Bécsi kirándulás

Március 24-26. között a 11. évfolyam németül tanuló diákjai tanulmányi kiránduláson vettek részt Bécsben, Rozsosné Varga Borbála és Tóth Anna tanárnők vezetésével. Első nap megnézték a Hundertwasser-házat, a  Wiener Riesenrad-ot, s próbára tették bátorságukat a Prater attrakcióival. A napot virágvasárnapi  ünnepi szentmisével zárták a Stephansdomban.

Másnap meglátogatták a Schönbrunni kastélyt, valamint egy 3D-s virtuális időutazás során megismerhették Bécs történetét. Német nyelvű vezetett látogatás keretében fedezték fel a bécsi parlament épületét, valamint rövid betekintést nyertek az osztrák politikai életbe is. A nap végén a Duna-toronyból gyönyörködhettek a kivilágított városi panorámában. 
Az utolsó napon szemügyre vették a Ringstraße látnivalóit, többek között a Hofburg, az opera, a színház, és a városháza építészeti remekműveit csodálták meg. 
A háromnapos kirándulás végén fáradtan ugyan, de élményekben gazdagon, német nyelvtudásukat anyanyelvi környezetben kipróbálva tértek haza. Auf Wiedersehen, Wien!
2024. március 29.