjüknek, Nagyné Farkas Gyöngyvér tanárnőnek!

Jertyity Gergő 11.B a VI. korcsoport tollaslabda megyei döntő 3.helyezettként, országos döntőbe jutott. Gratulálunk!

2024/03/07

Kosárlabdásaink sikere

Kosárlabda Diákolimpia Megyei Döntőn V.-VI.korcsoportban mind a leány mind a fiú csapatunk  II. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk: Bodnár Margit 
Szívből gratulálunk a  mindkét csapat tagjainak és a felkészítő tanárnak!

2024/02/26

Emlékezés

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából Olofsson Károly, azaz Placid atya életével ismerkedhettünk meg. A szélsőbaloldali elnyomó hatalom noha hányattatott sorsot szánt Placid atyának, de a Jézusba vetett hite állhatatossá tette a több évtizedes meghurcoltatása során. Élete legyen számunkra példa, hogy mi is hűséges tanúi lehessünk az örök értékeknek; a teremtő Isten iránti hűség, az élő Krisztus példamutatása és a mindent átható Szentlélek vezesse életünket.

2024/02/17

Siker a vívás sportágban

Berényi Rebeka 11.A osztályos tanulónk a hétvégén Szolnokon felnőtt szabadidős vívóversenyen vett részt, ahol a második helyezést érte el. Teljesítményéhez szívből gratulálunk! 

2024/02/16

Francia OKTV

Rácz Julianna 12. B osztályos tanuló francia nyelvből részt vett az OKTV II. fordulójában. Kitartó, lelkes munkájához gratulálunk neki!  
Felkészítő tanára: Rozsosné Varga Borbála 
 
2024/02/15

Angol nyelvi verseny

A Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma és az Euroexam Vizsgaközpont kétfordulós komplex nyelvi versenyén angol nyelv B2 kategóriában Csete-Czinege Luca (9.A) 1., Kádár Kamilla (10.A) 3. helyezést ért el.
Felkészítő tanáruk: Lukács Katalin
Gratulálunk!

2024/02/15

Angol OKTV eredmény

Kuhn Veronika (11.B) angol nyelvből az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) II. fordulójába jutott. 
Felkészítő tanára: Lukács Katalin
Gratulálunk!

2024/02/14

Röplabdás lányaink sikere

Az V.-VI. korcsoport lány amatőr röplabda DIÁKOLIMPIA városi bajnoka lett a SVETITS csapata.

Gratulálunk!

2024/02/12

"Mesterségünk címere..." Foglalkozások elevenedtek meg a felsős farsangon

"Orvosok", "szakácsok", "rendőrök", "tanárok", "légi kísérők","focisták" és mindenféle egyéb foglalkozásúak önfeledten szórakozhattak együtt  február 9-én, a felsős farsangon. A jelmezverseny mellett kvízjáték is volt, és persze fergeteges nagy táncos buli, melyből nem hiányozhatott a hangulatos műfüst sem...

2024/02/11

"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan...” (Nikosz Kazantzakisz)

A 9. évfolyamos diákjaink ebben a tanévben tánciskolai keretek között tanultak standard és latin táncokat, melynek a záróeseménye zajlott február 9-én.
Az ifjú hölggyé és fiatal úrrá érett kilencedikesek lelkesen és derűsen táncoltak angol- és bécsi keringőt, de a rumba, a szamba és a cha-cha-cha is helyett kapott a repertoárban.
Felkészítőjük Szurmai Tamás tanár úr volt.

2024/02/10

Vidám farsangolás a gimnáziumban

Február 8-án gimnáziumunk Diákönkormányzata farsangot szervezett. Jelmezverseny, csapatverseny, közös fánkozás, csapatjátékok és tombolasorsolás színesítette a jókedvű délutánt.

2024/02/05

Matematika versenyeredmény

Békési Áron 10.B osztályos tanuló a Katolikus Középiskolák Matematika Versenyének második fordulójába jutott.
Felkészítő tanára: Dr. TóTh Anna
Gratulálunk!

2024/01/31

Úszásban sporteredmény

Kinczel Anna 3. c
Úszás Diákolompia városi döntőjén
50 m mellen I.,
50 m háton III. helyezést ért el.

Gratulálunk!

2024/01/22

Informatika versenyeredmények

A Nemes Tihamér Országos Alkalmazói Tanulmányi Verseny II. fordulójába jutottak
Csete-Czinege Luca 9.A, Babály Dániel 9.A osztályos tanulóink.

Iskolánk 3 fős csapata: Papp Ádám 10.B., Csete-Czinege Luca 9.A, Babály Dániel 9.A a XXII. Kozma László Országos Informatikai Alkalmazói Tanulmányi Verseny II. fordulójába jutott.
A II. fordulóban szerzett országos negyedik helyezettel tovább jutottak a verseny döntőjébe.

Felkészítő tanáruk: Szűkné Iski Izolda
Gratulálunk!

2024/01/20

Országos eredmény vívásban

Berényi Rebeka, iskolánk 11.A osztályos tanulója 8. helyezést ért el a Budapesten megrendezett országos junior vívóbajnokságon egyéniben, csapatban pedig az ötödik helyet szerezte meg társaival. Gratulálunk teljesítményéhez! 

2024/01/19

Mindig a csúcson

Pusztai Dóra, iskolánk 10.A osztályos tanulója lett  2023-ban  az Ifjúsági Triatlon Ranglista  I. helyezettje és egyben Aranyjelvényes sportolója. Szívből gratulálunk sikereihez!

2024/01/13

Iskolába hívogató III. pillanatképei

Az iskolába készülő óvodások a farsangra hangolódva érdekes iskolai feladatokat ügyesen, vidáman oldottak meg, természetesen most már az első és a második osztályos padokban ülve. Majd farsangi fánkot készítettünk, s eljártuk a farsangi táncot is.

2024/01/03

Lélektől-lélekig járó pillanatok

A téli szünetről visszatérve még mindig szívesen emlékszünk vissza arra a december 21-én lezajlott jótékonysági eseményre, melyen iskolánk 11.A osztályos tanulói adtak zenés-verses műsort a Kenézy Gyula Kórház Rehabilitációs Osztályán. tovább >>

2023/12/21

Pásztorok éjszakája - általános iskolásaink karácsonya

Idén karácsonykor a Pásztorok éjszakáját tekintette meg az általános iskolai közönség, a negyedik évfolyam előadásában. A betlehemi pásztorok időutazása felidézte nekünk Krisztus születését és azt, hogyan vigyázott a tüzükre a Messiás.
tovább >>

2023/12/20

Varázslatos színdarab

Az idei évben Selma Lagerlöf A karácsonyi rózsa legendája című darabjával örvendeztették meg gimnáziumunk 8. évfolyamos diákjai tanáraikat, szüleiket és diáktársaikat.
tovább >>

2023/12/19

Brüsszelben az MCC-vel

December 4-7. között gimnáziumunk diákja, Papp Ádám (10.B) 14 magyar középiskolás diákkal egy tanulmányi kiránduláson vett részt Belgiumban a Mathias Corvinus Collegium pályázatának köszönhetően.

tovább >>

2023/12/19

Néptánc sikerek

A XIII. Országos Ifjúsági Szólótáncverseny válogatón Vojtkó Eszter (10.A) és Szakály Máté (11.A) párjával bejutott a döntőbe.

részletek >>

2023/12/17

Csengetett az angyal

Óvodánkban december 14-én csengetett az angyal. Az óvodások a karácsonyfát körbe állva versekkel, énekekkel hálálták meg a sok, szép ajándékot, amit kaptak.

2023/12/17

Szent Erzsébet fillérek az ovodásoktól

Átadtuk a lelkesen gyűjtögetett Szent Erzsébet filléreket a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, akik segítenek eljuttatni a rászoruló gyerekekhez. Hálás köszönet a családoknak a gyűjtésben való részvételért!

2023/12/13

Röplabda eredmény

Az V-VI. kcs. Nyílt fiú röplabda diákolimpia országos döntőjébe jutott a SVETITS csapata. Edzőjük F. Nagy Bence.
Gratulálunk!

2023/12/08

Karácsonyi hangverseny

Pillanatképek a fantasztikus adventi hangversenyről! Köszönjük a kóristáknak s a tanároknak a sok munkát, hogy ilyen csodás élményben részesítették a szülőket, tanárokat, diákokat!

2023/12/08

Szalagtűző

Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepén - az iskolanővéri hagyományokhoz híven - végzőseinkért imádkoztunk a szentmisén, melynek végén megkapták megáldott szalagjaikat.
tovább >>

2023/12/05

Adventi gyertyagyújtás a gimnáziumban

Koszorúmegáldással kezdték meg az adventi készületet a Svetits Gimnázium diákjai, tanárai. Minden osztály koszorúján felragyogott az első gyertya fénye; imádkoztunk, hogy bennünk és családjainkban is növekedjen advent folyamán a béke, öröm és szeretetet.
tovább >>

2023/12/02

A DÖK élete

  • Elnökválasztás
  • Svetits "After"
  • ITT AZ ADVENT!
  • Áprilisi bolondok hete
    tovább >>
2023/11/29

Thanksgiving

A debreceni Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium által a 7-8. évfolyamos diákok részére szervezett „THANKSGIVING” kétfordulós angol nyelvi vetélkedőn gimnáziumunk csapata igen szoros versenyben 4. helyezést ért el. tovább >>

2023/11/26

Iskolába hívogató II. képei

A mai napon az iskolába hívogatóban a gyerekek Bogyóval, Babócával és a többi rovarral részt vehettek az állatolimpián és kipróbálhatták mennyire ügyesek és sportosak.

2023/11/26

Őszi túra képei

A Svetits természetjáró szakkör lelkes túrázói november 25-én Debrecenből túráztak a Zeleméri templomromhoz. Gyönyörű őszi színekben pompázó erdőben fedezték fel a természet csodáit. 

2023/11/19

Szereteted nem felejtem

 A Szent Erzsébet Otthon által meghirdetett "Szereteted nem felejtem" mottójú rajzpályázatot igen szép eredménnyel zártuk!   Nagyon büszkék vagyunk diákjaink sikerére! Gratulálunk nekik, és felkészítő tanáraiknak! tovább >>

2023/11/17

Szép eredmények a „Csokonai 250” vetélkedőn

Gimnáziumunkat két csapat képviselte a „Csokonai 250” elnevezésű kétfordulós irodalmi-történelmi városi vetélkedőn. A lányok összeszokott csapata – Ambrus Francseszka, Karacs Sarolta, Szilágyi Fanni 10.A –II. helyezést, a fiúk – Deák Kevin és Fullajtár Zoltán 11.B, Fullajtár Ádám 9.A – IV. helyezést értek el.
Gratulálunk gimnazistáinknak és Szemán Anikó tanárnőnek!

 

2023/11/15

A Svetits alapítóira emlékeztünk

Gimnáziumunk a keddi Svetits-napon a rendalapító Gerhardinger M. Terézia anyára és az intézményt nagylelkű adománnyal létrehozó Svetits Mátyásra és nejére emlékezett. Szentmise után a Szent Efrém Férfikar játékos és lélekemelő koncertjén vehettünk részt. Ezt követően nővéreink és tanáraink az intézmény jeles történelmi helyszíneit, helyzeteit, meghatározó szereplőit elevenítették fel egy rendhagyó séta során.

2023/11/15

Svetits nap, meglepetés Szent Efrém koncert

A Svetits nap alkalmából az általános iskola apraja-nagyja meglepetés koncerten vett részt a Szent Efrém férfikar jóvoltából. Az előadás izgalmas és interaktív volt. Jó hangulattal fogyasztottuk el az ünnepi ebédet ezután.

2023/11/14

Újabb szép sporteredmény

A Magyar Levegősportok Szövetsége által szervezett MALESZ RULES - Rúd- és Légtorna Sport és Szabadidős Magyar Kupa-n rúdsport haladó, junior A kategóriában Perényi Panna (6.b) I. helyezést ért el.

2023/11/06

Sporteredmény

Ecsedi Réka, intézményünk 8.B osztályos tanulója I. helyezést ért el az International Budokai Ludovika Nemzetközi Karate versenyen. Gratulálunk!

2023/10/30

12.A-s diákjaink bálja

Hagyományainkhoz hűen megrendeztük végzőseink bálját. Az első báli estén Erdős István tanár úr és osztálya (12. A) örvendeztetett meg bennünket klasszikus zenére táncolt bécsi keringőjükkel >>tovább

2023/10/29

12.B-s diákjaink bálja

„Az ünnep Isten ajándéka”
A 12.B osztály bálján végzős lányainkat és fiainkat ünnepeltük. 
Családtagok, barátok, pedagógusok, diáktársak együtt örültek tiszta, őszinte, méltóságteljes jelenlétüknek. Kísérje és erősítse őket ennek az estének békés, meghitt hangulata az előttük álló – nagy döntéseket érlelő – időszakban is.

