Gimnázium

Nyári élmények Zánkán

A zánkai Erzsébet-táborban nyaralhattak július 7. és 12. között gimnáziumunk hetedik évfolyamos diákjai. Nagy megtiszteltetés iskolánknak, hogy a tábor ideje alatt átadott  Szent Erzsébet szobor és a "Biblia Kert" avató ünnepségén a közreműködésre a Svetits hetedikeseit kérték fel.  
tovább >>

Te Deum a gimnáziumban

A 2023/2024-es tanévet bezárom... A várva várt mondat és a bizonyítványok átvétele előtt hálaadó szentmisében emlékeztünk vissza az eltelt tanévre, köszöntük meg mindazt, amivel az iskolában és az iskolán kívül találkozhattunk épülésünkre, lelkünk és szellemünk gazdagítására. A dicséret szavai után a kitűnő és jeles tanulók, valamint a közösség életét segítő diákok jutalomkönyveket vehettek át. Végül pedig hálatelt szívvel búcsúztunk Zsuzsa nővértől, aki 16 évnyi igazgatóság után elköszön az intézménytől.

Drámanap

A drámanapon a diákok a Notre Dame Pódium színjátszó csoport 3 előadását tekinthették meg, a legifjabb csoport előadásában a Farkasok és Piroskák c. előadást, a felső tagozatosok előadását, a Roshambot, és a gimnazisták előadásában a Szentivánéji álom Mesteremberek részletét. tovább >>

"Barátság-koncert" Grazban

Iskolánk Iniciálé Kamarakórusa izgalmas ausztriai utazáson vett részt  2024. június 12. és 16. között. Énekkarosaink a grazi Augustinum Püspöki Gimnázium kórusának meghívására érkeztek Grazba,  ahol június 14-én osztrák, szlovén és cseh kórusokkal együtt adtak hangversenyt. A program része volt az útba eső természeti látnivalók és nevezetességek meglátogatása. 
tovább>>

A Notre Dame Pódium újabb előadásai

A tűz balladája címmel adta elő iskolánk színjátszóköre, a Notre Dame Pódium, Gáli József színművét.
Vendégszereplésben a nagyváradi Szent László Katolikus Líceumban majd Biharkeresztesen adták elő William Shakespeare: Szentivánéji álom című vígjátékát. tovább>>

“Legyen más a szenvedélyed”

A Szenvedélyes Juniális keretében megrendezett “Legyen más a szenvedélyed” versenyen az 1.helyet hozta el iskolánk csapata: Baranya Luca, Berényi Rebeka, Hornyák Szofi, Kónya Dorina és Szálkai Hédi (11. A). Ügyességi, műveltségi és logikai feladatokban kellet helytállniuk a versenyen, melynek fő témái a szenvedélybetegség és a függőségek voltak. Gratulálunk!

"A Kezek összeérnek" Kárpát-medencei történelemverseny

2024. június 4-én az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium által meghirdetett "A Kezek összeérnek" Kárpát-medencei történelemversenyen szerepeltek diákjaink. 
Berényi Rebeka és Elek Dániel 11. A osztályos tanulók III. helyezést értek el. 
Mosolygó Dorka és Molnár Ádám 11. B osztályos tanulók szintén részt vettek a versenyen, az ő előadásmódjukat a szakmai zsűri külön kiemelte. 
Szívből gratulálunk nekik!
Felkészítő tanáraik Baranya Csaba és Csikós Dávid