M. Sára nővérünk örökfogadalma

Nagy örömre gyűltünk össze július 3-án, budapesti rendházunk kápolnájában, hogy együtt ünnepelhessenek Geröly Mária Sára nővérrel, aki ünnepi szentmisében tett örökfogadalmat.
Velünk ünnepeltek társult tagjaink, M. Sára nővér családtagjai, barátai, munkatársaink és ismerőseink.
Az ünnepi szentmisében hálát adtunk tartományunk 60, 50, 45, 40, 35, 30 és 20 évvel ezelőtt fogadalmat tett rendtársainkért is.
A szentmise főcelebránsa Dr. Martos Levente Balázs, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke volt. Az ünnepi szentmisén koncelebrált Zsódi Viktor Sch.P. tartományfőnök atya, Ruppert József Sch.P. atya és Dr. Gájer László atya (a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának tanszékvezető egyetemi tanára)
Dr. Martos Levente Balázs püspök atya homíliájában többek között arról is beszélt, hogy „az Egyház számára és az Egyházban vigasztaló a nővérek jelenléte. Vigasztaló, hogy vannak, akik egymás terhét is hordozva, mások számára is jelen vannak, és akik már a lényükkel kifejezik, hogy Isten Országa él, és van egy másik ország is, ahová meghívottak vagyunk.”
M. Sára nővérünk örökfogadalmi jelmondatát a Teremtés könyvéből választotta: „Isten örömet szerzett nekem, s aki hallja velem együtt örül.” (Ter 21,6) Az ószövetségi Sára mondja ezt a mondatot, miután megtapasztalta saját életében, hogy Isten számára semmi sem lehetetlen.

2023. július 17.