2023/10/26

Svetitsesek lengyelországi kirándulása

A Svetits huszonnégy diákja, valamint két tanára vett részt október 18-22-e között a lengyel-magyar iskolai cserekapcsolat keretében megszervezésre került kielcei kiránduláson. tovább >>

2023/10/23

Örvendezünk népdalénekes lányainkkal

Iskolánk két diákja, Vojtkó Eszter (10.A) és Sztancs Anna (11. A) október 14-15-én a Pendely Énekegyüttes képviseletében vettek részt a XX. Halmos Béla Országos Népzenei Találkozón Bonyhádon. Az énekegyüttes kiemelt nívódíjat kapott. Eszter szóló fellépését szintén kiemelt nívódíjjal jutalmazták.

Gratulálunk Nekik!

2023/10/23

Iskolába hívogató I.

Október 21-én szombaton lelkes óvodások és családtagjaik vették birtokba a tornatermet az első iskolába hívogató délelőttön. Kunyhóról kunyhóra járva, szorgos kezekkel jelenítették meg a három kismalac meséjét. tovább>>

2023/10/22

Október 23-ai megemlékezés a gimnáziumban

Gimnáziumunkban a Sétatörténelem című sorozat '56-os epizódjának megtekintésével indult az ünnepi megemlékezés. A nap rendhagyó módon folytatódott: diákjaink csoportokba szerveződve játékosan tesztelték tudásukat az október 23-ai eseményekről. A 10. évfolyam diákjai tíz különböző állomáson várták őket: Twister, keresztrejtvény, '56-os matematika, activity, kahoot, learningapps, kvíz, akadálypálya, a 16 pont mai átirata, '56 -os tárgyak felkutatása.

2023/10/21

Őszi túra a Zemplénben

természetjáró szakkör tagjai a hosszú hétvége első napján kellemes őszi időben a Zempléni-hegységben túráztak.  tovább >>

2023/10/21

Mementó '56

“Adj hát egy percet magadnak, s emlékezz! Csak egy percnyi tisztelgés a múltnak, mely nélkül jelened nem lehetne.” - Hatodikosaink műsorával emlékeztünk.

2023/10/18

Szívből gratulálunk Ármin sikeréhez!

Kovács Ármin, 8.B osztályos tanulónk a Budapesten megrendezett országos tornász bajnokságon serdülő kezdő korosztályban, egyéni összetett versenyben aranyérmet szerzett.
A 2023. évi bajnokság csapatversenyében a Budapest Honvéd Sportegyesület tagjaként versenyzett, mellyel a 2. helyezést sikerült elérni.
 

2023/10/18

Röplabda eredmény

V-Vl. korcsoportos férfi nyílt röplabda diákolimpia városi bajnoka a Svetits!!

2023/10/14

Debrecen 24- Aludj máskor!

Péntek 13-án, számunkra szerencsésnek mondható napon 22 diákkal és 3 kísérő pedagógussal a "Debrecen 24- Aludj máskor!" elnevezésű 24 órás vetélkedő előselejtezőjén vettünk részt. tovább >>

2023/10/12

Új gimnazistáink befogadása a Svetits közösségébe

Magyarok Nagyasszonya ünnepén szentmise keretében letették esküjüket és megkapták hetedikes diákjaink a nyakkendőt végzőseinktől. Ezzel 'teljes jogú' gimnazisták lettek. Isten gazdag áldását kérjük tanulmányaikra, gimnáziumi éveikre, hogy talentumaikat megsokszorozzák a középiskolában eltöltött évek alatt.

2023/10/07

Játékos nyílt nap a gimnáziumban

Egy izgalmas akadályverseny keretében, 14 játékos állomáson végighaladva ismerhették meg leendő tanítványaink majdani tanáraikat, tantárgyaikat, az iskola épületét. Betekinthettek a brit, francia, német kultúrtörténetbe, körbeutazhatták Európát, elgondolkodtató képek segítségével alkothattak egy mesét, megismerhették a titkosírás kémiai alapjait. tovább >>

2023/10/07

Október 6-ai megemlékezés a gimnáziumban

Mellékesek-e a mellékalakok?

Az aradi vértanúk emléknapján Erdős István tanár úr a debreceni Kossuth-szobor két mellékalakjáról, báró Perényi Zsigmondról és Szacsvay Lászlóról tartott előadást. tovább >>

2023/10/06

Általános iskolásaink október 6-ai megemlékezése

Az „Elhallgatott hősök nyomában” képzeletbeli időutazásra vállalkoztunk Judit nővér vezetésével. 1858-ban csendes ellenállásban éltek a magyarok, szinte csak a Kossuth-szakáll viselése árulta el, ha valaki nem értett egyet az 1848/49-es forradalmat és szabadságharcot leverő uralkodói rendszerrel. tovább >>

2023/10/06

Szabó Magda születésnapjára emlékeztünk

Kollégiumunk helyén állt valaha az épület, melyben Szabó Magda gyermekkorának meghatározó éveit töltötte. Az íróra, műfordítóra a 7. évfolyam diákjai prózarészletekkel, fuvolaszóval emlékeztek meg az alkotó születésnapján, október 5-én, s megkoszorúzták az emléktábláját.

2023/10/04

A Svetits természetjáró szakkör képei

A Svetits természetjáró szakkör lelkes túrázói szeptember 30-án a Bükk-hegységben jártak. Kellemes időben Szarvaskőről Bélapátfalvára sétáltak át. 

 

2023/10/01

Terményáldás óvodánkban

Pompás őszi napsütésben áldotta meg óvodásaink gyümölcsből, zöldségből készített alkotásait Kálmán József atya. tovább >>

2023/09/28

Nyelvek napja

Szeptember 26-án, a nyelvek napja alkalmából  szervezett programon vettek részt németet tanuló 10., 11., 12. évfolyamos diákok a Debreceni Egyetem díszudvarán.  tovább >>

2023/09/11

Búcsúzunk kedves öregdiákunktól, Fahidi Évától

Hálás szívvel emlékezünk minden látogatására, a diákságot bátorító, megható, inspiráló előadásaira. Utoljára idén februárban, a holokauszt emléknapjához kötődően e szavakkal búcsúzott: „Arra teremtettünk, hogy szeressünk.”  tovább >>

2023/09/10

Bozsik Torna

Mátyás Előd 3.c Bozsik Torna rendezvényen kiemelkedő játékos címet kapott.

2023/09/06

Kedves Szülők!

Áttértünk a Kréta digitális naplóra. Gyermekük már megkapta (vagy jövő héten kapja meg) a bejelentkezéshez szükséges adatokat, mellyel honlapunk e-napló ikonjára kattintva használhatják e felületet. tovább >>

2023/09/03

Veni Sancte a gimnáziumban

A 2023/24-es tanévet is szentmisével kezdtük. Hálát adtunk a nyár sok-sok ajándékáért, ill. az Úr áldását kértük közösségeinkre; kegyelméért fohászkodtunk, hogy a ránk váró feladatokat az új tanévben is hittel, örömmel, lelkiismeretesen teljesíthessük.

2023/09/01

Fantasztikus sporteredmény

Füzesi Anna, gimnáziumunk 12.B osztályos tanulója a Tatabányán megrendezett Junior Súlyemelő Országos Bajnokságon 167 kg összetettel I.helyezést ért el, új országos csúccsal szakításban (77 kg).
Szívből gratulálunk!

 

2023/07/17

M. Sára nővérünk örökfogadalma

Nagy örömre gyűltünk össze július 3-án, budapesti rendházunk kápolnájában, hogy együtt ünnepelhessenek Geröly Mária Sára nővérrel, aki ünnepi szentmisében tett örökfogadalmat. tovább >>

2023/07/02

Lengyelországi zarándoklat a békéért

"Ne féljetek esélyt adni a békére, a békét tanítani, a békét megélni … A béke lesz a történelem utolsó szava" (Szent II. János Pál)

Békességteremtő példaképeink nyomában - lengyelországi zarándoklat a békéért

2023/06/27

Angol nyelvi verseny

Bazsó Levente, Pető Jonatán,  Szabó Dorka (4. b)  
A „HELLO USA”
Országos angol nyelvi levelezős versenyen
Starter (A 0) korcsoportban
8. helyezését ért el.

2023/06/16

Te Deum a gimnáziumban

Ünnepélyes tanévzárásunkat szentmisével kezdtük, hálát adva az év minden ajándékáért,
öröméért, nehézségéért, emberszerető Urunk sok-sok kegyelméért. A kiemelkedő tanulmányi,
sport- és versenyeredmények, közösségi munka elismeréseként jutalmaztuk
legeredményesebb, legaktívabb, legönzetlenebb tanítványainkat.
Hálás szívvel köszöntünk el Erdeiné Poráczki Judit és Jászai Gyöngyvér tanárnőktől, akik
sokévtizedes tanári pályájukon kitartó, türelmes, inspiráló munkájukkal diákok sokaságával
szerettették meg tantárgyaikat, gazdagították alakuló személyiségüket.

2023/06/16

Dráma nap az általános iskolában

Iskolánk dráma napján megmozdult a tanulók apraja nagyja. Kezdésként a Notre Dame Pódium felső tagozatos diákjai repítettek minket az ókori Hellaszba. A görög mitológia ismert története Párisz almájáról szólt. A humoros történet őszintén megnevetette a nézőket.
A harmadik- negyedik évfolyam az óvodásokat és alsó tagozatos diáktársaikat szórakoztatták Egérmese című előadásukkal.
A vidám napot A D-faktor, vagy amit akartok elnevezésű színpadi tehetségkutatóval zárta a Notre Dame Pódium gimnazistákból álló formációja.

2023/06/14

DÖK-nap a gimnáziumban

A tanév vége felé közeledve gimnáziumunk diákönkormányzata megrendezte a hagyományos évbúcsúztató napját. A reggeli bemelegítő  közös zumba  után a diákság megannyi programból választhatta ki a neki megfelelőt:  a csapatsportoktól kezdve a társasjátékokon át egészen az életnagyságú honfoglalóval bezárólag a diákok megtalálhatták a számukra legkedvesebb tevékenységet.  A programok folytatásaként pedig a Svetits Art kiállítás képeit csodálhattuk meg, örvendezve tehetséges iskolatársaink munkáinak, majd  a színjátszókörünk meglepetés előadását tekinthettük meg.

2023/06/13

Sportnap az általános iskolában

A hűvös, szeles idő ellenére, a mai sportnapon is sok élményben volt a gyerekeknek része.  A zenés, felpörgető reggeli torna után karate bemutatón vettek részt a gyerekek, s próbálhatták ki, majd megmérkőztek egymással foci meccsek, kiütő, kötélhúzás, és egyéb versenyfeladatok keretein belül.

2023/06/10

„Magyarok az informatikában”

A „Magyarok az informatikában”
vármegyei informatika versenyen
Babály Dániel (8.A) 3. helyezett lett.
Felkészítő tanára: Szűkné Iski Izolda

2023/06/09

A Búzaszem bábcsoport sikere

Óvodánk Búzaszem bábcsoportja a Hajdú - Bihar Vármegyei Bábfórumon, a Vojtina Bábszínházban, arany minősítést kapott előadásáért. Fésűs Éva: A hencidai aranyalma című mesét adták elő nagy sikerrel. A pillangó csoportos gyermekek felkészítő pedagógusai: Endi - Békési Zita, Farkasné Nagy Mária, Szanics Ildikó és Németh Norbert voltak.

2023/06/09

Ökoskodó Komplex vetélkedő

Az "Ökoskodó Komplex vetélkedő a fenntartható fejlődésért" elnevezésű verseny döntőjében iskolánk csapata III. helyezést ért el. Csapattagok: Kuhn Rebeka, Keczán Lara, Pauk Antal és Szabó Domonkos 7.A osztályos tanulók. Felkészítő tanár: Dr. Kókainé Varga Beatrix. Szívből gratulálunk!

2023/06/09

Versenyeredmény fizikából

A Jedlik Ányos Országos Fizikaverseny döntőjén Kádár Zoárd 7.A  osztályos tanuló V. , Bányai Zoltán 7.B osztályos tanuló VII. helyezést ért el.
Gratulálunk az eredményhez!
Felkészítő tanáruk Jászai Gyöngyvér

 

2023/06/06

Megemlékezés

Egy test a mi hazánk, eleven valami!
Nem lehet azt csak úgy vagdalni, toldani.
Babits Mihály: Áldás a magyarra /részlet/
A trianoni békediktátum 103. évfordulóján a gimnázium diáksága megemlékezett az anyaországtól elcsatolt területekről, színmagyar közösségek határon kívülre kerüléséről és a magyarság egyik legnagyobb tragédiájáról.
kisfilm >>

2023/06/06

Általános iskolai versenyeredmények

Medve Szabadtéri
Matematika Csapatversenyen
ARANY MINŐSÍTÉST szerzett
Schmidt Adrienn (6.c) és Katona Hanga (6.c)

Szigeti Hanna és Szakály Anna (5.c)
A „HELLO USA”
Országos angol nyelvi levelezős versenyen
Kids korcsoportban
3. helyezést ért el.

