"Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok..." (Mt25, 35)

Iskolánk végzős diákjai a korábbi évek nemes hagyományát folytatva 2022 adventjében is csatlakoztak  a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség által szervezett "krízisfőzés" elnevezésű kezdeményezéshez.
A 12. B osztály diákjai vállalták, hogy 250 nélkülöző, utcán élő hajléktalan ebédjéről gondoskodnak: megvásárolják az élelmiszer-alapanyagokat, beszerzik az ételosztáshoz szükséges tányérokat, kanalakat, szalvétákat, poharakat, előkészítik és megfőzik az ebédet és a meleg teát, majd a város különböző helyszínein - a református egyházközség segítőivel együtt - kiosztják a rászorultaknak.
A december 17-i krízisfőzéshez és ételosztáshoz a 12. A osztályból is csatlakozott négy diák és két szülő. Nagy segítséget jelentett, hogy Szabó Anna szülei elvállalták a főszakácsi teendőket, nekik  köszönhetően időben elkészülhetett az ízletes gulyásleves a Reménysugár Melegedő udvarán.
Az ételosztás helyszínein a rászorultak a tartalmas levesen, a meleg teán és a friss kenyéren kívül kedves szavakat és mosolyt is kaptak diákjainktól.

Köszönjük Kubinyiné Mikó Ágnes református lelkész-hitoktató lelkes szervező munkáját és a végzősök példaértékűen önzetlen, áldozatos hozzáállását! 

2022. december 22.