Gimnázium

Ha ajándékot adsz, add a szíveddel!

A legkisebb általános iskolások  a gimnázium hetedik évfolyamának műsorában gyönyörködhettek Szent Miklós püspök ünnepén. A gimnazisták a Rudolf, a piros orrú rénszarvas történetét vitték színpadra, az első három évfolyam legnagyobb örömére.

„Valami tiszta, fényes nagyszerűség…”

A 12. B osztály bálján szülők, hozzátartozók, tanárok, barátok, nevelők mind meghatottan csodáltuk  végzőseinket: táncukat, eleganciájukat, kedvességüket. Hálával, büszkén osztoztunk örömükben.
Kívánjuk, az este önfeledtsége, méltósága, meghitt melege hassa át hétköznapjaikat is.

 

12. A osztályunk végzős bálja

Hagyományainkhoz hűen idén is megrendeztük végzős osztályaink iskolai bálját. Az első báli estén Gál József Tanár Úr és osztálya (12. A) örvendeztetett meg bennünket bécsi keringőjükkel, valamint moldvai táncukkal, melyek nagy sikert arattak a közönség soraiban. Természetesen, a bécsi keringőt követően a szülői tánc sem maradhatott el, mely során a végzős fiatalemberek édesanyjukat, a végzős hölgyeket pedig édesapjuk kérte fel egy valcerre, a Kék-Duna keringő közismert dallamaira táncolva. A két performansz közötti szünetben pedig Szabó Izabella (7.

Őszi túra a Bükkben

Az új tagokkal, érdeklődőkkel bővült természetjáró szakkör tagjai Bükkzsércről indulva ragyogó időben, színpompás fák között felkapaszkodtak a XIV. századi Ódorvár romjaihoz. Egy kis napozás, sziklamászás után leereszkedtek a Hór völgyébe. Az Oszlai-réten elköltött ebédet követően pedig új erőre kapva a Suba-lyuk barlangban kutattak az ősember nyomai után.

Nyílt nap a gimnáziumban

Az iskolánk iránt érdeklődő diákok egy izgalmas akadályverseny során megismerkedhettek leendő tanáraikkal, tanulótársaikkal. A pincétől a padlásig az épület zegzugait bejárva játékosan mérhették össze tudásukat, kreativitásukat és ügyességüket.

Nyílt nap a gimnáziumban

Az iskolánk iránt érdeklődő diákok egy izgalmas akadályverseny során megismerkedhettek leendő tanáraikkal, tanulótársaikkal. A pincétől a padlásig az épület zegzugait bajárva játékosan mérhették össze tudásukat, kreativitásukat és ügyességüket.

Tanévkezdő túra a Zemplénben

A természetjáró szakkör lelkes tagjai az új tanévben első túrájukon a kora őszi Zemplén nyugati csúcsainak szépségeit csodálták meg. Körtúrájukon Hejcéről indulva felkapaszkodtak a Sólyom-kőre majd a Borsó-hegyre, ahol megemlékeztek a 16 éve tragikus balesetet szenvedett szlovák katonákról is. A tiszta, friss levegőn, gyönyörű környezetben, vidám társaságban végzett mozgás öröme mindenkit kárpótol a korai felkelésért.
Szeretettel várunk következő túránkra (okt. 15.) a Bükkbe minden kedves érdeklődőt.

Énekelni szerető gimnazistáink Erdélyben jártak

Határtalanul! program "Tanulmányi kirándulás középiskolásoknak"  (HAT-20-03) pályázatának jóvoltából gimnáziumunk énekkarosai 2022. június 21. és 25. között Erdélybe utazhattak. Az élményekben gazdag kirándulás legfőbb állomásai Nagyvárad, Körösfő, Válaszút, Torockó, Torda, Marosvásárhely, Parajd, Korond, Farkaslaka, Szejkefürdő, Székelyudvarhely és Szováta voltak.