A „Magyarok az informatikában”
vármegyei informatika versenyen
Deák Martin Ádám (5.b) 12.
Kalmár Imre (5.a) 20.
Nagy Dávid Marcell (5.b) 63.helyezést ért el.

2023/06/06

National Geographic Magyarország pályázati eredmény

Csete-Czinege Dániel 6. c osztályos diákunk alkotása, amelyet a National Geographic Magyarország pályázatára készített, különdíjas lett s így kiállították a Művészetek Palotájában.
Örömmel gratulálunk!

 

2023/06/06

A Notre Dame Pódium újabb sikere

Derecskén, a hétvégén került megrendezésre a 10. Színházi Olimpia keretében, a IX. Kótsi Patkó János Minősítő Diákszínjátszó Fesztivál. Diákszínjátszóink közönségsikert aratott, a zsűri által is magas színvonalúnak értékelt produkciója, a Párisz almája ezüst minősítést kapott.
Gratulálunk a Notre Dame Pódium tagjainak! Felkészítő tanáruk: Farkasné Bakai Barbara

2023/06/01

Kirándulás Olaszországban

A Svetits Gimnázium olaszos tanulói közül 27-en voltak idén észak Olaszországban tanulmányi kiránduláson május 22-25-ig. Szállásunk a tengerparti Bibione városában volt, ahová buszunkkal hétfő délután érkeztünk. Aznap megálltunk a híres Miramare kastélynál, és ehettünk az óriás fánkokból is. Második napunkon az utazás fáradalmait pihentük ki a tengerben megmártózva, majd délután Portogruaro városába látogattunk el. Nem maradhatott el az utánozhatatlan olasz pizzák, tészták és desszertek megkóstolása sem.

2023/05/31

Jótékonysági futóversenyeredmények

Orosz Orsolya 7.B osztályos tanuló a 8.Jótékonysági Tündérfutáson 3,5 km-en abszolút női II.helyezést, a IX. Hajrá Futás Nagyerdei Jótékonysági futóverseny II.fordulóján III.helyezést ért el. Szívből gratulálunk eredményeihez!

2023/05/29

Notre Dame Pódium

A Festum Varadinum keretében a nagyváradi várban majd Biharkeresztesen lépett fel gimnáziumunk színjátszó társulata.
Remek színjátékkal vidámságot hoztak a biharkeresztesi nézők szívébe. William Shakespeare : Sok hűhó semmiért című darabját utoljára játszotta a Notre Dame Pódium.
A szervezők lelkes és áldozatos munkája tette lehetővé, hogy iskolánk falai közül kilépve újra megmutathatták tehetségüket a diákszínjátszóink ezen a csodálatos napon.

2023/05/26

Kreatív Műveltségi Vetélkedő

A Katolikus Pedagógiai Intézet által meghirdetett Kreatív Műveltségi Vetélkedő 

II. fordulójában 13. helyezést ért el iskolánk háromfős csapata: Fekete Dorottya, Fülöp Eszter és Szilágyi Fanni  (9.A). Diákjaink az ország 132 csapata között álltak helyt  kreatív, lelkes és kitartó munkájukkal. 

Felkészítő tanár: Szemán Anikó 

2023/05/23

Országos Angol Tanulmányi Verseny döntő

Sana Márk Richárd 7.B osztályos tanulónk 7. helyezést ért el a hétvégén Békéscsabán megrendezésre került Országos Angol Tanulmányi Verseny döntőjében, ahová az első forduló után több, mint 2700 a második forduló után pedig 176 diák közül válogatták be az ország legjobb 26 versenyzője közé. Szívből gratulálunk! Felkészítő tanára Szurmai Tamás tanár úr volt. 

2023/05/23

XII. Tisza Triatlon OB versenyeredmény

Pusztai Dóra 9.A osztályos tanulónk a XXXII. Tisza Triatlon OB -n egyéniben korcsoportos 1. helyezést, felnőttek között III.helyezést, csapatban I. helyezést ért el. Szívből gratulálunk! További sportsikereket kívánunk!

2023/05/23

Fuvolás Kamarazenei Találkozó

A Berettyóújfaluban megrendezett  2. Fuvolás Kamarazenei Találkozón  Rácz Julianna (11.B) Duó kategóriában  4.korcsoport)
Arany minősítést szerzett.

Büszkék vagyunk lelkes hangszeresünkre!

2023/05/23

Májusi versenyeredmények az általános iskolában

Szabó Hanna 4.a
az MTMSZ Magyar Bajnokságán csapatával
Fantasy formáció gyerek kategóriában
I. helyezést ért el.

Endi Ábel 4.a
Bozsik Torna rendezvényen
Kiemelkedő játékos
címet érdemelt ki.

Grünwald Bella 2.c
A III. Nemzetközi "Zongoramesék" Online Zongoraversenyén 2. korcsoportban
 Ezüst díjat kapott.

Grünwald Bella, Navratil Zoé 2. c
A Szabadidősport Országos Bajnokságon
II. helyezést értek el.
(Csömör, 2023.május 6.)

Gratulálunk nekik!

2023/05/22

Táncbemutató

A Svetits 9. osztályos tanulói, hozzátartozói, valamint tanárai gyűltek össze május 19-én délután az évfolyam hagyományos évzáró táncbemutatójára. A diákok a tanév során megtanult standard és latin táncokat mutatták be a közönségnek. Láthattunk angol és bécsi keringőt, valamint szambát, rumbát és cha-cha-chát is. A bemutató végén a tanulók felkérték hozzátartozóikat egy keringőre, a táncos fiúk pedig egy szál rózsával köszönték meg a lányok közreműködését. A táncokat Szurmai Tamás tanár úr tanította be.

2023/05/18

EB válogatott focistánk

Hornyák Csaba 10. B osztályos diákunkat beválogatták a labdarugó nemzeti csapatba, az U17-es EB-keretbe. 

tovább >>

Gratulálunk neki és büszkék vagyunk rá!

 

2023/05/16

HortobágyON döntős eredmény

Kovács Tibor 7. A osztályos tanuló a HortobágyON természetismereti verseny országos döntőjén 3. helyezést ért el. Eredményéhez gratulálunk! Kívánunk továbbra is elkötelezettséget a természet szeretete iránt!

 Felkészítő tanára: Dr. Kókainé Varga Beatrix

2023/05/16

Élményfestés felhívás

Élményfestő foglalkozásaink olyan népszerűek lettek, hogy legutóbbi témánkat három csoportban is megfestettük, összesen 26 tanulóval.
Az egyedi naplementés elefántos sziluett képek anyák napi ajándékként készültek. Vannak akik visszatérő festők és vannak olyanok is akik még csak most találkoztak az alkotás ezen formájával.
Ebben az évben már csak egyetlen alkalommal találkozunk, június 16-án pénteken.
Mindenkit szeretettel vár Szabó Tímea és F. Bakai Barbara tanárnő.

2023/05/14

Első hely a tornászbajnokságon

Országos Vidékbajnokság serdülő egyéni összetett bajnok lett Kovács Ármin (7.b).
Csapatban pedig másodikok lettek a Bp Honvéd színeiben.
Gratulálunk!

2023/05/10

Kihívás vagy probléma?

Életünk során számtalan nehézséggel találkozhatunk, melyekre tekinthetünk izgalmas, kreativitásunkat, belső erőforrásainkat aktiváló kihívásként, lehetőségként vagy elkerülendő energiacsapdaként, bosszantó problémaként. A Boldogasszony Iskolanővérek rendjét alapító Terézia anya nyomán a pozitív hozzáállás, a nyitottság fontosságára hívták föl figyelmünket Terézia anya mai szerzetesei őszinte tanúságtételükkel és az izgalmas feladványokkal.

2023/05/10

Terézia anya nap az általános iskolában

A Terézia anya karizmáihoz igazodó Challenge-re érkezett pályamunkákat, megoldásokat egy független zsűri bírálta. A legkiemelkedőbbek jutalomban részesültek, sőt meg is tekinthettük őket. Az iskolanővérek még bábelőadással is készültek az 1-2. évfolyamosok számára. A habos kakaó és fonott kalács most se maradhatott el. Diákjaink jóllakottan, vidáman folytathatták napjukat.

 

2023/05/07

Ballagás

Meghitt teremátadó, búcsú a gimnáziumi diáktársaktól, tantermektől, köszönet a szülőknek, tanároknak, nevelőknek; a kiemelkedő tanulmányi eredmények, sportteljesítmények, a közösségért végzett önzetlen munka elismerése, jutalmazása és őszinte hálaadás az Úristennek: ezek a hagyományos svetitses ballagás legfontosabb, legünnepélyesebb pillanatai. Idén újra e megszokott módon köszönhettek el tizenkettedikeseink, s áldással folytathatják életútjukat.
Kívánjuk, nemes, küzdő, szabad lélekkel, bátran, hittel induljanak „csillagkeresésükre”…

2023/05/05

Lelkes részvétel elsősegélynyújtó versenyen

A Magyar Vöröskereszt által szervezett 51. Országos Elsősegélynyújtó Verseny Területi fordulóján iskolán diákcsapata (Csete-Czinege Luca, Babály Dániel, Nagy Vera, Filipinyi-Tóth Zete, Kovács Tibor) III.helyezést,
tanári csapata (Bodnár Margit, Tóth Anna, Balázs Anita, Sipos Nóra, Baranya Csaba) I.helyezést ért el.
Felkészítő tanár Bodnár Margit tanárnő. A tanári csapat a megyei döntőbe jutott.
Gratulálunk mindkét csapatnak!

2023/05/04

Angol nyelvi sikerek

A debreceni Huszár Gál Gimnázium által 10-11. évfolyamos tanulók számára szervezett angol nyelvi versenyen Kuhn Veronika (10.B) 1., Deák Kevin (10.B) 2., Ferge Vivien Rita (10.B) 3., Ladosenszki Ádám (10.B) és Csobán Nikolett (11.B) 5. helyezést ért el.
Gratulálunk!
Felkészítő tanáraik: Lukács Katalin és Dénesiné Zabó Judit

2023/05/02

A Notre Dame Pódium színjátszóinak újabb sikere

A Notre Dame Pódium színjátszói szombaton Hajdúnánáson mutathatták be Sárkány és papucs című darabjukat a Kéky Lajos Városi Művelődési Központban. A Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó és Fesztivál regionális válogatóján  BRONZ minősítést értek el.
Felkészítő tanáruk: Farkasné Bakai Barbara 

2023/05/01

Merjünk nagyot álmodni!

Ferenc pápa így lelkesített bennünket - gimnazistáink lelkes csapata sok-sok magyar fiatallal együtt találkozott vele a Sportarénában! Megerősödtünk benne, hogy Jézus meghallgat, hisz bennünk, tudja, hogyan hozza elő belőlünk a legjobbat. És mindig arra hív, hogy csapatjátékosok legyünk, alkossunk közösséget!

2023/04/27

Alumni Program

A Magyar Tudományos Akadémia Középiskolai Alumni Program keretén belül a 9.A osztály több tanulója csapatversenyen és egyéni versenyen vett részt a tanév során. A programsorozat végén a MTA tagjai előadásokat tartottak az iskolákban. A Svetitsbe Dr. Papp Ferenc a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karának kutatója a 11- 12.-es diákoknak tartott rendhagyó biológia órát az idegrendszer működésével kapcsolatban. A 9. évfolyamosok Dr. Béres Viktória ökológus előadását hallhatták az algák jelentőségéről és károkozásairól. Köszönjük az értékes előadásokat!

2023/04/27

Párizsi élmények

Iskolánk francia nyelvet tanuló diákjainak lehetőségük nyílt március végén Párizsba utazni egy többnapos tanulmányi kirándulásra, mely során megismerkedhettek a francia kultúrával, sétálhattak a világ egyik leghíresebb sugárútján, a Champs-Élysées-n, sétahajós kiránduláson csodálhatták meg a francia főváros nevezetességeit a Szajnáról, valamint meglátogathattak többek között olyan nevezetességeket, mint az Eiffel-torony, a Musée d'Orsay, a Louvre, vagy a Notre Dame.

2023/04/27

Gimnazistáink örvendetes áprilisi sporteredményei

Torna Diákolimpia „A” kategória Országos Döntőjén III. korcsoport egyéni összetettben Kovács Ármin 7.B osztályos tanuló II. helyet ért el

IX. BÚI Duatlon OB-n - Mix váltócsapat tagjaként Pusztai Dóra 9.A osztályos tanuló abszolút II. helyet ért el

A Tura Ring Sportegyesület által szervezett Tura Ring Autós Kupán Szűcs István Márk 7.B osztályos tanuló Junior kategóriában I.helyezést ért el

A Tollaslabda Diákolimpia Megyei Döntőjén Molnár Levente 7.A osztályos diákunk II. helyezést ért el Ezzel az országos döntőbe jutott!

