Gimnázium

Gimnázium hírkategória hírek

2024/04/14 • 11 órája frissítve

“Lengyel, magyar, két jó barát…”

Április 10-14 között iskolánk vendégül látta a lengyel testvériskolánkat, a kielcei Kostka Katolikus Gimnáziumot. A közös szentmise és az iskola bemutatása mellett a lengyel diákokkal megismertettük Debrecen és Budapest főbb nevezetességeit, valamint a program részeként szervezett táncház és adrenalindús paintball meccs segített maradandó élményeket szerezni az diákoknak. tovább>>

2024/04/12 • 1 napja frissítve

Versünnep a Svetitsben

A magyar költészet napján diákok által készített versfelhők díszítették a gimnázium folyosójának falait, ablakait. A versszerető pedagógusok egy-egy számunkra kedves költemény felolvasásával és hozzáfűzött gondolataikkal kezdték óráikat. Délután pedig kreatív gimnazisták festettek versidézeteket, motívumokat vászontáskákra.

Öröm volt együtt alkotni!

2024/04/12 • 3 napja frissítve

Szép eredmény városi szavalóversenyen

A XXI. Debreceni Költészeti Fesztivál keretében megszervezett városi szavalóversenyen Babály Dániel (9.A) különdíjban részesült. 

Gratulálunk neki és Szemán Anikó tanárnőnek!

2024/04/08 • 6 napja frissítve

Szavalóverseny a gimnáziumban

A magyar költészet napja és Kányádi Sándor születésének 95. évfordulója alkalmából lelkes verselők és figyelmes hallgatóság gyűlt össze a tavaszi szünet utáni első tanítási nap délutánján.

eredmények >>

2024/04/08 • 6 napja frissítve

Notre Dame Pódium sikere

Közel 200 diákszínjátszó részvételével zajlott Derecskén a nemzetközi X. Kótsi Patkó János Minősítő Diákszínjátszó Fesztivál. 
tovább >>

2024/04/08

Csaták a sakktáblán

Békési Áron 10.B osztályos tanuló a sakk diákolimpia vármegyei döntőjén 3. helyezést ért el, a korcsoportos magyar bajnokságon pedig 5. helyezett lett. Gratulálunk neki!

2024/03/29

Bécsi kirándulás

Március 24-26. között a 11. évfolyam németül tanuló diákjai tanulmányi kiránduláson vettek részt Bécsben, Rozsosné Varga Borbála és Tóth Anna tanárnők vezetésével. tovább>>

Galériák

Tavaszi túra a Bükk-fennsíkon

A természetjáró szakkör tagjai Bánkútról felkaptattak a Tar-kőre, a Bükk legmagasabban fekvő természetes kilátóhelyére, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a déli lankákra.  Innen a kora tavaszi virágokkal borított Zsidó-réten át leereszkedtek az Olasz-kapuig, majd a kb. 17 km-es túrájuk végén visszaérkeztek Bánkútra.

„Fejemen honszeretet / Töviskoronája”  (Petőfi Sándor)

Március 15-én legifjabb gimnazistáink maroknyi csapata debreceni diáktársaikkal együtt szavalták Petőfi Sándor Nem ért engem a világ című művét. A városi megemlékezés résztvevőiként verseltek, énekeltek, masíroztak – a képek tanúsága szerint vidáman, lelkesen, közösséget alkotva.

"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan...” (Nikosz Kazantzakisz)

A 9. évfolyamos diákjaink ebben a tanévben tánciskolai keretek között tanultak standard és latin táncokat, melynek a záróeseménye zajlott február 9-én.
Az ifjú hölggyé és fiatal úrrá érett kilencedikesek lelkesen és derűsen táncoltak angol- és bécsi keringőt, de a rumba, a szamba és a cha-cha-cha is helyett kapott a repertoárban.
Felkészítőjük Szurmai Tamás tanár úr volt.

Kapcsolódó galériák