Gimnázium

Gimnázium hírkategória hírek

2024/07/16 • 5 napja frissítve

Nyári élmények Zánkán

A zánkai Erzsébet-táborban nyaralhattak július 7. és 12. között gimnáziumunk hetedik évfolyamos diákjai. Nagy megtiszteltetés iskolánknak, hogy a tábor ideje alatt átadott  Szent Erzsébet szobor és a "Biblia Kert" avató ünnepségén a közreműködésre a Svetits hetedikeseit kérték fel.  
tovább >>

2024/06/21

Te Deum a gimnáziumban

A 2023/2024-es tanévet bezárom... A várva várt mondat és a bizonyítványok átvétele előtt hálaadó szentmisében emlékeztünk vissza az eltelt tanévre, köszöntük meg mindazt, amivel az iskolában és az iskolán kívül találkozhattunk épülésünkre, lelkünk és szellemünk gazdagítására. A dicséret szavai után a kitűnő és jeles tanulók, valamint a közösség életét segítő diákok jutalomkönyveket vehettek át. Végül pedig hálatelt szívvel búcsúztunk Zsuzsa nővértől, aki 16 évnyi igazgatóság után elköszön az intézménytől.

2024/06/21

Drámanap

A drámanapon a diákok a Notre Dame Pódium színjátszó csoport 3 előadását tekinthették meg, a legifjabb csoport előadásában a Farkasok és Piroskák c. előadást, a felső tagozatosok előadását, a Roshambot, és a gimnazisták előadásában a Szentivánéji álom Mesteremberek részletét. tovább >>

2024/06/18

"Barátság-koncert" Grazban

Iskolánk Iniciálé Kamarakórusa izgalmas ausztriai utazáson vett részt  2024. június 12. és 16. között. Énekkarosaink a grazi Augustinum Püspöki Gimnázium kórusának meghívására érkeztek Grazba,  ahol június 14-én osztrák, szlovén és cseh kórusokkal együtt adtak hangversenyt. A program része volt az útba eső természeti látnivalók és nevezetességek meglátogatása. 
tovább>>

2024/06/17

A Notre Dame Pódium újabb előadásai

A tűz balladája címmel adta elő iskolánk színjátszóköre, a Notre Dame Pódium, Gáli József színművét.
Vendégszereplésben a nagyváradi Szent László Katolikus Líceumban majd Biharkeresztesen adták elő William Shakespeare: Szentivánéji álom című vígjátékát. tovább>>

2024/06/13

Magyarország jó tanulója, jó sportolója

Kovács Ármin, iskolánk 8.B osztályos tanulója megkapta a "Magyarország jó tanulója, jó sportolója 2023" címet - a 2022/2023. tanévben elért kimagasló tanulmányi eredményéért és sportteljesítményéért. Szívből gratulálunk!

2024/06/13

“Legyen más a szenvedélyed”

A Szenvedélyes Juniális keretében megrendezett “Legyen más a szenvedélyed” versenyen az 1.helyet hozta el iskolánk csapata: Baranya Luca, Berényi Rebeka, Hornyák Szofi, Kónya Dorina és Szálkai Hédi (11. A). Ügyességi, műveltségi és logikai feladatokban kellet helytállniuk a versenyen, melynek fő témái a szenvedélybetegség és a függőségek voltak. Gratulálunk!
2024/06/11

"A Kezek összeérnek" Kárpát-medencei történelemverseny

2024. június 4-én az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium által meghirdetett "A Kezek összeérnek" Kárpát-medencei történelemversenyen szerepeltek diákjaink. 
Berényi Rebeka és Elek Dániel 11. A osztályos tanulók III. helyezést értek el. 
Mosolygó Dorka és Molnár Ádám 11. B osztályos tanulók szintén részt vettek a versenyen, az ő előadásmódjukat a szakmai zsűri külön kiemelte. 
Szívből gratulálunk nekik!
Felkészítő tanáraik Baranya Csaba és Csikós Dávid
2024/06/11

Az énekkar kirándulása Pécsre, Harkányba

Gimnáziumunk énekkara június 6. és 8. között Pécsre és Harkányba utazott. Kórusunk a harkányi Jézus Szíve templom búcsújára kapott meghívást, ahol a szentmisén énekes szolgálatukkal, a mise utáni hangversenyen pedig egy egyházi kórusművekből összeállított műsorral tették emlékezetesebbé a plébánia ünnepét.  tovább >>

Galériák

A tűz balladája

A tűz balladája címmel adta elő iskolánk színjátszóköre, a Notre Dame Pódium, Gáli József színművét.
A javarészt 7-8. évfolyamos diákok alkotta csoport egy komoly mondanivalót hordozó darabot vitt színpadra, remek előadásban.
Kihunyhat- e a bennünk élő tűz?  Feltámad- e a lelkiismeret, amikor megpróbáltatásokkal teli életünk azt kívánja?
Köszönet a szereplő és közreműködő diákoknak és felkészítő tanáruknak: Farkasné Bakai Barbarának.

Alapítónk ünnepe

A Boldogasszony Iskolanővérek alapítóját, Boldog Terézia anyát ünnepelte pénteken az iskola. A kreatív, újító élménypedagógusra emlékeztünk azzal, hogy az iskola minden osztálya valamilyen debreceni kiállítóhelyen múzeumpedagógiai foglalkozáson vagy tárlatvezetésen vett részt. Ezt követően az általános iskolai és gimnáziumi osztályok találkoztak, és vidám, személyes beszélgetésekben meséltek egymásnak élményeikről. A napot szentmisével zártuk, hálás szívvel, lelkes énekszóval.

„Ajkunkon a hálaének, öreg Svetits Isten véled…”

Gimnáziumunk végzősei – hagyományainkhoz híven - a sok kedves emléket idéző folyosókat, termeket végigjárva búcsút mondtak diáktársaiknak, elköszöntek tanáraiktól, az intézmény dolgozóitól. Kiemelkedő közösségi, tanulmányi munkájukért, sportteljesítményükért, példamutató emberi tartásukért a legkiválóbb ballagók jutalomban részesültek. Az ünnepség fénypontja mindig a hálaadó szentmise, melynek végén az életük új szakaszát kezdő tizenkettedikesek egyesével részesülnek áldásban. Az Úr gazdag kegyelme, jósága kísérje őket további útjukon!

Kapcsolódó galériák