Gratulálunk!

2023/04/26

Biológia versenyeredmény

Kovács Tibor 7.A osztályos tanuló az Országos Herman Ottó Biológia Tanulmányi Verseny vármegyei fordulójában 3. helyezést ért el. Eredményéhez gratulálunk!
Felkészítő tanára: Dr. Kókainé Varga Beatrix tanárnő

2023/04/25

OKTV döntős eredmény

Dancs Dorka Sára 12.B osztályos tanulónk az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV)  döntőjében francia nyelvből 16.helyezett lett .
Felkészítő tanára Rozsosné Varga Borbála tanárnő.
A szép eredményhez szeretettel gratulálunk!

2023/04/25

Csapatunk a "Megyénk kincsei" vetélkedőn

A vármegye önkormányzata által meghirdetett "Megyénk kincsei" vetélkedő általános iskolai döntőjén iskolánk csapata, a Svetits lovagjai 5. helyezést ért el.
Csapat tagjai: Gombácsi Tamás, Bocskay Áron, Kristóf Zsombor és Szecsődi Ádám
Felkészítő tanár: Sipos Nóra
Gratulálunk!

2023/04/22

Tóth Árpád közöttünk

Berényi Rebeka 10.A osztályos tanulónk a Tóth Árpád Gimnázium által rendezett nemzetközi középiskolai versmondó versenyen különdíjat nyert.

Gratulálunk a remek teljesítményhez!

2023/04/20

Szívből gratulálunk hangszereseink sikeréhez!

A X. Országos Zenekari Versenyen Ifjúsági fúvószenekar kategóriában I. díjat nyert a Debreceni Zenede Ifjúsági Fúvószenekara, melynek tagjai: Ferge Vivien 10.B, Rácz Julianna 11.B és Steiger Máté 11.B osztályos tanuló.

2023/04/20

Népzenei versenyeredmény

Köblös Diána 4.b osztályos tanuló a IX. Országos Népzenei Versenyen
„Járdányi Pál Emlékére” a Kispendely Énekegyüttes tagjaként
II. korcsoport énekegyüttes kategóriában és
II. korcsport szólóének kategóriában
I. helyezést ért el.
Gratulálunk!

2023/04/16

Röplabda Diákolimpia országos döntő

A Svetits női csapata, csoportelsőként továbbjutva, kiváló játékkal a döntőbe jutott 20 csapatból 5. lett.
Gratulálunk a szuper csapatnak és edzőjüknek Nagyné Farkas Gyöngyvérnek!

2023/04/16

Siker vívó versenyen

2023.április 15-én és 16-án a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma Pécsen, a PTE-PEAC Vívószakosztály együttműködésével, a Katolikus Iskolák Diáksport Szövetsége támogatásával, rendezte meg a Magyar Katolikus Iskolák Vívó Bajnokságát.  Berényi Rebeka Anna 10.a osztályos tanuló , párbajtőr fegyvernemben kiemeltként jutott a döntőbe, melyet 15:7 –es tusaránnyal megnyert, így a versenyen első helyen végzett.

2023/04/16

Tavaszi túra a Zemplénben

A természetjáró szakkör tagjai az idei tanév utolsó túrájára indultak szombat reggel.
Az Országos Kéktúra Hollóháza – Nagy-Milic szakaszát teljesítették. A Kis-Milicen lévő Károlyi-kilátóból remek panoráma nyílt számukra a Hegyközre, a Zempléni-hegység északi részére, ill. a füzéri várra. Majd hosszan az országhatár mentén haladva leereszkedtek Pusztafaluba. A megtett távolság, a jelentős szintemelkedés, a tavaszi esőzések miatt helyenként patakmederré változott útvonal, az időjárási viszonyok mind izgalmas kihívássá tették a kirándulást.

2023/04/12

Lego robot eredmény

Kovács Zalán 6.b osztályos tanuló a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája által szervezett városi Lego szumó robot versenyen 3. helyezést ért el.
Felkészítő tanára: Molnárné Szücs Mónika
Gratulálunk!

2023/04/11

Boldog Terézia Challenge

Készen álltok egy kis kihívásra?
Idén Terézia anya készült nektek néhánnyal.
Részletek a plakáton!

ARE YOU READY?

2023/04/11

Diákszínjátszó találkozón bronz minősítést kaptunk

Lezajlott az Észak-Alföldi Regionális Diákszínjátszó Találkozó  debreceni fordulója. 2023. április 1-én két helyszínen hat előadást nézett meg a Jászay Tamásból és Kálloy Molnár Péterből álló zsűri.
BRONZ minősítés kapott iskolánk csapata, a Notre Dame Pódium, egy kategóriában versenyezve dráma tagozatos diákokkal.

Füzesi Júlia (10.B) a Sok hűhó semmiért c. előadásban nyújtott alakításáért a zsűri különdíjában részesült.
Rendező-csoportvezető: Farkasné Bakai Barbara
Gratulálunk minden fellépőnek és közreműködőnek.

2023/03/29

Svetitses sikerek a IX. Országos Népzenei Versenyen

A "Járdányi Pál Emlékére" szervezett versenyen népdalosaink kiváló eredményeket értek el:
Vojtkó Eszter (9.A) Szólóének kategória, III. korcsoport, III. hely

Szabó Blanka (8. B) Szólóének kategória, III. korcsoport
Magyarok Országos Gyűlésének különdíja

Sztancs Anna (10.B)
Szólóének kategória, III. korcsoport, II. hely

Mindannyian tagjai a Pendely Énekegyüttesnek, amely az Énekegyüttes kategóriában, a III. korcsoportban I. helyezést ért el.
Szeretettel gratulálunk!

2023/03/29

Óvodásaink a Víz Világnapján

A Víz Világnapja alkalmából a hét folyamán a gyerekek vizes szemléletformáló játékos előadásokon vettek részt a Fancsika Fans Egyesület szervezésében.

2023/03/28

Versenyeredmény latin nyelvből

Fekete Bernadett 9.A osztályos tanuló a Rákóczi Ferenc Országos Latin Fordítási Verseny  döntőjén 8.helyezést ért el. Felkészítő tanár: Erzsébet nővér.
Szeretettel gratulálunk!

2023/03/27

" HortobágyON" versenyeredmény

" HortobágyON" elnevezésű országos versenyen, 7-8. osztályosok kategóriájában Kovács Tibor 7.A osztályos diák a legeredményesebb 10 versenyző egyike lett. Így az országos döntőben folytatja a versenyzést. A verseny a Hortobágyi Nemzeti Park természeti, kulturális és néprajzi értékeinek ismeretéről szól.

Sok sikert kívánunk Tibinek a döntőben!

Felkészítő tanára: Dr. Kókainé Varga Beatrix

2023/03/23

Zrínyi Ilona Matematikaverseny

Békési Áron (9. B) a Zrínyi Ilona Matematikaverseny vármegyei fordulóján 6. helyezést ért el. Egy kategóriában versenyezve matematika tagozatos diákokkal.
Tanára: Dr. Tóth Anna

Gratulálunk!

2023/03/23

Rendhagyó zeneóra

Rendhagyó “zeneórán” vehettek részt iskolánk felső tagozatos és gimnazista diákjai március 21-én a Filharmónia Magyarország szervezésében. A David Klezmer Quintet hangversenyén a sajátos hangzásvilágú klezmer műfajával ismerkedhettek meg a tanulók. A felszabadult, tüzes hangulatot a zsidó dalokból és az ezekhez szervesen kapcsolódó improvizatív szólókból álló vidám, show-elemeket sem nélkülöző műsorukkal érték el. A koncert zárószámába vidáman kapcsolódtak be bátrabb diákjaink is.

2023/03/22

Általános iskolásaink sikeres szereplései

Kovach Tímea (4.b)
a III. nemzetközi „Zongoramesék” Zongoraversenyen 3. korcsoportban ezüst díjat kapott.
Szabó Hanna (4.a)
a 2023. évi MTMSZ TAVASZI KUPÁN Fantasy formáció gyerek kategóriában csoportjával I. helyezést ért el.
Keczán Kornél (2.b)
a Hajdú-Bihar vármegyei Futsal tornasorozatban, csapatával az olasz focisuli U9-es korosztályában III. helyezést ért el.

Gratulálunk!

2023/03/21

Apák napja

Szent József napján az ovisok megköszöntötték az édesapákat, nagyapákat, dédapákat.

2023/03/18

Hála iskolámért

Iskolánk egykori diákja, Mallár Gabriella képzőművész, grafikus legújabb debreceni tárlata kapcsán készült interjújában a gimnáziumi éveiről is hálás szívvel emlékezett meg:
"A középiskola, a Svetits szintén óriási jelentőségű volt lelki, szellemi alakulásomra, majdnem mindent onnan hoztam, amiből máig gondolkodó és érző emberként táplálkozom. "
Maradandó emléket hagyott minden svetitsesnek a Szent Kereszt-kápolna feszületének elkészítésével. tovább az interjúhoz >>

2023/03/15

Télbúcsúztató túra a Bükkben

Nemzeti ünnepünkön a barátságtalan időjárás dacára ötven lelkes természetjáró indult a mészkőhegység nevezetességeinek, szépségeinek felfedezésére. Körtúrájukon a Szeleta-barlang, a víznyelők, zsombolyok jelentőségével is megismerkedtek. A sár, a köd, a folyamatos eső, havas eső és havazás sem szegte kedvüket, az ébredező természet jeleit is meg-megcsodálták a komoly fizikai kihívások legyőzése mellett. A túra a tavaly újjáépített Zsófia-kilátóban ért véget.

2023/03/15

Gimnazistáink a márciusi ifjakra emlékeztek

Az idei tanévben a kilencedik évfolyam rendhagyó ünnepi megemlékezést szervezett a gimnáziumban. A Tavasz színei - a szabadság hangjai című rádiójáték versrészletek és a zenei betétek segítségével a márciusi ifjak forradalmi hangulatát ragadta meg, és közvetítette a hallgatók felé. A műsort Farkasné Bakai Barbara tanárnő állította össze. Hálásak vagyunk neki, valamint Kovács-Moldován Tekla tanárnőnek és Schaff Kálmánnak a segítségért, támogatásért. A képek a forgatáson készültek.

2023/03/15

Élményfestés beszámoló

A legutóbbi élményfestő foglalkozásunkon újra a holdfényes farkas témájú képet vettük elő. A felső tagozatosok mellett most a hetedikes gimnazisták is lelkesen csatlakoztak.
Áprilisban is vár minden kedves érdeklődőt Timi néni és Barbi néni

2023/03/14

Versmondók a gimnáziumban

Petőfi születésének 200. évfordulójára versmondó versenyt hirdettünk. Két kategóriában indultak versenyzőink, akik kiemelkedő tehetséggel, átéléssel adták elő szabadon választott versüket, lenyűgözve mind a zsűrit, mind a közönséget. A helyezések:

I. kategória
1. Szabó Blanka 8.B
Különdíjasok: Hortobágyi Csenge 8.A, Babály Dániel 8.A, Ecsedi Réka 7.B

2023/03/14

Karate versenyeredmény

Gyuricska Benedek (2.b) a karate I. korcsoportos diákolimpia  területi elődöntőjében III. helyezést ért el.

2023/03/11

Aranyéremeső a röplabda diákolimpián

A  röplabda amatőr diákolimpia V-VI. Lány és IV. Fiú megyei döntő aranyérmesei a SVETITS csapatai lettek!
Gratulálunk a  csapatoknak és edzőiknek, Nagyné Farkas Gyöngyvér tanárnőnek és F. Nagy Bencének!

2023/03/11

Élményfestés

Idén is folytatódnak a péntek délutánonként meghirdetett élményfestések. Februárban egy színes tukánt készíthettek el a résztvevők. Márciusban, a tizedik alkalmunkon pedig egy éjszakai farkas képe került ki a szorgos kis kezek ecsetei alól. Erre a jubileumi pillanatra koccintottunk és arra, hogy szeretett tanárnők, Szabó Tímea lett vármegyénk Női példaképe!
A nagy érdeklődésre való tekintettel a farkas képét újra megfestjük még március folyamán. Mindenkit szeretettel vár Szabó Tímea és Farkasné Bakai Barbara tanárnő!

2023/03/10

Sportsikerek az általános iskolában

Lukács Barbara (1.a) a debreceni városi egyéni Sakk Diákolimpián lány I. korcsoportban IV. helyezést ért el.

Gyöngyösi Dorián (1.a) a Miskolcon megrendezett Legendák Kupája Salamon József Kupa – U7 futball tornán a LEGJOBB JÁTÉKOS címet érdemelte ki.

Gratulálunk!

