Boldogasszony Iskolanővérek

Hivatás éve - 2020

 

Hivatás éve - 2020 logó

A Boldogasszony Iskolanővérek (SSND) Magyar Tartománya a 2020-as évet a hivatásnak szenteli. Ebben az esztendőben azért imádkoznak és cselekednek az iskolanővérek, hogy minél több ember felfedezze élethivatását, és így kiteljesedjék az élete.

videó megtekintése
videó megtekintése >>

Intézményünk fenntartója: Maria Theresia von Jesu (Gerhardinger) által alapított Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya (SSND)

Fenntartónk postacíme: 1092 Budapest, Knézich utca 5-7.

Fenntartónk képviselője: Lobmayer M. Judit (tartományfőnök)

A Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartományának honlapja az alábbi címen érhető el:  http://www.iskolanoverek.hu

 

 

DigIschol@nővérek 3. karanténhíradója 
DigIschol@nővérek 3. karanténhíradója 

A MEGSZENTELT ÉLET napja, február 2-a alkalmából osztotta meg velünk intézményünk fenntartója, a Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya a Karanténhíradó 3. részét.
A két műsorvezető, Dóri és Jutta számára február 2-án kezdődik a római noviciátus, ezért hosszabb ideig nélkülöznünk kell őket, mint híradósokat. A Karanténhíradó 3. részéből megtudhatjuk, hogyan karácsonyoznak az indiánok Észak-Kanadában. Kulisszatitkok derülnek ki a Karolina című filmsorozat készítésének körülményeiről, és arra is fény derül, kik lettek az előző híradóban meghirdetett rajzpályázat díjazottjai.

tovább a híradóhoz >>

 

DigISchol@nővérek 2. karanténhíradója 
DigISchol@nővérek 2. karanténhíradója 

December 8-a, Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának főünnepe a Boldogasszony Iskolanővérek számára fontos nap, hiszen alapítónk, Boldog Maria Theresia von Jesu Gerhardinger Máriának, Jézus Édesanyjának ajánlott rendjét. E szép nap alkalmából készült el az iskolanővérek karantén híradójának 2. kiadása. 

tovább a híradóhoz >>

 

DigISchol@nővérek 1.karanténhíradója
DigISchol@nővérek 1. karanténhíradója 

November 17-én az iskolanővérek arra emlékeznek, hogy 1985-ben – 35 évvel ezelőtt – ezen a napon avatta Szent II. János Pál pápa boldoggá a rendalapítónkat, Maria Theresia von Jesu Gerhardingert, azaz Jézusról nevezett Mária Terézia (Gerhardingert). Ebből az alkalomból a Magyar Tartomány két posztulánsa, több nővérrel karöltve karanténhíradót készített, melynek témája a boldogság.

tovább a híradóhoz >>

Magyar Örökség-díj

Magyar Örökség-díj
  

Állampolgári javaslatok alapján a Magyar Örökség és az Európai Egyesület Magyar Örökség-díj Bírálóbizottsága a kommunista diktatúrában működött nyolc katolikus gimnáziumnak – közöttük a SVETITS GIMNÁZIUMNAK – ítélte a MAGYAR ÖRÖKSÉG kitüntető címet. A díjról szóló oklevél és aranyjelvény ünnepélyes átadására a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében 2019. június 22-én került sor.

tovább a képekhez >>

Információk és tudósítás a Boldogasszony Iskolanővérek 24. általános káptalanjáról

Fenntartói tanév-értékelések

Bizalom és Bátorság lap

Az iskolanővérek által indított periodika számai