2012/2013

Svetits hetek-Közép-Európai identitásunk, kultúránk

Eredményhirdetés

A Svetits-hetek keretében számos pályázatot hirdettünk. Programsorozatunk záróeseményeként, március 4-én, tartottuk a meghirdetett pályázatok eredményhirdetését. Nyerteseink névsora alább olvasható.

Szavalóverseny:

1. Nemes Anna 12.A
2. Szemán Réka 7.B
dicséret: Bohán Dominika 10.B, Szakács Veronika 11.B, Koncz Júlia 11.A, Perhács Kamilla 8.A

Nyelvi délután: dicséret: Kerekes-Deli Martin 7. B

Diákelőadások:

Svetits hetek-Közép-Európai identitásunk, kultúránk

Nyelvi délután

A Svetits-hetek keretében, február 27-én rendeztük meg a közép-európai országok, nyelvek és kultúrák délutánját. Nyelvtanáraink izgalmas előadásokat tartottak, játékos vetélkedőket vezettek, táncokat tanítottak nekünk, és megkóstolhattuk több közép-európai nép nemzeti eledelét is.

Svetits hetek-Közép-Európai identitásunk, kultúránk

Cukrászda-tanárok és 11-12.évfolyam

A Svetits-hetek keretében harmadszor is megnyitotta kapuit a Svetits cukrászda. Február 20-án a 11. és a 12. évfolyam valamint a gimnázium tanárainak csapata kápráztatott el bennünket cukrásztudományával. Ezen az estén Rákóczi túrós, méteres, linzer, isler, Dobos rolád madártej torta közül választhattak a cukrászda vendégei.

Svetits hetek-Közép-Európai identitásunk, kultúránk

Fasírt életérzés

A Svetits-hetek keretében, február 15-én Erdős István tanár úr „Fasírt - közép-európai életérzés a 19. és a 20. századi irodalomban” című élvezetes előadását hallgattuk meg. Többek között Sienkiewicz, Reymont, Hašek, Hrabal, Örkény írásai valamint a cseh(szlovák), lengyel és magyar filmművészet jeles alkotásaiból vett részletek alapján élhettük át mi is a közép-európai fasírt-életérzést.