2023/03/09

Újabb sporteredmény

Vangel Benedek 7.B osztályos tanuló a Tiszaújvároson megrendezett Aquatlon, Észak-keleti regionális döntőn Korcsoportos egyéni 2. helyezést ért el. Szívből gratulálunk neki!

2023/03/05

"Sok hűhó semmiért" színielőadás képei

Iskolánk színjátszókörének, a Notre Dame Pódiumnak előadásában láthatta a közönség Shakespeare klasszikus vígjátékát. A darab szereplői a gimnázium különböző évfolyamairól kerültek ki. A fergeteges előadást megálmodta és  színpadra állította Farkasné Babai Barbara.

2023/03/01

British Culture

A „British Culture” – vármegyei angol verseny második, döntő fordulójában Kuhn Veronika 10.B osztályos tanuló 1. helyezést ért el.
Szívből gratulálunk.
Felkészítő tanára: Lukács Katalin.

2023/03/01

Curie Kémia Emlékverseny

Kiss-Frankó Nóra (10.B) a Curie Kémia Emlékverseny területi fordulójába jutott. Felkészítő tanára: Dr. Tóth Anna

2023/02/28

1. hely karate versenyeken

Kárász Patrik (4.a)  1. helyezett lett a Kyokushin karate Midl Kupa Feltörekvő reménységek országos bajnoksága könnyű súly kategóriájában (DTKK SE) 2023. 02. 25. és a Kyokushin karate Mikulás kupa Meghívásos nemzetközi bajnokság könnyű súly kategóriában  (DTKK SE) 2022. 12. 03. is. Gratulálunk!

2023/02/24

A kommunizmus áldozataira emlékeztünk

A kommunizmus áldozatainak emléknapján Lénárd Ödön piarista szerzetes megpróbáltatásait és a Krisztusba vetett hitét ismerhettük meg. Mély meggyőződése átsegítette azon a 18 fogságban töltött éven, ami a magyar katolikus papok közt a leghosszabb letöltendő időnek számított. Az emberi jogok és az igazságosság melletti kiállása példaértékű a szocialista Magyarország azon korszakában, ezzel is sarkallva a következő generációkat az elnyomással és törvénytelenséggel való szembenállásra .

 

2023/02/24

Szavalóverseny

Peák Villő 5.a A XVI. alkalommal megrendezett Egyházmegyei Szavalóversenyen Különdíjban részesült.

2023/02/24

Szavalóverseny

Perényi Zsófia 2.b A XVI. alkalommal megrendezett Egyházmegyei Szavalóversenyen Különdíjban részesült.

2023/02/22

The Royal Family angol verseny

A "The Royal Family" című országos angol nyelvi projektversenyen Bazsó Levente, Kelemen Péter,
Pető Jonatán, és Szabó Dorka 4.b osztályos tanulók 4. helyezést értek el.

Bálint Johanna, Lassú Dávid, Nagy Dávid, Szász Kristóf 5. b osztályos tanulók 5. helyezést értek el.

Gratulálunk!

2023/02/22

Fiú röpiseink sikere

Az V-VI. korcsoportos fiú amatőr röplabda diákolimpia városi banokságában a Svetits csapata III. helyezést ért el. Gratulálunk a csapatnak és edzőjüknek, F. Nagy Bencének.

2023/02/11

“Azért teremtettünk, hogy szeressünk”

A debreceni születésű és egykoron Svetitsben érettségizett Fahidi Éva megható vallomását hallgathatta a gimnázium diáksága. Gyermekkorának emlékei, az auschwitzi haláltáborban szerzett tapasztalatai és a ma diákjainak adott tanácsai sarkalljanak bennünket arra, hogy egy szeretteljesebb és békésebb világot adjunk tovább a jövő generációinak.

 

2023/02/10

Gimnazistáink sikere az angol kultúrtörténeti versenyen

Kuhn Veronika (10.B), Mátyásföldi Maja (9.B) és Berényi Rebeka Anna (10.A) a „British Culture” vármegyei angol kultúrtörténeti verseny II. fordulójába jutott.

Felkészítő tanáraik: Lukács Katalin és Szurmai Tamás

2023/02/09

Vidám oroszos nyelvi délután

 

Nyelvi délutánon vettek részt iskolánk oroszul tanuló diákjai február 9-én, ahol egymás által készített jellegzetes szláv ételeket kóstolhattak meg, majd egy színes kvízzel és vidám activityvel zárult a program. Szervezői Czéh Kinga tanárjelölt és Gál József tanár úr voltak.

2023/02/08

Párbajtőr versenyeredmény

Berényi Rebeka (10. A) csapatával első helyezést ért el  a kadet országos női párbajtőr versenyen!  Gratulálunk!

2023/02/07

Örvendetes sporteredmény

A Debreceni Sportiskola (DSI) az év női utánpótlás sportolójának választotta Pusztai Dóra triatlonost, aki iskolánk 9.A osztályos tanulója. Továbbá ifjúsági korosztályban is ő lett a 2022 Év sportolója Triatlon kategóriában. Szívből gratulálunk eredményeihez!

2023/02/05

Színezd ki a világot, amerre jársz!

Az általános iskola tanulói is együtt ünnepeltek a nővérekkel, bepillantást nyerhettek életükbe, hivatásuk szépségeibe és kihívásaiba: 
“Egy apró pötty, vidám tarka pont legyél,
Színezd ki a világot, amerre jársz!
Egy apró pötty, s hidd el minden szürke színben
a terád váró Jézusra találsz.
Piros, ha szeretsz minden embert,
Zöld, ha béke van veled,
Sárga, hogyha türelmes vagy,
Rózsaszín, ha szelíd a szíved,
Kék, ha messzire tudsz nézni
Szép fehér, ha belül tiszta vagy.
Akármilyen szürke minden körülötted,

2023/02/03

A szerzetesi lét megismerése

Gyertyaszentelő Boldogasszonyunk ünnepén a gimnázium ifjúsága bepillantást nyerhetett a szerzetesi lét és hivatástudat világába. A Luca nővér vezette reggeli alkalom során játékos módon ismerhettük meg, hogy milyen egy szerzetesi közösség részeként élni, milyen hivatástudattal rendelkeznek a nővérek, valamint, hogy mivel töltik szabadidejüket a tanórákon kívül. Isten gazdag áldása kísérje az Ő és az Egyház szentségének szentelt életeket.

2023/02/02

Biológia versenyeredmény

XV. Fodor József Országos Biológia Verseny 2. fordulójába jutott Kerékgyártó Rebeka 9. A osztályos tanuló.

További sikeres versenyzést kívánunk!

2023/01/31

Kreatív Műveltségi Vetélkedő

A Katolikus Pedagógiai Intézet által meghirdetett Kreatív Műveltségi Vetélkedő – Petőfi Sándor és kora csapatverseny II. fordulójába jutott Fekete Bernadett (9.A), Fülöp Eszter (9.A) és Szilágyi Fanni (9.A ). Gratulálunk, és lendületes versenyzést kívánunk nekik az újabb fordulóban is.
Felkészítő tanáruk: Szemán Anikó.
 

2023/01/31

Savaria történelemverseny

Berényi Rebeka és Baranya Luca a Savaria történelemverseny megyei fordulójába jutottak.
Felkészítő tanáruk: Csikós Dávid

2023/01/31

Bocskai kiállítás

A 6. évfolyamos diákok betekintést nyerhettek a 17. századi hajdú életmódba a Fórumban megrendezett Bocskai kiállítás keretében.

2023/01/26

Nemes Tihamér Országos Alkalmazói Tanulmányi Verseny

A Nemes Tihamér Országos Alkalmazói Tanulmányi Verseny II. fordulójába jutott gimnáziumunk négy tanulója:
Deák Kevin (10.B), Ferge Vivien (10.B), Füzesi Júlia (10.B) és Laczkó Levente (10.A).
Felkészítő tanáruk: Szűkné Iski Izolda.

2023/01/24

Francia OKTV eredmény

Dancs Dorka Sára, 12. B osztályos tanuló francia nyelvből bejutott az OKTV II. fordulójába. Felkészítő tanára Rozsosné Varga Borbála. 

Szívből gratulálunk és hasonlóan  sikeres szereplést kívánunk a második fordulóban is!

 

2023/01/18

Országos Angol Tanulmányi Verseny

Az OATV (Országos Angol Tanulmányi Verseny) II. fordulójába jutott gimnáziumunk öt tanulója:

  •  7. évfolyamosok közül Sana Márk (7.B). Felkészítő tanára: Szurmai Tamás.
  • a 8. évfolyamosok közül Csete-Czinege Luca, Sramkó Gyöngyvér (8.A), Nagy Zorka Bíborka és Grünwald Eszter (8.B). Felkészítő tanáruk: Lukács Katalin.
2023/01/17

Rúdtánc Debrecen versenyeredmény

A Rúdtánc Debrecen  által szervezett házibajnokságon  

  • Perényi Zsófia (2.b) II. helyezést, 
  • Balla Andrea (2. b)  III. helyezést ért el. 

 

2023/01/12

Tornász válogatott lett diákunk

Kovács Ármin, iskolánk 7. B osztályos tanulója, a DEAC tornaszakosztályának versenyzője ismét bekerült a serdülő-válogatott keretébe. A többéves, kiemelkedő edzésmunka meghozta gyümölcsét. Szívből gratulálunk és további sportsikereket kívánunk diákunknak!

2023/01/05

Óvodai nyílt nap

Szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődőket játékközpontú óvodánk nyílt napjára: február 11-én (szombaton) 9 órára! Kisfilmünk segít addig is bepillantani ovisaink életébe!

tovább az ovis kisfilmre >>

 

2022/12/23

Egy varázslatos karácsony

A 8. évfolyam magával ragadó előadása a karácsony lényegére irányította minden gimnazista figyelmét: Mindnyájan szeretetteljes örömmel, büszkén, magajándékozottságunk boldog tudatában, hálás szívvel ünnepeljünk a betlehemi jászol körül.
Az est az osztályok megajándékozásával zárult.

videó>>

2022/12/22

Karácsonyi ünnepség az alsó tagozatban

Egy 2022 éves csillag és egy újszülött csillag találkozott az égbolton, és érdekes beszélgetésbe fogtak. Alsósaink áhítattal figyelték az idősebbik csillag meséjét, amely megelevenedett, és rövidesen kiderült róla, hogy nem is mese, hanem a legigazabb és legszebb történet a világon: Jézus születésének története. Köszönjük a 4. b osztály csodálatosan átélt játékát, szép énekét! Köszönet osztályfőnökeiknek, Dorina néninek és Imi bácsinak, valamint Barbi néninek a rendezésért, Tekla és Kinga néninek az ének vezetésért!

2022/12/22

Karácsonyi ünnepség a felső tagozatban

Hogy kerül az iskolai földgömb az oltárra?! - kérdezhették magukban a felsősök, miközben a karácsonyi műsorra gyülekeztek. A naprendszerre, és ezen belül otthonunkra, a "kék bolygóra" ezúttal a betlehemi csillag szemével tekinthettünk rá, és a csillagok távlatából éltük át a 2022 évvel ezelőtti karácsonyt. Bár sokadszorra halljuk ezt a történetet, mégis addig fel nem fedezett összefüggések világítódnak meg benne, ha újabb és újabb szemszögből tekintünk rá. A 4. a osztály kiváló tolmácsolásával most épp ez történt velünk.

2022/12/22

Ajándék korcsolyázás

Felsőseink karácsonyi ajándéka volt egy élményteli délelőtt a Debreceni Jégcsarnokban. Voltak akik még bizonytalanul, de egyre ügyesebben csúszkáltak a jégen, mások pedig felszabadultan siklottak a pályán. Nagyszerű élmény volt tanárnak, diáknak egyaránt.

2022/12/22

Diótörő interaktív hangverseny

Felső tagozatos diákjaink december 20-án már a karácsonyra hangolódtak a Kölcsey Központ Nagytermében rendezett interaktív hangverseny keretében. Az egyik legismertebb klasszikus balett Csajkovszkij: Diótörője, amelynek legdallamosabb tételeiből álló zenekari szvitet hallgatták meg a gyerekek a Kodály Filharmonikusok előadásban, miközben ismert és kevésbé ismert hangszerekkel is találkozhattak.

2022/12/21

Élményfestés

A 2022-es évet két élményfestő foglalkozàssal is bùcsùztattàk az alkotni vàgyò felső tagozatos diàkjaink. Timi néni és Barbi néni lelkes vezetésével mind a jegesmaci, mind a betlehemi sziluett festmény elkészítése is jò hangulatban telt. Igazi karàcsonyt varàzsoltak a gyerekek a rajzterembe. Az élményfestő alkalmak a jövő évben is folytatòdnak majd.

2022/12/17

Sportlövő versenyeredmény

Molnár Ádám 10.B osztályos tanuló a Magyar Sportlövők Szövetsége 2022-2023 tanévi általános és középiskolások országos bajnokságán a 10 m 20 lövéses légpisztoly kategóriában 2. helyezést ért el.

