2020/2021

Természetvédelmi táborunk

Június 21-26. között hat, élményekkel teli napot töltöttek általános iskolás és fiatalabb gimnazista diákjaink az Aggteleki Nemzeti Parkban, Szelcepusztán.

Te Deum a gimnáziumunkban

Ünnepi szentmisében adtunk hálát Istennek az idei tanév minden eredményéért, próbatételéért, öröméért. A szentmisét követően Bártfay M. Zsuzsanna nővér, intézményünk főigazgatója átadta Szűkné Iski Izolda tanárnőnek a Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya által alapított Boldog Terézia díjat, melyet a tanárnő kiváló szaktanári munkájáért, példaadó emberségéért érdemelt ki.

Hálaadás az Úrnak végzős diákjainkért

December 8-án, a Boldogasszony Iskolanővérek számára kiemelkedően fontos ünnepnapon, igazodva a járványügyi előírásokhoz, zárt körben, szentmisében adtunk hálát az Úrnak végzős diákjainkért, családtagjaikért, osztályfőnökeikért, az őket tanító pedagógusokért.

Adj egy ötöst!

Az "Adj egy ötöst!" pályázatnak a célja, hogy egészséges fiatalok megismerkedjenek sérült kortársaikkal, remélve, hogy a személyes találkozások és a közös élmények hatására megváltozik a szemléletük, csökken bennük az elutasítás, és jobban elfogadják a fogyatékkal élőket.

Svetits-nap

November 17-én intézményünk alapítóira emlékezünk.

Adjunk hálát a Svetits házaspárért és mindazokért, akik az elmúlt 124 évben imáikkal, adományaikkal, szolgálatukkal támogatták intézményünk fennmaradását, működését!

Svetits Mátyás és felesége, Kojanitz Anna végakarata az volt, hogy vagyonuk egy részéből katolikus iskola épüljön, és azt iskolanővérek vezessék. Svetits Mátyás 1868. december 2-án, Svetits Mátyásné 1882. november 17-én hunyt el.

1896. augusztus 31-én 12.000 katolikus hívő ünnepelte az első iskolanővérek érkezését Debrecenbe.

12. B-s diákjaink bálja

Tekintettel a járványügyi helyzetre, 12. B-s diákjaink bálját is rendhagyó módon rendeztük meg. A nyitótáncot követően végzőseink hazatértek. Tanítványaink rokonai, barátai, ismerősei később filmen tekinthetik meg a befejezetlenül maradt bált. Büszkék vagyunk 12. B-s diákjainkra is!