2022/12/14

Adventi vásár

A harmadik adventi gyertya meggyújtása után két délutánon keresztül adventi vásárt tartottunk az általános iskolában, ahol saját portékáikat kínálták az osztályok. Nagy sikere volt az édességeknek, karácsonyi finomságoknak, és gyorsan fogytok a kézzel készített dekorációk, ajándékok és karácsonyi díszek is. A diákok közösen árusították a termékeket a szülőkkel és pedagógusokkal. Bízunk benne, hogy sikerült hozzájárulnunk a családok adventi készülődéséhez, hogy meghitt környezetben várják az Úr Jézus születését.

2022/12/14

Ünnepre hangoló Agapé alkalmak

Az adventi időszakban a tanulók ünnepre való lelki hangolódását, készülődését segítjük iskolai programjainkkal, rendezvényeinkkel. A várakozás időszakában több alkalommal várja 1-1 osztály süteménnyel és teával a diáktársakat, hogy együtt, meghitt környezetben készüljenek Karácsony szent ünnepére.

2022/12/13

Adventi hangverseny

Gaudete, gaudete Christus est natus….” („Örvendezzetek, ma született Christus…!”) – énekelték a Svetits énekkarosai együtt az idei karácsonyváró hangversenyükön, mellyel hagyományainkhoz hűen ebben a tanévben is megörvendeztették a zeneszerető érdeklődőket. Az általános iskolát a Kis Szkóla és a Kicsinyek Kórusa, a gimnáziumot az Ininciálé Kamarakórus és a Gregorián Schola képviselte.

2022/12/09

Szalagtűző

Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepén - az iskolanővéri hagyományokhoz híven - végzőseinkért imádkoztunk a szentmisén, melynek végén megkapták megáldott szalagjaikat.
Gimnáziumunk tizenegyedikes diákjai Tamási Áron Csalóka szivárvány című darabjával örvendeztették meg végzős társaikat szalagtűző ünnepükön. Lendületes, magával ragadó színpadi játékukkal a vidámság, az őszinteség, a hűség emberformáló erejét fogalmazták meg.

2022/12/07

"Ha ajándékot adsz, add a szíveddel!"

A legkisebb általános iskolások  a gimnázium hetedik évfolyamának műsorában gyönyörködhettek Szent Miklós püspök ünnepén. A gimnazisták a Rudolf, a piros orrú rénszarvas történetét vitték színpadra, az első három évfolyam legnagyobb örömére.

2022/12/05

Iskolába hívogató 2- Bogyó és Babóca

December 3-án újra szeretettel vártuk az óvodásokat  a második iskolába hívogató alkalmunkra.  Bogyó, Babóca és a többi zümmögő barát segítségével izgalmas feladatokon vehettek részt, mérhették össze erejüket, ügyességüket a gyerekek az állatok olimpiáján.

2022/12/04

United World Sport Kempo Federation versenyeredmény

Gyurcsik Dalma 7. B. osztályos tanuló a hétvégén Szigetszentmiklóson a Spartan Kempo Debrecen versenyzőjeként UWSKF (United World Sport Kempo Federation) világversenyen vett részt, ezüst és bronzérem eredményekkel.

2022/12/01

Országos diákparlamenti képviselő lett diákunk

Nagy örömmel tudatjuk, hogy Pecze Zsombor 11. A osztályos tanulónk a Hajdú-Bihar megyei országos diákönkormányzati választáson elnyerte az országos diákparlament és a diáktanács képviseleti helyeit is, így egyike  azon 21 középiskolásnak, akik az országos diákparlamentben  a diákok érdekeit érvényesítik. 

Svetitses diák még soha nem jutott be az Országos Diákparlamentbe és a Diáktanácsba sem. Szívből gratulálunk neki és sok erőt kívánunk szolgálatához !

2022/11/30

A Pushkash bűvész család előadása

Kicsinyek és nagyok örömére varázslatos élményben volt részünk - Zaporizzsjából érkezett új ovisunk és gimisünk családja tettek csodát a Svetitsben - a sugárzó életöröm, jóság varázslatát! Köszönjük!

2022/11/28

Advent kezdete az általános iskolában

November 28-án lelki napot tartottunk iskolánkban, melyet az adventi koszorúk megáldásával kápolnánkban kezdtünk. Ezek után minden osztály az osztálytermében folytatta a napot, hogy felkészülten és tiszta lélekkel kezdhessük az Adventet.

2022/11/27

Adventi gyertyagyújtás a gimnáziumban

„Adventet ünneplünk, Valakit várunk.
Hogy szent kegyelmével a bűntől szabaduljunk.
Örömmel és hittel várjuk segítséged
Urunk, Jézusunk, így köszöntünk téged.”

Koszorúmegáldással kezdték meg az adventi készületet a Svetits Gimnázium diákjai, tanárai. Minden osztály koszorúján felragyogott az első gyertya fénye; imádkoztunk, hogy bennünk és családjainkban is növekedjen advent folyamán a béke, öröm és szeretetet.

2022/11/21

Radonmérés a Svetitsben

10.évfolyamos diákjaink nagyon jól szerepeltek a DE Természettudományi és Technológiai Kar őszi Tudományos Diákköri Konferenciáján november 25-én az Atomkiben. A zsűri elnöke Dr. Szabó István egyetemi docens, Radonmérés a Svetitsben című pályázatukat oklevéllel jutalmazta és biztatta őket további tudományos munkára.
A Radon-csoport tagjai: Kiss-Frankó Nóra, Kovács Panna, Tókos-Fejes Zsófia, Fullajtár Zoltán, Rózsa Ákos. Felkészítő tanáruk: Jászai Gyöngyvér.

2022/11/18

Múltidéző Svetits-nap a gimnáziumban

Hagyományainkhoz híven megemlékeztünk alapítóinkról, jótevőinkről, különös tisztelettel intézményünk egykori igazgatójáról, Mellau Mártonról, aki 110 éve kapcsolódott be a Svetits életébe. Felkerestük a város iskolánkhoz kötődő emlékhelyeit, bejártuk épületegyüttesünk zegzugait, ahol a múlt fontos ám kevésbé ismert emlékeit elevenítettük fel. A Kodály Kórus interaktív koncertje az irodalom és a zene izgalmas kölcsönhatását villantotta fel különböző korok alkotásainak segítségével. A nap a DÖK által szervezett Ki mit tud?-dal és az azt követő vidám hangulatú Svetits Afterrel zárult.

2022/11/16

Röpiseink élmezőnyben

Röplabda nyílt diákolimpia megyei döntőn a Svetits csapata a megérdemelt ezüst érmet hazahozta.

Szívből gratulálunk!

2022/11/13

Iskolába hívogató

November 12-én napsütésre és izgalmas napra ébredtek az iskolába készülő óvodások. Az “Iskolába hívogató” programok első napja keretében megtapasztalhatták milyen iskolásnak lenni a Svetitsben. Sokat játszottak, nagyon koncentráltak és jól szórakoztak a tanítók segítségével. A program vége miatt néhányan szomorúak voltak, de senki ne aggódjon, mert 2022.12.03-án 10h-kor ismét szeretettel várunk minden kedves leendő elsőst és szüleiket.

2022/11/09

Triál Magyar kupa dobogós eredméy

Bihari Balázs 8 B. osztályos tanulónk a szept.10-én megtartott Trial Magyar kupán 2. helyezést ért el  kadet kategóriában. Gratulálunk a szép eredményhez!

2022/11/09

Mester tornászbajnokság eredmény

Kovács Ármin 7.B osztályos tanuló a  Mesterfokú tornászbajnokságon serdülő kategóriában 9.helyezést ért el.
A vidéki tornászok között a legjobban teljesített!

2022/10/30

„Valami tiszta, fényes nagyszerűség…”

A 12. B osztály bálján szülők, hozzátartozók, tanárok, barátok, nevelők mind meghatottan csodáltuk  végzőseinket: táncukat, eleganciájukat, kedvességüket. Hálával, büszkén osztoztunk örömükben.
Kívánjuk, az este önfeledtsége, méltósága, meghitt melege hassa át hétköznapjaikat is.

 

2022/10/29

12. A osztályunk végzős bálja

Hagyományainkhoz hűen idén is megrendeztük végzős osztályaink iskolai bálját. Az első báli estén Gál József Tanár Úr és osztálya (12. A) örvendeztetett meg bennünket bécsi keringőjükkel, valamint moldvai táncukkal, melyek nagy sikert arattak a közönség soraiban. Természetesen, a bécsi keringőt követően a szülői tánc sem maradhatott el, mely során a végzős fiatalemberek édesanyjukat, a végzős hölgyeket pedig édesapjuk kérte fel egy valcerre, a Kék-Duna keringő közismert dallamaira táncolva. A két performansz közötti szünetben pedig Szabó Izabella (7.

2022/10/27

Siker a nemzetközi Szent Ignác rajpályázaton

Kiss Hanna 5.c osztályos tanuló a lengyel Wolin város katolikus iskolája által szervezett  -Szent Ignác a fiatalok szemével- elnevezésű nemzetközi rajzpályázaton különdíjas lett. Gratulálunk!

2022/10/22

Általános iskolásaink október 23-ai megemlékezése

A 6. évfolyamos gyermek-diákok  látványos, játékos, fantáziagazdag története megelevenítette és hitelessé tette 1956 fiataljainak életáldozatát. A kiváló színészi teljesítmények méltán vívták ki az iskola tanárainak, diákjainak és az előadást jelenlétükkel megtisztelő szülőknek tetszését, elragadtatását.  

2022/10/17

Erasmus+

Gimnáziumunk hat tanára a nyár folyamán külföldi tanulmányúton, továbbképzésen vett részt Európa különböző országaiban. Ehhez készítettek partnerkereső, iskolaajánló kisfilmet a 10.B osztály angol1 csoportjának diákjai.
megtekintés >>

 

2022/10/15

Őszi túra a Bükkben

Az új tagokkal, érdeklődőkkel bővült természetjáró szakkör tagjai Bükkzsércről indulva ragyogó időben, színpompás fák között felkapaszkodtak a XIV. századi Ódorvár romjaihoz. Egy kis napozás, sziklamászás után leereszkedtek a Hór völgyébe. Az Oszlai-réten elköltött ebédet követően pedig új erőre kapva a Suba-lyuk barlangban kutattak az ősember nyomai után.

2022/10/15

Segítő kutyák

Óvodánkba ellátogattak a Debreceni Agility Szabadidősport Egyesület "segítő" kutyái, gazdái és kutyás bemutatóval színesítették óvodásaink délelőttjét.
tovább a galériához >>

2022/10/15

Bee-Bot Robot

A Svetits tanulói a gyakorlatban is kipróbálhatják a programozás alapjait az új Bee-Bot Robot méhecskékkel. A robotokkal a digitális kultúra tanulása már látható örömöt okoz kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

2022/10/11

Súlyemelésben nemzetközi és hazai fantasztikus sporteredmények

Füzesi Anna 11. B osztályos diákunk a megmérettetései és sikerei  a közelmúltban:
ORV Plzeň (U18) -egyéniben: 3.hely (ifjúsági országos csúcs: szakítás, lökés, összetett; junior országos csúcs: szakítás); csapatban: 1.hely 
Junior Országos Bajnokság (U18-U20) - 1. hely
Serdülő-Ifjúsági Országos Bajnokság (U15-U17) - 1. hely
Gratulálunk!

2022/10/08

Nyílt nap a gimnáziumban

Az iskolánk iránt érdeklődő diákok egy izgalmas akadályverseny során megismerkedhettek leendő tanáraikkal és tantárgyaikkal. A pincétől a padlásig az épület zegzugait bejárva játékosan mérhették össze tudásukat, kreativitásukat és ügyességüket.

2022/10/07

Általános iskolásaink október 6-ai megemlékezése

Az aradi tizenhárom kivégzésének évfordulóján megemlékeztünk a Habsburg Birodalom által vérbe fojtott 1848/49-es szabadságharc áldozatairól. Emlékük nem csak elődeinknek jelenthettek zsinórmértéket, de a mai napig is példaértékű a vértanúk vitézsége, hazafisága és áldozathozatala.

2022/10/07

Szabó Magda születésnapjára emlékeztünk

"A szél is megfordul. Kicsit mindig lehetsz szomorú. Ha nem magad, más miatt. De bízzál az életben. Nem ok nélkül kaptad." (Szabó Magda)
Szabó Magda születésének 105. évfordulóján gimnáziumunk 7. évfolyama emlékműsorral egybekötött koszorúzással emlékezett.

2022/10/07

Szabó Magda irodalmi-történelmi emlékversenyen vetélkedtek gimnazistáink

A Matula-napok keretében Szabó Magda emlékére évente irodalmi-történelmi versenyt rendez a Dóczy Gimnázium a debreceni középiskolások részére. Idén a 10. A osztályból két csapat képviselte iskolánkat. Szabó Magda Sziluett című drámájából és- vele összefüggésben- Vörösmarty Mihály életéből kellett felkészülniük.
A színvonalas vetélkedőn 4. helyezést ért el a Baranya Luca, Berényi Rebeka és Péva Lujza alkotta csoport, teljesítményüket tárgyi ajándékkal ismerték el.
A másik csapat –Ezüstszegi Nikolett, Kónya Dorina és Kovács Panna-7. lett.

2022/10/03

Terményáldás óvodánkban

Hagyományainkoz híven idén ősszel is megtartottuk óvodánkban őszi ünnepünket. Kálmán József atya áldotta meg óvodásaink termésből, gyümölcsből, zöldségből készített alkotásait.
tovább a képekhez >>

2022/09/18

Tanévkezdő túra a Zemplénben

A természetjáró szakkör lelkes tagjai az új tanévben első túrájukon a kora őszi Zemplén nyugati csúcsainak szépségeit csodálták meg. Körtúrájukon Hejcéről indulva felkapaszkodtak a Sólyom-kőre majd a Borsó-hegyre, ahol megemlékeztek a 16 éve tragikus balesetet szenvedett szlovák katonákról is. A tiszta, friss levegőn, gyönyörű környezetben, vidám társaságban végzett mozgás öröme mindenkit kárpótol a korai felkelésért.
Szeretettel várunk következő túránkra (okt. 15.) a Bükkbe minden kedves érdeklődőt.

2022/07/30

Gimnazistáink sporttábora

A hagyományokhoz híven idén is 40 fővel szervezett sporttábort gimnazistáinknak iskolánk. A helyszín Tiszafüred volt. Változatos programokkal hol vízen, hol szárazon versengtek és pihentek  a résztvevők. Kerékpár, röplabda, kajak, kenu, sup, mágneshorgászat, kvíz, városi kincskereső túra gazdagította a programjainkat. A sporttábor szervezője és vezetője Nagyné Farkas Gyöngyvér tanárnő volt.

2022/07/30

Svetits természetismereti tábor az Aggteleki Nemzeti Parkban, Szelcepusztán

Ismét hat mozgalmas napot töltöttek diákjaink június 20-25. között az Aggteleki Nemzeti Park területén. A meleg időjárás sem tartotta vissza a csapatot több túraalkalomtól sem. Megnézték a pálos kolostorromot Martonyiban, jártak a derenki romközségnél, és a Szelce – völgyön keresztül, gyönyörű hegyvonalatok között túráztak Jósvafőre. Ezen alkalmak alatt folyamatosan ismerkedtek meg különböző fafajokkal.

2022/07/18

Olimpiai Reménységek Viadala

A magyar válogatott csapat megnyerte a 2022-es”Olimpiai Reménységek Viadala” versenyt Plzeňben! Füzesi Anna (10.B) a junior korosztály abszolút 3. helyezettje lett.
Gratulálunk a fantasztikus teljesítményhez!

2022/06/29

Énekelni szerető gimnazistáink Erdélyben jártak

Határtalanul! program "Tanulmányi kirándulás középiskolásoknak"  (HAT-20-03) pályázatának jóvoltából gimnáziumunk énekkarosai 2022. június 21. és 25. között Erdélybe utazhattak. A program megvalósulását a Bethlen Gábor Alap által biztosított vissza nem térítendő támogatás tette lehetővé.

2022/06/27

Lengyelországba kirándulhattak a 9. B -sek

Gimnáziumunk 9.B osztálya június 10. és június 12. között lengyelországi kiránduláson vehetett részt a Waclaw Felczak Alapítvány jóvoltából. Utazásuk állomásai Tarnó, Krakkó, Auschwitz-Birkenau és Wadowice voltak. A magyar-lengyel kulturális kapcsolatokat erősítve találkoztak a krakkói domonkos szerzetesközösség néhány tagjával, valamint a Jagelló Egyetem magyar tanszékének tanszékvezető professzorával, aki előadásában számos érdekességet is megosztott diákjainkkal a lengyel kultúra, vallás és irodalom tárgyköréből.

2022/06/17

DÖK-nap a gimnáziumunkban

Évek óta hagyomány már, hogy a tanév utolsó napjai közül egy a Diákönkormányzat szervezésében valósul meg. Idén sem volt ez másképp. Június 14-én zenés gyülekező után színes programkavalkád kezdődött. A lelkes szervezőknek köszönhetően a diákok többféle  programelemből állíthatták össze a napjukat. Ezek között „Szólj be a tanárnak”, Filmklub, Irányított relaxáció, Kártyabarlang, Beugró-sarok, Röplabda, Vízibomba, School-hunting és Quiz-özön is szerepelt. A programok közti szünetben frissítő limonádé, fagyi és csokiszökőkút is várta az év végére megfáradt diákokat. Köszönjük!

2022/06/15

Innovációs versenyen nyert diákunk

A 31. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen (2021/2022-es tanév) Nagy Nimród 11.A osztályos tanuló 3. helyezést ért el. Pályázatának címe: Összetett fénymikroszkóp megvilágító-rendszer fejlesztése
Konzulens: Jászai Gyöngyvér

2022/06/13

Sikerünk a Nemzeti Színház színháztörténeti vetélkedőjén

Iskolánk "Les alouettes" csapata a Nemzeti Színház színháztörténeti vetélkedőjének döntőjében 2. helyezést ért el. Az idei évben - kapcsolódva a "Tamási Áron 125 Emlékév"  rendezvényeihez -  Tamási Áron színpadi műveiből kellett felkészülniük a középiskolás diákoknak. A döntőbe a hat legeredményesebb csapat jutott, akik június 10-én a Nemzeti Színház Gobbi Hilda termében mérhették össze tudásukat.
A 2. helyezést elért csapat tagjai: Békési Borbála,  Dancs Dorka Sára, Homovics Petra és Szentesi Dávid (11.b). Felkészítő tanár : Dr. Subáné Dombóvári Erika

2022/06/13

Néptáncos döntős sikerek

A Gyermek Néptáncosok XV. Országos Szólótánc Fesztiváljának döntőjében

Hortobágyi Viola (6.c) és Hortobágyi Csenge (7.a) kiérdemelte a Pántlikás táncos címet.
Branda Henrik (5.c) Kisbokrétás címet nyert.
Bráde Bálint (6.a) párjával Különdíjban részesült.

2022/06/12

Siker a műveltségi vetélkedőn

Gimnáziumunk két diákja 'Mélykvíz' műveltségi vetélkedőn vett részt nagy sikerrel, melyet Fülöp atya vezetett. Ősszel láthatjuk majd a döntőt az EWTN Katolikus Világhálózat  műsorán.  A döntőbe a Svetits, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium és a Váci Piaristák csapatai jutottak be, gratulálunk kiváló játékosainknak: Füzesi Marcellnek és Pecze Zsombornak!

2022/06/12

Versenyeredmények kémiából

A Dr. Kónya Józsefné Emlékpályázat gimnáziumi kategóriájában 3. helyezést értek el Kiss-Frankó Nóra és Sztancs Anna 9.B osztályos diákok Mese id. Szántay Csabáról című pályázatukkal. Általános iskolás kategóriában 3. helyezést ért el Bordosi Gergő 8.B osztályos diák Hevesy György című pályázatával. Felkészítő tanár: dr. Tóth Anna

2022/06/04

Bárhol is élj...

„Percre se feledd, hogy testvéred minden magyar, bárhol is éljen” (Wass Albert)

A nemzeti összetartozás napja alkalmából gimnáziumunk 7. évfolyama készített színvonalas irodalmi műsort. Az összeállítás során gondolatban végigjárhattuk a hazánktól elcsatolt területeket, gyönyörködhettünk azok kulturális sokszínűségében, s emlékezhettünk arra, hogy ha ezek a területek közigazgatásilag már nem is tartoznak hozzánk, bennünk élnek.
Kányádi Sándor szavaival emlékezünk: „Vannak vidékek… legbelül…”

2022/06/02

A színjátszókör bemutatkozása

Az utolsó előtti iskolai tanítási napon a színjátszó kör tanulói örvendeztettek meg minket az előadásaikkal. Tehetséges diákjaink egész évben készültek Farkasné Bakai Barbara tanárnővel. Áldozatos munkájukkal bizonyították be rátermetségüket. A 3-4. osztályos tanulòk Michael Ende Momo című regényének színpadi adaptációját mutatták be. A komoly mondanivalót hordozó történetettel egy igazi mesevilágot varázsoltak a színpadra.
Az 5-6. évfolyam diàkjai pedig egy fergetegesen vidám produkcióval, a Sárkány és papucs című komédiával csaltak örömet a nézők arcára.

2022/06/02

Siker az Ökoskodó komplex vetélkedőn

Az "Ökoskodó komplex vetélkedő a fenntartható fejlődésért" elnevezésű versenyen I.helyezést ért el iskolánk csapata Csapattagok: Benefi Szintia, Benefi Andrienn, Hegedűs Luca és Bocskay Áron 7. B osztályos diákok. Felkészítő tanár: Sipos Nóra

 

2022/05/30

Fantasy Show világbajnoki ezüstérem

Szabó Hanna Nóra (3.a) 2022.05.25-29 között a horvátországi Pulában megrendezett Internation Dance Federation 20TH World Dance Championship Fantasy Show kategóriában formációban csapatával világbajnoki 2. helyezett lett.

2022/05/25

Győzelem az országos vitaversenyen

Füzesi Marcell 12.A osztályos diákunk újabb országos vitaversenyen ("NIT PRO és Kontra- Érvekkel elő") lett csapatával I. helyezett. Gratulálunk!

2022/05/24

"Grafitka nagy kalandja"

Rozsos Anna, 6.a osztályos tanulónak "Grafitka nagy kalandja" című írását beválasztották az Álmodik a világ című 2022. évi diák antológiába. Büszkék vagyunk a kis írónőre!

2022/05/16

Táncvizsga a 9. évfolyamon

"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan...” (Nikosz Kazantzakisz)

A 9. évfolyamos diákjaink ebben a tanévben tánciskolai keretek között tanultak standard és latin táncokat, melynek a záróeseménye zajlott május 13-án.
Az ifjú hölggyé és fiatal úrrá érett kilencedikesek lelkesen és derűsen táncoltak angolkeringőt és bécsi keringőt, de a rumba, a mambó és a cha-cha-cha is helyett kapott a repertoárban.
Felkészítőjük Szurmai Tamás tanár úr volt.

2022/05/14

"Nagyítóval és távcsővel a természetért" vetélkedőn diákjaink elsők lettek

Kádár Zoárd, Kovács Tibor és Szabó Máté 6.c osztályos tanulók a Hortobágyi Nemzeti Park és a Természettár által szervezett "NAGYÍTÓVAL ÉS TÁVCSŐVEL A TERMÉSZETÉRT" c. vetélkedő országos döntőjében  1.helyezést ért el.

Felkészítő tanáruk: Dr. Kókainé Varga Beatrix

Gratulálunk a szép eredményhez!

2022/05/14

OKTV döntős eredmény

Füzesi Marcell 12.A osztályos diákunk a történelem OKTV döntőjében 15. helyezett lett. A szép eredményhez szeretettel gratulálunk neki és felkészítő tanárainak: Baranya Csaba ill. Erdős István tanár úrnak, Andrea nővérnek!

2022/05/14

Országos Sulivívó Találkozó

Budapesten került megrendezésre az V. Országos Sulivívó Találkozó, melynek iskolánk 4. évfolyamos tanulói is részesei lehettek, hiszen negyedikeseink testnevelés órájukba beépítve heti rendszerességgel sajátítják el a vívás alapjait. A program keretein belül a gyerekek ügyességi feladatokban bizonyították rátermettségüket, kitartásukat. Ötödik osztályban a tenisz fortélyaiba vezetik majd be diákjainkat hasonló módon a sportág edzői.

2022/05/13

Kihívás napja a Svetitsben

A Kihívás napja fő célja, hogy május utolsó szerdáján kedvet teremtsen a
mozgáshoz és az egészséges életmódhoz. Iskolánk tanulói május 25-én
sportolással kezdték a napot, melynek keretében közös zenés bemelegítés
után a „Svetist-kör” teljesítése volt a feladat. A leggyorsabb diákok oklevelet
és érmet is kaptak.
Díjazottjaink:
Fiúk
I.hely Madugyin Márk 11.A
II.hely Deák Kevin 9.B
II.hely Köblös Máté 8.B
Lányok
Stefuca Éva 11.A
Gergely Rozalinda 8.A
Kerékgyártó Rebeka 8.A

2022/05/13

Fuvolaverseny

Fuvolás Kamarazenei Találkozón duó kategóriában Rácz Julianna (10.B) arany minősítést kapott.

Gratulálunk!

2022/05/12

Latin nyelvi versenyeredmény

Fekete Bernadett (8.A) az Ábel Jenő Országos Latin Tanulmányi Verseny  döntőjén kiemelt dicséretben részesült.

Gratulálunk!

2022/05/12

Karate Diákolimpia sikerek

Uszkai Flóra 5.c osztályos tanuló a Karate Diakolimpia országos döntőjében küzdelemben 1. helyen, formagyakorlatban pedig 2. helyen végzett. Gratulálunk sikeréhez!

2022/05/11

Logikai verseny

Iskolánkban első alkalommal került megrendezésre az idén az osztályok közötti logikai verseny. A vetélkedőn az évfolyamok osztályonként három fős csapatokat állítottak ki, hogy összemérjék logikai képességeiket.

2022/05/11

Néptánc sikerek

Iskolánk négy tanulója (Hortobágyi Viola, Hortobágyi Csenge, Bráde Bálint, Branda Henrik) is bejutott a Gyermek Néptáncosok XV. Országos Szólótáncfesztiváljának   szarvasi döntőjébe.

2022/05/11

Hittanverseny eredmény

Szalontai Réka, 5.a osztályos tanulónk "Kincskeresés a Szent Család őrével" Országos Internetes Hittanversenyen II. helyezett lett.

2022/05/10

Alpha-tusa informatikaverseny

Az Alpha-tusa online vetélkedőn iskolánk 8. évfolyamos csapata (Almási Gergely 8.A, Békési Áron 8.B, Pettkó-Szandtner Ádám 8.A, Papp Ádám 8.B) a díjazottak közé került, tárgyjutalmat és meghívást kaptak az etikus hackerek Alpha-klubjába, virtuális programozói közösségébe. Felkészítő tanár: Szűkné Iski Izolda

2022/05/10

Évzáró túra a Zemplénben

A természetjáró szakkör tagjai s néhány érdeklődő leendő gimnazista Pusztafaluból indulva, az országhatárt átlépve a Zemplén felvidéki tájain túrázott. A megújult, kizöldült természetben az Izra-tó s Kis-Milic érintésével, a határkövek mentén, könnyű tavaszi zápor kíséretében érkeztek a vissza a kiindulópontra.
Köszönjük Csikós Dávid tanár úr egész éves lelkes szervezőmunkáját.

további képek >>

 

2022/05/09

Életmentők egykor és ma

Május 9-én, a Boldogasszony Iskolanővérek alapítójának emléknapján Boldog M. Terézia Gerhardinger szellemi örökségét, karizmáit követve idén különösen is az életmentőkre, az elesettek, a hátrányos helyzetűek segítőire, az új esélyt adókra fordítottuk figyelmünket.

2022/05/04

Elsősegélynyújtó szakköröseink ragyogó versenyeredménye

A Megyei Elsősegélynyújtó Verseny területi fordulóján 2. helyezést ért el iskolánk csapata, Rácz Olivér (8.A), Káplár Zsombor (8.A), Bordosi Gergő (8.B), Perge Anna (8.B) és Gulyás Sarolta (8.B).
Felkészítő tanáruk: Takácsné Bodnár Margit

2022/04/30

Búcsú végzőseinktől

Meghitt teremátadó, utolsó becsengetés, búcsú a gimnáziumi diáktársaktól, tantermektől, köszönet a szülőknek, tanároknak, nevelőknek; a kiemelkedő tanulmányi eredmények, sportteljesítmények, a közösségért végzett önzetlen munka elismerése, jutalmazása és őszinte hálaadás az Úristennek: ezek a hagyományos svetitses ballagás legfontosabb, legünnepélyesebb pillanatai. Idén újra e megszokott módon köszönhettek el tizenkettedikeseink, s áldással folytathatják életútjukat.
Kívánjuk, nemes, küzdő, szabad lélekkel, bátran, hittel induljanak „csillagkeresésükre”…

2022/04/26

Szabadidős Lovasverseny

Laczkó Zsófia (6.c) Szabadidős Lovasversenyen Ügyességi kezdő kategóriában III. helyezett lett.

2022/04/23

„Végy a végtelenből…” jótékonysági hangverseny

A háború kezdete óta igyekszünk különböző módokon segíteni az áldozatokon, előmozdítani a jót, a szolidaritást. A nagyböjtben naponta imádkoztunk a békéért, a többen részt vettünk a budapesti Nemzeti Színházban a beregszászi társulatot támogató Tóték előadáson, és közösségünkbe befogadtunk hazánk területére érkező gyerekeket.

2022/04/10

Röplabdásaink ezüstérmesek!

A diákolimpia országos döntőjében 2. helyezést ért el női röplabda csapatunk! Gratulálunk nekik és Nagyné Farkas Gyöngyvér tanárnőnek a fantasztikus eredményhez, lenyűgöző és csodálatos csapatjátékukhoz, küzdeni tudásukhoz! :):):)

további képek >>

2022/04/10

Általános iskolásaink sikerei a Nemes Nagy Ágnes megyei versmondó versenyen

A Déri Múzeumban megrendezett XVIII. Debreceni Költészeti Fesztiválon rangos helyezéseket érték el diákjaink: Tenkely Kata (5.c) I. hely, Papp Anna (5.b) III. hely, Gyarmati Balázs (5.c) kiemelt különdíj; felkészítő tanár: Peerné Török Csilla. Kiss-Mercs Szonja (5.a) különdíj; felkészítő tanár: Mászlainé Dr. Nagy Judit. Gratulálunk nekik!

2022/04/07

"Aranyeső" gregorián- és népdaléneklésben

Iskolánk énekesei és énekegyüttesei március 31-én részt vettek a XXI. "Rajeczky Benjamin" gregorián- és népdalének-, népi hangszeres versenyen.
A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban évente megrendezett országos minősítő versenyen  halmozták a kiváló eredményeket a svetitses diákok:

2022/04/06

Around the world döntő

Az „Around the World in English” – megyei angol verseny döntőjében Kuhn Veronika (9.B) 1. helyezést, Kerek Mercédesz (10.A) 4., Füzesi Júlia (9.B) 5., Pásztor Anna (10.A) és Figura Judit (10.A) megosztott 7. helyezést értek el. Felkészítő tanáruk Lukács Katalin volt. tovább >>

 

2022/03/14

Ünnepi megemlékezés a gimnáziumban

A 10. évfolyam lelkes diákjai a forradalom és szabadságharc debreceni emlékhelyeinek bemutatásával hangolták rá diáktársaikat az ünnepre, ill. készítették elő a Református Kollégiumba tett látogatásukat, ahol rendhagyó történelemóra és tárlatvezetés keretében bővíthették ismereteiket a város 1848-49-ben betöltött történelmi szerepéről.

további a képek >>

2022/03/10

Túra az Upponyi-hegységben

A természetjáró szakkör márciusi túrája az Upponyi-hegységbe vezetett. Kellemes tavaszias időben, az útjuk során megtekintették az Eszkála- és a Kalica-tetőről is a Lázbérci-víztározót és a Bükk-hegység vonulatait, valamint a Herkó páter keresztjéhez is felmásztak. további képek >>

2022/02/28

Megyei első lett röplabda csapatunk

Röplabda amatőr diákolimpián megyei döntőt nyert a SVETITS csapata!

Sok sikert kívánunk az országos megmérettetéshez!

Gratulálunk nekik és edzőjüknek, Nagyné Farkas Gyöngyvér tanárnőnek!

2022/02/21

Válogatottként Franciaországban

Kókai Máté 12.B osztályos tanulónk az U19 jégkorong válogatott tagjaként Franciaországban játszott.

Gratulálunk kiváló teljesítményéhez!

2022/02/21

OKTV versenyeredmények

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) II. fordulójába jutott  
Erdei Zita (11.B) angol nyelvből
Füzesi Marcell (12.A) történelemből
Sztancs László (12.A) informatikából
Gratulálunk diákjainknak és felkészítő tanáraiknak: Lukács Katalin tanárnőnek, Baranya Csaba tanár úrnak és Szűkné Iski Izolda tanárnőnek!

2022/02/19

Téli túra a Bükkben

Szombaton (febr. 19-én) a természetjáró szakkör lelkes tagjai a Bükk-fennsíkra kirándultak. A Bánkút - Gerenna-vár – Olasz-kapu – Három-kő -Bánkút körtúra során eddigi leghosszabb túrájukat teljesítették. A tiszta időben még a Magas-Tátra havas hegycsúcsait is megcsodálhatták. Lehetett hógolyózni, csúszkálni, dagonyázni és napozni is az út során.

2022/02/17

Gyorskorcsolyás bajnokaink

Az V. korcsoportos gyorskorcsolya diákolimpia városi döntőjében az első 3 helyet iskolánk diákjai hozták el:
I. helyezett  Kókai Balázs (10. A)
II. helyezett  Szabó Márton (10. B)
III. helyezett  Kosztin- Számadó Zétény (10. A)

Gratulálunk sikerükhöz!

2022/02/04

Vitaversenyen is sikeresek diákjaink!

Füzesi Marcell 12.A osztályos diákunk a Mathias Corvinus Collegium által megrendezett MCC Vitázz! Kárpát-medencei középiskolai vitaversenyen II. helyezett lett. Garulálunk!

2022/01/31

Örvendezünk

Nagy szeretettel gratulálunk Pecze Zsombor, 10.A osztályos diákunknak, aki csapatával a PolitikON Közéleti Készségfejlesztő és Politikai Szimulációs Verseny Országos Döntőjében 2. helyezést ért el.

2022/01/31

Újabb nyelvi sikerünk

Az „Around the World in English” – megyei angol verseny első fordulójában Figura Judit (10.A) 3., Kuhn Veronika (9.B) és Pásztor Anna (10.A) megosztott 5., Füzesi Júlia (9.B) 9. és Kerek Mercédesz (10.A) 12. helyezést értek el. Kiemelkedő teljesítményükkel továbbjutottak a verseny döntőjébe. Gratulálunk nekik és felkészítő tanáruknak: Lukács Katalin tanárnőnek!

2022/01/31

Gratulálunk a szép eredményhez!

Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen a Tudósokk nevű csapat tagjai (Kádár Zoárd, Kocsis Zsófia, Medve Lilla, Varga Anna 6.c osztályos tanulók) a körzeti fordulóban I. helyezettek lettek. Ezt követően az országos döntőben X. helyezést értek el. Felkészítő tanáruk Mászlainé Dr. Nagy Judit. 

2022/01/31

Fantasztikus sportsiker

FÜZESI MARCELL (12. A) osztályos diákunk az ifjúsági erőemelő Európa-bajnokságon új országos csúccsal 5. helyen végzett. Fekvenyomásban és felhúzásban bronzérmet nyert új országos csúcsot felállítva. Gratulálunk!

2021/12/06

Sikerünk Nemzetközi Karate Bajnokságon

Kárász Luca (3.b)
I.K.O. Kyokushinkai Stílusszervezet Nemzetközi Kyokushin Karate Bajnokságon 
II. helyezést ért el.

Kárász Patrik (3.a)
III. helyezést ért el.

2021/06/28

Néptáncos sikerek

Így szerepeltek néptáncosaink a VII. Országos Tanulmányi Néptáncverseny döntőjében:

2021/05/28

Általános iskolásaink májusi versenyeken

Sana Márk (5.c) a London Bridge Országos Levelező Angol Verseny országos döntőjében IV. helyezést ért el.
Felkészítő tanára Fark Tímea volt.

Kinszel Adrienn (5.c) a Hajós Alfréd Kupa áprilisban megrendezett 2. fordulójában 100 m hátúszásban, 100 gyorsúszásban és 200 vegyes úszásban - egyéni csúccsal - aranyérmes lett.

2021/04/30

Kovács Ármin sikeres szereplése

Kovács Ármin (5.B ) az Országos Tornabajnokságon egyéni összetettben II. helyezést, a csapatbajnokságon I. helyezést ért el.

2021/04/16

Újabb versenyeredményünk

Kuhn Veronika (8.B) az Országos Angol Tanulmányi Verseny döntőjébe jutott. Felkészítő tanára Lukács Katalin.

2021/03/28

Márciusi versenyek

Ebben a hónapban négy gimnazistánk vett részt különböző megmérettetéseken.

2021/02/28

Bölcs-Ész

Molnár Dániel (12. A) szereplése a Pázmány Bölcs-Ész Országos Tanulmányi Versenyen 

2021/01/31

Január

Ebben a hónapban gimnáziumunk tanítványi közül ők vettek részt versenyeken:

2020/02/20

Elnyertük az Örökös Zöld Óvoda címet

12 éves tudatos óvodai környezeti nevelésünk elismeréseként 2019. január 21-én Budapesten, szakmai nap keretében vehettük át az Örökös Zöld Óvoda megtisztelő címet. Az elismerést igazoló oklevelet László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára és Pálfi Erika, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelési Tartalomfejlesztési főosztályvezetője adta át a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárban.

Régebbi híreink